上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.0k

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-18 04:46 PM 發表 查看引用來源

OK.......但果次係姑娘叫我沖涼..話整濕紗布容易D MIT>...

我有由油布...但我得十張...我可唔可以唔換油布 (油布就一日換一次..), 換面果個紗布換得密?
佢淨係比十張油布我應該EXPECT我一日一次...
油布我一張用2次,剪一半咁用,會有一忽包唔到JJ,但唔緊要,因為油布係為左等你易拆紗布。
其實一日換幾多次好睇D紗布多唔多分泌物,多咪換左佢,唔多咪算LO。換之前就用消毒藥水抹一抹JJ同埋睪丸+附近位置,吹乾再包返紗布咁就得喇。
發左炎唔好食辛辣野,要食得清淡

叫我沖涼..話整濕紗布容易D MIT <--你就咁成塊紗布連埋JJ浸濕晒搣?

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-18 05:02 PM 發表 查看引用來源

油布我一張用2次,剪一半咁用,會有一忽包唔到JJ,但唔緊要,因為油布係為左等你易拆紗布。
其實一日換幾多次好睇D紗布多唔多分泌物,多咪換左佢,唔多咪算LO。換之前就用消毒藥水抹一抹JJ同埋睪丸+附近位置,吹 ...
佢話由D水流落去整濕佢WOR....
咁我唔敢啦而家....包住佢先沖涼...
另外...我有時可能痾尿痾得唔清,, 跟住之後又標D尿出黎...我努力唔比佢發生架啦...但
都係發生左...我都即刻抹番乾佢...希望唔好惡化個傷口..

油布唔係可以更有效防止有水入去嗎??

BTW 醫生無開消炎藥..我可唔可以就咁起市面買現成果D? 咁驚唔驚出事架..?

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-18 05:10 PM 發表 查看引用來源
BTW 醫生無開消炎藥..我可唔可以就咁起市面買現成果D? 咁驚唔驚出事架..?
打電話問醫生啦~~
FYI,我食果隻叫「痛博士」(Celebrex)的消炎藥

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-18 05:39 PM 發表 查看引用來源

打電話問醫生啦~~
FYI,我食果隻叫「痛博士」(Celebrex)的消炎藥
你之前都有包皮傷口發炎??

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-18 05:07 PM 發表 查看引用來源

佢話由D水流落去整濕佢WOR....
咁我唔敢啦而家....包住佢先沖涼...
另外...我有時可能痾尿痾得唔清,, 跟住之後又標D尿出黎...我努力唔比佢發生架啦...但
都係發生左...我都即刻抹番乾佢...希望唔好惡化個傷口 ...
油布防唔到水嫁...佢只係一張有油既布...
佢果度成$30張,勁貴...藥房$5張JA!!

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-18 07:39 PM 發表 查看引用來源

油布防唔到水嫁...佢只係一張有油既布...
佢果度成$30張,勁貴...藥房$5張JA!!
IC..唔該你...

我岩岩訓左覺...訓醒覺得條JJ好似短左...跟住近肚果度D包皮好似摺曲左..咁樣個傷口係咪都移左位? BTW我個紗布成日都好似包得唔太實咁...

另外2位CHING你地可唔可以PM你地MSN比我...?

我想問下SOTROUBLE你番公司用消毒藥水呢..用邊隻架?
我係用緊STERETS UNISEPT 果個...一包包的....跟本好難拎番公司用..

如果你起公司廁格入面做你點做??

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-18 07:59 PM 發表 查看引用來源
我想問下SOTROUBLE你番公司用消毒藥水呢..用邊隻架?
我係用緊STERETS UNISEPT 果個...一包包的....跟本好難拎番公司用..

如果你起公司廁格入面做你點做??
我就咁係MANNINGS買一支消毒藥水,用化妝綿倒D消毒藥水落去之後抹。

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-18 07:37 PM 發表 查看引用來源
你之前都有包皮傷口發炎??
Nope, but the doctor gave me both painkiller and anti-inflammatory drug after the operation; and I took for a week then

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆