上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴 (UPDATED 27/DEC P.179 #2677)

收藏  |  訂閱
2.7k  632.4k

引用:
原帖由 AlpharddrahplA 於 2013-12-13 01:27 PM 發表 查看引用來源

又無話識唔識死嘅,話晒可以控制部機械喺路面行走,一熟同慣後點可能唔試同速度同彎位談戀愛。

記得第一架車係Swift,d frds成日話佢123波無敵,咪一到綠燈就死都要搶頭~依家諗起都覺得低能:smile_ ...
千三皇辣椒仔! 一代名機呀:smile_34:

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-13 01:36 PM 發表 查看引用來源

有可能當年曾經擦身而過,世事就是那樣奇妙。

我試過一次, 一晚三個場, 撞到同一個女仔:smile_30:

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2013-12-13 01:42 PM 發表 查看引用來源

heheee...
好美嘅意境~
或者我曾經企過係佢附近同朋友傾偈,睇人篤波~

我這種唔起眼的人, 永遠都是坐到最入最冷既角落, 睇自己篤手指........:smile_39:

引用:
原帖由 AlpharddrahplA 於 2013-12-13 02:01 PM 發表 查看引用來源

彎路之王,師兄果然有品味。我呢d正所謂:限米煮限飯,有架像樣嘅車揸吓,已經好心滿意足。
可以遊下車河 , 享受下駕駛已經係一種滿足

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-13 02:17 PM 發表 查看引用來源

我這種唔起眼的人, 永遠都是坐到最入最冷既角落, 睇自己篤手指........:smile_39:
最入最冷角落自己篤手指都仲可以一日三個場撞女三次?你個角落都好大下。haha

撞三次,如果有心食應該可以食到。

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-13 02:24 PM 發表 查看引用來源

最入最冷角落自己篤手指都仲可以一日三個場撞女三次?你個角落都好大下。haha

撞三次,如果有心食應該可以食到。

人看我, 我看人, 那有真的那麼多機會呢, 現在的夜店女性, 貪的都是美男生. 香港去CLUBBING, 一是鈔票一是外形, 我兩者都欠缺, 所以只是在當中篤手指, 等運到:smile_27:

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-13 02:32 PM 發表 查看引用來源

人看我, 我看人, 那有真的那麼多機會呢, 現在的夜店女性, 貪的都是美男生. 香港去CLUBBING, 一是鈔票一是外形, 我兩者都欠缺, 所以只是在當中篤手指, 等運到:smile_27:
入面黑媽媽,個個女仔又係差唔多樣差唔多裝扮,令到你見到三次,外表有特別之處?

等我分享一個單元輕鬆故事先.

話說有次去上海工作, LUNCH時去新天地午飯. 飯後再嘆一杯COFFEE, 人生一大快事. 我拿出電腦在上網, 席間, 我桌子對面坐了一個女生, 身材高, 長頭髮, 打扮像行政人員, 因為外形吸引, 所以我一直有留意她, 曾經好幾次跟她有眼神接觸, 同時亦擦覺到她有一直看過來.

就是這樣, 我沒有任何進一步行動, 就是跟她一直有點眉來眼去, 她站直身子, 提起她的包包及隨行物品, 走過來, 我心中大喜, 難道今天走運, 有女生主動來結識, 我整理一下自己的外形, 準備一個自以為殺死人的表情來迎接這個女生, 亦想好了開場白.

高跟鞋一步一步的走近, 直到面前, 那個女生先開口 :
女 : 請問我可否坐下
我 : 當然可以, 請便
女 : 很抱歉打擾你, 我........
我 : 沒關係, 反正我也在無聊,
女 : 很不好意思的.
我 : 真的沒關係呀, 這樣呀, 你要多加一杯咖啡嗎?
女 : .......哦....這樣. 那好吧.......
我 : MOCHA吧?
女 : 嗯, 好的, 麻煩你
我 : 沒關係 (馬上一個箭步跑去買, 好快咖啡已經送上)
我 : 來, 這個你的.
女 : 麻煩你, 我給你錢
我 : 沒關係呀, 我請客吧
女 : 那不好意思呀
我 : 真的沒關係啦, 小問題, 對! 我有什麼可以代勞的
女 : 真不好意思, 我.......
我 : 沒關係, 你說吧
女 : 我想請問, 你可否借你LAPTOP插線我用一用, 我的沒電了, 型號就跟你一樣
我 : 當然很樂意啦...........................(就係咁, 我浪費左粒幾鐘借線比佢, 同埋三十幾蚊人仔既咖啡錢..............:smile_27:

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-13 02:41 PM 發表 查看引用來源

入面黑媽媽,個個女仔又係差唔多樣差唔多裝扮,令到你見到三次,外表有特別之處?

同C朗一樣咁好球技...............:smile_44:

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-13 01:47 PM 發表 查看引用來源

我都係中環人,但happy hour 就難啲,同埋未必去到果邊。
taz clubbing 去過一次。飲野就雲咸街多。

我一般去飲嘢,clubbing好少,一年五隻手指數得哂。我手腳唔協調 >__<

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆