上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.0k

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-17 06:07 PM 發表 查看引用來源

我已經無乜郁..除左要番工之外...
其實我唔係好見到個傷口, 爆線個位我都見唔到...係咪一PAT黃色野同埋黑色野.即係割包皮個條邊成條叫傷口? 我都係用藥水印下佢咁之嘛....
引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-17 06:42 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=258598360&ptid=10226610][/url]
發炎可能係D 尿..

會唔會我包傷口包得太落.所以ALL尿之後個頭可能有少少縮, 搞到尿慘到入傷口?
另外...我有時真係標尿..一滴咁....大家會唔會GA? 可能比人嚇一嚇/太急尿忍左太耐都會/郁得太大動作..如果咁應該點 ...
係呀,成條邊都係傷口~之後會結晒焦架~~
至於發炎,我都覺得尿係其中一個大問題…我就冇標尿呢種情況既;你有既話,真係要吹乾佢呢

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-17 10:22 PM 發表 查看引用來源

係呀,成條邊都係傷口~之後會結晒焦架~~
至於發炎,我都覺得尿係其中一個大問題…我就冇標尿呢種情況既;你有既話,真係要吹乾佢呢
今日醫生佢地SHOW左比我睇邊度爆左線...但我哩幾日完全睇唔到...佢仲話個傷口起正上面架添....

引用:
原帖由 loveisdark 於 2010-7-17 02:10 PM 發表 查看引用來源

其實點分水腫同傷口架 ??? -0-  我都係分左3節喎

啡色同紫色個位 -->傷口
黑色線以下舊紫色水泡圈位-->腫 (而家上面有D肉粒,好驚係肉芽...唉:') )
聯針D位好似釘書機咁釘的,黑色線好細條,我有D線因為搣紗布而整斷左,唔知係咪因為咁傷口復原既時候變左肉粒...:')
黑色線以上舊紫色位-->龜頭尿道口下面有少少焦

條繫帶我割左,所以冇條根痴住龜頭。

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-17 11:22 PM 發表 查看引用來源

今日醫生佢地SHOW左比我睇邊度爆左線...但我哩幾日完全睇唔到...佢仲話個傷口起正上面架添....
即係邊個位?你D線個外觀係點嫁?

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-18 12:13 AM 發表 查看引用來源

即係邊個位?你D線個外觀係點嫁?
我今日見到好似一粒一粒咁....我都唔知....
我唔敢摷我條jj,..驚痛....其實我係咪可以拎起佢黎睇咁..

至於標尿果度...我可唔可以用d 吸濕綿起我龜頭同紗布既位置...等佢可以吸到乾爽d....

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-18 12:30 AM 發表 查看引用來源

我今日見到好似一粒一粒咁....我都唔知....
我唔敢摷我條jj,..驚痛....其實我係咪可以拎起佢黎睇咁..

至於標尿果度...我可唔可以用d 吸濕綿起我龜頭同紗布既位置...等佢可以吸到乾爽d....
一粒一粒...黃色血清定係肉黎?我D線超細條,好似頭髮咁
其實我係咪可以拎起佢黎睇咁.....梗係可以╴不過洗左手先好D,你條JJ長期向下?
可唔可以用d 吸濕綿起我龜頭同紗布既位置...等佢可以吸到乾爽d.... 唔得,吸濕綿有機會引起細菌,用風筒吹到乾,龜頭要冇野COVER,我之前痾尿拆左紗布坐係度痾,痾完再包返。我晚晚用冷氣口唔著褲吹正JJ,超級乾,如果可以建議你試下。

割包皮手术后的护理
1、手术过程约20~30分钟,不需要住院
2、术后伤口会有轻微疼痛及瘀肿的情形,应定时服用止痛药,约7~10天后即可痊愈
3、伤口愈合前,应定期回诊追踪复查
4、术后伤口应保持清洁干燥,小便时小心不要弄湿纱布
5、伤口缝合系采用可吸收之缝线,所以不需要拆线
6、若有阴茎勃起的状况时,请用一手护伤口,一手用力捏痛龟头,让阴茎自然消退,以免伤口裂开
7、若伤口肿痛出血,可以局部冷敷加压止血;若出血严重时,则应立即回院就诊
8、多准备几条内裤换洗(或是买免洗裤),因为组织液在恢复期间会有渗出弄脏内裤的情形。
9、恢复期间最好少动“色”心,不然自然的生理反应可是会让您吃足苦头!而在手术一个月后,病患可以恢复性生活  
10、慎选合格医师施术,因为医师技术好坏会影响术后的外观及康复的过程  割包皮手术后如果出现不适症状建议患者及时到医院进行就诊

引用:
原帖由 阿仙奴SF 於 2010-7-17 01:08 AM 發表 查看引用來源
咁姐係點=.=比醫生決定??
醫生決定.................

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-17 10:16 PM 發表 查看引用來源

噫?你的水腫位係喺傷口上面?我反而係下面呢(即係啡色位)

JJ後面有條筋……??即係邊度?
UM...姐係你向下望條JJ 當正面,  而後面就有條類似筋既野....好明顯的, 你睇唔到 0.0'''???

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-17 11:53 PM 發表 查看引用來源

啡色同紫色個位 -->傷口
黑色線以下舊紫色水泡圈位-->腫 (而家上面有D肉粒,好驚係肉芽...唉:') )
聯針D位好似釘書機咁釘的,黑色線好細條,我有D線因為搣紗布而整斷左,唔知係咪因為咁傷口復原既時候變左肉粒 ...
我反而冇咩肉芽....0.0  但d焦甩得差唔多都仲腫 =.= ( 已經就黎3星期了.. )

你割左條筋 -口-!?!??  有得割架咩 ???  唔割會唔會有事....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆