上一頁下一頁
發新話題

[其他] 獅子會🦁荀盤交易所

收藏  |  訂閱
4.2k  695.8k

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 09:47 PM 發表 查看引用來源

就以頭先個主客和為例
如莊a係信得過既龍頭 在b莊買5.2主勝確有著數

引用:
原帖由 lion449 於 2018-10-21 09:48 PM 發表 查看引用來源
如莊a係信得過既龍頭 在b莊買5.2主勝確有著數
A莊開盤到收盤都係全最高返還率 唔計交易所

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 09:51 PM 發表 查看引用來源
A莊開盤到收盤都係全最高返還率 唔計交易所
交易所 可信性高 因為交易者都是高手

引用:
原帖由 lion449 於 2018-10-21 09:52 PM 發表 查看引用來源
交易所 可信性高 因為交易者都是高手
我見人地凱利投注條式係咁既 (0.5*2.2-1)/(2.2-1)=8.333%
同獅兄所教既有分別

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 09:56 PM 發表 查看引用來源
我見人地凱利投注條式係咁既 (0.5*2.2-1)/(2.2-1)=8.333%
同獅兄所教既有分別
以我所知
凱利公式
係以edge數值黎決定動用幾多本金投注 而本金增長最快既公式
但我必須承認
我未必一定正確
因為我唔是專家😂

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 09:56 PM 發表 查看引用來源
同獅兄所教既有分別
我再覆一覆先 我只粗略睇左一下

呢個DC 我理解為
將本金平均地投注1.87主 以及 3.4和 只要唔開客 就會得到1.206倍回報 而公式係 (1/1.87+1/3.4)/1=1.206
但我對呢個賭法有保留 因為3.4和係負edge 賭黎做乜?

引用:
同獅兄所教既有分別
可能大家演繹方式不一 但道理是一樣的:071:

引用:
原帖由 lion449 於 2018-10-21 10:10 PM 發表 查看引用來源 [attach]11807745[/attach] 呢個DC 我理解為
將本金平均地投注1.87主 以及 3.4和 只要唔開客 就會得到1.206倍回報 而公式係 (1/1.87+1/3.4)/1=1.206
但我對呢個賭法有保留 因為3.4和係負edge 賭黎做乜? ...
咁如果主客和只有一個選項有正EV都可以落注?

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 10:25 PM 發表 查看引用來源
咁如果主客和只有一個選項有正EV都可以落注?
任何有正ev既賭戲 都值得落注
相反負ev賭戲 就不要落注

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆