上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.7k

放圖驚嚇到人,都係改為LINE師兄你

引用:
原帖由 NxxT 於 2018-8-25 07:18 PM 發表 查看引用來源

其實係想知想:
疱同癬係咪都會易混淆
中疱係咪一定會有燒?
中左疱既初期食藥會唔會有咁快見效?
冇發燒唔代表唔係皰,相反有都唔代表一定係,只係有大部份有皰既人有發燒,皰既復完時間人人唔同,有人唔食藥都會退,藥只係幫助

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-9-15 03:34 PM 發表 查看引用來源

yes畢業了
無言感激!祝Got師兄,及各位身體健康!經過今次,以後真的唔敢再去玩,十幾廿分鐘開心,之後好彩都要驚成個月,唔好彩就一世,真係唔值!大家如果要去玩,真係要做足安全!
同時,真係要多謝Got師兄,對好多好似我咁,又驚又無助的人,在這裡真的得到安慰,放鬆好多,我知真的用師兄很多時間,希望盡量可以繼續。
祝Got師兄,善有善報,事事如意!

引用:
原帖由 Hopetosafe 於 2018-9-14 10:14 PM 發表 查看引用來源

Got 師兄,多謝你的回覆,我11/9去了neo 做combo test , 10:30前去可以當日有報告,萬幸negative,如果事發是13/8,是否應該夠28日,怕算錯,我現在是否可畢業?還是要遲些要再檢? ...
師兄請問nxo要早幾日預約

在8月22日環吹 跟住8 月26日都有邪足打飛機ONLY, 9月10 號去社衛 驗愛滋梅毒同吉尿道未有消息,係9月11日在MHS 做2350全面檢查,,9月13日去愛滋基金做 梅毒 愛滋  丙型肝炎抗體快速測試 得一條線 係陰性,MHS 報告出左,只係得解脲脲原體,同 陰道加立菌 陽性反應,跟住去左 某性病和泌尿科專科醫生到睇,開左抗生素比我食,依定食完柯尿冇咁急 但仲有尿分差同柯得冇咩力 尿流細

我曾經在再之前8月12和女有套性交 和有套口交, 如果我在 9 月11日和 9月13日的驗愛滋 梅毒結果是陰性,可信嗎?

(因在8月12有套性交和口交 至 9月11日的 MHS 全面檢查已有 29日),想問 HIV駛唔駛再驗.?  我問過醫生意見,佢話唔放心可以再驗多次 HIV COMBO

Got 師兄
我今日去左neo到HIV RNA PCR檢測。是 negative的。請問我HIV係咪畢業啦?
另外果二點野今日都冇左。師生話有機會唔係花。而家刮左組織驗。等報告。
最後再次感謝Got師兄既回覆!

引用:
原帖由 豆褲花 於 2018-9-16 03:18 PM 發表 查看引用來源

師兄請問nxo要早幾日預約
通常早一,兩日就得

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-24 01:25 AM 發表 查看引用來源

首先非淋療程,單劑一次應該係高濃度如1000mg 嘅抗生素,之後7日就係例行療程,應該已經斷尾。如果藥後7日仲未能夠舒緩,就要再去覆診,要俾啲耐性去排晒細菌,清水係最好嘅飲品。

至於HIV combo(抗體抗原測試),實驗型即係抽一支血管去驗,快速就係拮手指,無論測試儀器抑或取樣(血液量)睇,實驗型當然更加準確!
如果關愛,應該係快速combo。
關於HIV combo嘅認知,似 ...
got師兄。唔好意思。還想請問下問淋病如果打針係打身體定打J頭?

引用:
原帖由 豆褲花 於 2018-9-18 09:24 AM 發表 查看引用來源

got師兄。唔好意思。還想請問下問淋病如果打針係打身體定打J頭?
點解仲做PCR??
28日做實驗型combo就可以了。
似乎花唔會出出下幾日又唔見咗喎,尤其是事後1個月幾月出咗又唔見咗。
唔使打J頭咁嚴重的,況且你有確定自己中淋病?

引用:
原帖由 Hopetosafe 於 2018-9-15 10:36 PM 發表 查看引用來源

無言感激!祝Got師兄,及各位身體健康!經過今次,以後真的唔敢再去玩,十幾廿分鐘開心,之後好彩都要驚成個月,唔好彩就一世,真係唔值!大家如果要去玩,真係要做足安全!
同時,真係要多謝Got師兄,對好多好似我咁,又驚又無助的人,在這裡真的得到安慰,放鬆好多,我知真的用師兄很多時間,希望盡量可以繼續。
祝Got師兄,善有善報,事事如意! ...
客氣&thanks 師兄,謹記小心安全為上就可以")

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆