上一頁下一頁
發新話題

多年前與中學MISS一段曖昧關係 - UPDATE 放榜part 3 #1224 目錄 #1

收藏  |  訂閱
1.3k  117.0k

飄過

唸書清澀年代、非常過引、胆大妄為、但趣味十足。
日日赌歷史Miss底底顏色、已經樂此不乏。

:smile_44:

引用:
原帖由 bobowong224 於 2015-8-4 08:40 AM 發表 查看引用來源
呢個題材我好有興趣:smile_30:
你暗戀阿SIR:smile_o10:

引用:
原帖由 陽春麵條 於 2015-8-4 09:01 AM 發表 查看引用來源
飄過

小倩?
謝春妹
你應該都有暗戀阿SIR喇

引用:
原帖由 canwe88 於 2015-8-4 10:08 AM 發表 查看引用來源
唸書清澀年代、非常過引、胆大妄為、但趣味十足。
日日赌歷史Miss底底顏色、已經樂此不乏。

我無你咁大膽子。我啲MISS一係就老,一係就醜。

引用:
原帖由 Andy124 於 2015-8-4 10:57 AM 發表 查看引用來源
:smile_44:
C HING有咩唔講得?

Ching ,仲有下文呢?期待中

引用:
原帖由 dicky777 於 2015-8-4 11:41 AM 發表 查看引用來源
Ching ,仲有下文呢?期待中
THANKS C HING。有!好快

各位師兄,師妹,你地讀書時我想都會幫各MISS同阿SIR改花名。
通常改花名就係跟佢個樣,身型改,好似我其中一毎好矮MISS叫壓縮人,有個阿SIR 叫叮噹。
一個就係個格,好似X狗,X 先自填,因為格衰。唔知點解多數都係用狗去形容,會唔會諗下用第二種動物去形容呢?

之前提到一個形容我係奸夫的阿SIR,佢都有花名。唔係我改架,係同學改左我先知,我地叫佢做鑽地鼠。

佢同MISS G一齊第一年到我校教書。預科班有佢份。不能避免要對住佢。
佢初初都幾好,正正常常,唔係點討人厭。書初頭都講得幾好,可能仲係淺唔算深。過左一個月左右,課程開始進入比較深部分,佢唔係太熟講極都唔知佢講咩,又講到錯晒。我地點知佢錯?因為我地修這科的同學大部分都有搵補習天王咪知佢錯,仲要係錯到離譜。我地當然唔會放過叉能住佢機會喇。同佢講補習唔係咁講,佢就開始不耐煩,仲發老脾話我地係錯。OH SHIT唔係麻補習天王錯?你岩?不可能喇。

自始之後,佢就擺起個權威阿SIR款。而我地當然繼續挑佢機喇,挑得最勁當然係我喇。所以佢好憎我。有時索性走堂唔上,唔想見到佢。
從MISS G口中知原來佢經常係教員室講我壞話。好彩MISS G都知佢為人,無信佢。不過都有叫我收
斂些,MISS G講到出口,為有照做...........三日咁多。

MISS G係一個一星期會有幾日帶飯盒係學校食LUNCH。有次鼠SIR想同MISS G食LUNCH,居然叫佢捯晒個飯盒,同佢去食LUNCH。這個鼠SIR真係一絕咁都諗到。MISS G當然唔理佢喇。其實想同MISS G食LUNCH 早一日約定就得喇。我相信MISS G都會應承。可惜鼠SIR做事就係唔得大方。

我校當時有約7 位老師,有4位係新入職。MISS G 同鼠SIR外另有一位男同一位女教師。
除MISS G同另一位新女教師外,仲有一位女老臣子,共三位女教師。
女老臣子唔駛講,可以做得鼠SIR阿媽,新女教師過2個月結婚,MISS G得男朋友。如果鼠SIR放係今天,我地會形容佢係毒男。仲要係好毒那種。
鼠SIR 都唔係蠢,佢向MISS G埋手,追佢。佢追MISS G追到全校都知。可惜神女無心,襄王有夢。
MISS G對佢男友一心一意,係大學同學。仲諗住會買樓結婚。可惜..........這已是後期的事。不過若非如始,我亦不能與她曖曖昧昧。

MISS G初初見鼠SIR 約佢其實都無諗到咁多野,只係以為同事間聚會。但後來發覺次次話邊個SIR/MISS會到,最後都無晒人得返佢兩個就發覺唔對路,無理由一次係咁,兩次又係咁。後來佢係其另一個人妻MISS口中先鼠SIR追佢。MISS G知道真相後,當然對鼠SIR大打折扣喇。雖然都唔會俾機會佢,不過就降格為最普通同事關係。而其後鼠SIR就開始露出真面目,對其他同事都唔友善。我地改佢個花名真係無錯,鑽地鼠。做事閃閃縮縮,藏頭露尾,唔得光明正大。

至於我這個奸夫之名點得,下次再講。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆