上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.0k

C hing,
其實,你自己心中已經有個答案,
何必問人,根本你就介意囡囡嘅
工作,何必自欺欺人呢,放手啦,
屌完就算,留精不留情

引用:
原帖由 smatone 於 2009-10-12 07:33 PM 發表 查看引用來源

完全同意!

師兄,係愛佢你應該馬上叫佢唔好再係k度做。忘記過去,計劃將來。
如果你條女系k做落去,無論你地結婚又好, 住埋一齊又好!我唔睇好你地兩個!
d客/媽咪/姐妹只要講同佢講一句:如果佢鐘意你, 想同你一齊, 會俾你做呢行??????
一次可能你條女唔會點念..但系十次八次會點念?

引用:
原帖由 raymond88 於 2009-10-12 07:07 PM 發表 查看引用來源
我越睇越擔心, 因為你比我感覺係完全信哂佢, 而且佢亦太識講野
真正單純天真的人唔係咁, 所以你反而要提防佢
多謝師兄提醒,小弟的朋友也曾說她對小弟太懂講說話…而我亦都有太多係信佢既…不過敢問師兄一句,
真正純天真既人係點?請賜教…

講真一句
兩個人背景差咁遠
雖然你唔介意佢既出身
但我覺得你雖然唔係夜場識佢
但你始終係好介意呢樣野
如果而家都介意將來第時都會介意,而且將會係將來吵架既話題之一

如果你自己對佢有信心,根本唔會有呢條therad
講真你讀咁多書.連獨立處理自己既婚姻大事都選擇唔到?

就算呢到d人同你講ok喇去喇無問題喇又如何?
兩個人係一切唔係條件差唔多,比唔比得起錢咁咁咁
但有一樣野我想講,你真係同得佢一齊
你可以估計到佢有咩謀生技能,可能講你同養埋佢無咩分別
唔通你之後仲比佢返工咩
而家你都驚佢有d不軌既行為
唔通終日疑神鬼會好開心?成日心思思要返上去檢查先換來安心
你覺得條女知道左你唔太信任佢,你地之間唔會因此出現問題?

可能錢銀對你黎講唔係一個大問題,你應該應付唔到
唔同一般打工仔,如果上面有一件,香港又要比家用,自己返工食飯,每個月剩唔到錢,個個月都係岩岩夠洗既生活
但如果閣下係香港都仲搵到女既,我都覺得閣下留港吧
上面玩下無所謂,認真過後要處理既問題係你想像唔到
當然你可以試下投入感情及資金去嘗試自己適唔適合,而家睇落好似無咩野,但世事好奇,相處日子多左,就會出現好多問題
始終背景唔同,大家生活方式唔同,而且更可能出現相見好同處難
祗要唔結婚,你都可以隨時抽身,失去既可能祗係一些租金或生活費

引用:
原帖由 thomas-sep 於 2009-10-12 07:13 PM 發表 查看引用來源
叫做睇晒, 你想結分的話.. 想長期定短期啦, 維持. 始中:

四川同香港文化背唔同
你工作同佢工作又唔同

建議你.. 放手好了, or 試下佢: 話你抄股輸成十幾二十萬, 冇能力養佢, 叫佢走算啦. 睇下係咪用錢買感情.. ...
呢D說話我亦都曾經試過佢,果次我問佢如果我突然間失業禁點
,佢大返我轉頭話叫我住係佢果度日日住飯俾我食…吹漲…

引用:
原帖由 raymond88 於 2009-10-12 07:20 PM 發表 查看引用來源
佢知唔知你搵兩萬幾一個月:smile_41:
佢知。如果佢D屋企人朋友問佢佢都會照實講…呢樣令我懷疑佢係咪搵我黎炫耀…

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-12 11:33 PM 發表 查看引用來源
佢知。如果佢D屋企人朋友問佢佢都會照實講…呢樣令我懷疑佢係咪搵我黎炫耀…
大陸人係咁架, 3唔識7都問人地搵幾多....

引用:
原帖由 raymond88 於 2009-10-12 07:44 PM 發表 查看引用來源
樓主係深圳拍拖, 不可以照搬香港果套
因為囡囡一個人隻身來到深圳, 無依無靠, 同溫室長大的港女完全不同
而且佢地教育水平低, 不做夜場的話, 只可做低下階層的工作,
由於深圳生活水平高, 所以根本不足夠生活
你 ...
呢樣我已經同佢講了,但佢都幾堅持唔想用我錢,禁可以點
?唉,俾你地吊能到好似我係pk禁,但係呢樣可以點改變?佢到而家呢刻都好認同我話一開始認識已是這樣,不想改變什麼的觀點…

引用:
原帖由 必勝御守 於 2009-10-12 07:57 PM 發表 查看引用來源

本來好地地想比d意見,現在很想鬧個PK。
我都知我所知所想所做的未必是各師兄既標準…敬希勿插…

當初你係抱住一個咩態度出黎玩先..玩過就算啦..
一係你就直接叫佢唔好做...你養佢...咁仲邊有咁多"如果"你去諗

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆