上一頁下一頁
發新話題

至腩憎按正骨唔比小費(或比小小小費)技C

收藏  |  訂閱
292  20.4k

引用:
原帖由 s/partner 於 2009-8-27 05:13 PM 發表 查看引用來源
:smile_o01: ching你真好人,其實香港好多服務業人工都係好小,真係唔夠洗架,你下次去7仔呀,麥記呀,買小小野,比張一百佢o地,叫佢o地唔洗找當tips啦,佢地好辛苦~架,做成日都係得o個一百幾十架咋!:smile_o12:
你呢個比例唔係好啱:smile_39: ,好明顯係兩樣野唻:smile_30: ;你唔只係同我講緊,係同所有比過TIPS嘅C-HING講緊:smile_30:

嘩,仲插緊 ,樓主個羅柚肯定流血不止,:') :')
收咗d tips都唔夠俾湯藥費

引用:
原帖由 fat-tiger 於 2009-8-26 09:06 PM 發表 查看引用來源
我又無咁大方, 同埋我重申"我係–名窮西"
i buy you,  at least give them a bowl of rice
they just earn their living

引用:
原帖由 impotence 於 2009-8-26 09:35 PM 發表 查看引用來源
ching , 到底係你屋企人既邊位做呢行 ? 係唔係佢地窮 , 我地就要比晒所有錢過佢 ? 我希望你首先要明白乜野叫市場經濟 ! 如果D技師生存唔倒 , 冇人做 , D老闆為左自己既生意 , 就會改變經營模式 , 提高拆帳 ... 最少令 ...
師兄講得好!我地都有出鐘錢,比小費是自己喜好唔比都得!唔通我地d唔系辛苦錢阿!

話人窮西? 你咪能俾我睇死, 你咪又係d係香港死dog, 死慳爛慳借財仔上去尋回自信果d on 9 仔??...x2:smile_30:

引用:
原帖由 fat-tiger 於 2009-8-26 08:58 PM 發表 查看引用來源
謬誤二:
好多ching 話予其比$50技C都黑面, 不如唔比, 所以就以後唔比技C tips, 呢个係倒果為因既cheap精嘅籍口, 因為你未比tips前个技C又點會對你黑面.
D唔比tips嘅Ching講到大條道理, 其 ...
絕對同意樓主所講,其實做SAUNA都係服務性行業,有時聽CHING講又唔比tips locker,仲講到自己啱晒咁,其實就算在香港按摩你都會比啦,就係唔明D人點解在大陸又唔肯比呢?

引用:
原帖由 龍之忍者 於 2009-8-27 04:56 PM 發表 查看引用來源
正如樓主所言,係深圳骨場(指正骨),係靠TIPS維生,喺東莞根本唔收TIPS添,唔同地方文化都唔同,去得預咗要比,佢完全唔掂咪比少啲囉,OK嘅咪比多啲囉,三幾十都比唔起,咁唔掂不如唔好去,仲有 ...
我覺得就算人地用個 "屎忽" 講野都好似好過你用個腦噃 ~~~
乜撚野叫做唔比 tips 正西人呀 ?! 我吊你啦 ~~~~
唔通按得唔好都要比 tips ? 我就冇你咁憨 Q ! 按得唔好我就一毫子都唔比 ,仲要閙佢 ! 點吖 ?
之前唔止一個師兄用 "麥當奴" , "種田" 來做比喻啦 ! 唔通你條垃圾唔膽話佢地都係用個 "屎忽" 講野 ?!
唔怪得有人叫你做廢物啦 ! 果然只識用個 "肺" 來謂野 !

引用:
原帖由 impotence 於 2009-8-27 05:54 PM 發表 查看引用來源

我覺得就算人地用個 "屎忽" 講野都好似好過你用個腦噃 ~~~
乜撚野叫做唔比 tips 正西人呀 ?! 我吊你啦 ~~~~
唔通按得唔好都要比 tips ? 我就冇你咁憨 Q ! 按得唔好我就一毫子都唔比 ,仲要閙佢 ! 點吖 ?
之前 ...
咁你咪繼續用"按得唔好"呢個藉口囉,吊我,點吊呀,係"屌"呀:smile_30: ,玩女都係呀,記得用"條女唔掂"呢個藉口,咪唔使比錢囉,去食野,話人地啲服務態度唔掂,唔好比嗰10%SERVICE CHARGE囉.

引用:
原帖由 吊燈 於 2009-8-27 03:44 PM 發表 查看引用來源

我完全同意你講既野,我已經絕跡港人熱點骨場,而家一般都係去蛇口呀新洲呀二線呀咁,按得好又冇小費,同技師傾偈都開心d,大家熟左既,過年過節醒返封利市仔,已經開心到攬住你黎錫   
無錯,你去寶安區按摩都唔洗小費

不過港人熱點骨場一樣有好野

我自己去既主場落樓價錢係$110有找 2粒鐘按摩+1粒鐘按腳,最緊要足鐘

引用:
原帖由 rising0914 於 2009-8-27 04:00 PM 發表 查看引用來源

咁咪即係羊毛出自羊身上囖,如果公司提高拆帳比技師,鐘錢就會貴過而家.
其實養技師嘅錢,咪又係客人d錢.只不過方式唔同姐.其實大家都無謂再嘈,
比唔比自己決定啦!如果有一日真係冇人比小費,d技師都 ...
重點係D技師貪得無厭

按2粒鐘,完全無掂過條女

簽$20小費竟然話小

重話好多客最小俾$50小費

所以我而家都唔試新場呢

費撚事貼錢買難受

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆