上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.5k

2/2 年初六 星期四
三班85分千二:綠勇士(王牌)
三班1650:美麗鉅星(王牌)
四班一千:駿馬翹楚

引用:
原帖由 octagonal25 於 2017-1-26 02:09 PM 發表 查看引用來源

馬房全晚得依件,又已2連勝,真係得你才貼必勝
大摩好似都講過匹馬暫時要放頭先跑得好,既然尋晚出閘唔肉緊騎而又有點追勁,明顯教馬。

引用:
原帖由 sunmaru 於 2017-1-23 08:06 AM 發表 查看引用來源

雷神都是靠估,但不排除打吡也可贏,尤其係冇步速既二千米
今屆打比一定有步速,否則大摩果幾匹中長途馬就冇咩優勢,起碼會揾同馬房嘅角色馬較都較到有正常步速。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2017-1-26 09:15 AM 發表 查看引用來源
排位 第四場
1 友瑩格 頓哥 5
2 華恩庭 拉哥 4
3 幸運如意 柏寶 6
4 幸福指數 郭能 8
5 新力風 貝湯美 1
6 有得威 李寶利 2
7 龍城勇將 史卓豐 3
8 馬跑得 俊仔 7

誰可拼退出

排位 第八場
1 飛來猛 1 ...
湯美哥今次應該唔會再做二騎吧,所以獎星會係主力出擊之一。步步友跑得番幾多要靠估,勝在體力旺盛,以往第三場最好,跑得番八成半都應該有Q嘅。

湯美匹一檔短途對匹馬屬於衰檔,唔夠快又會留,除非前面馬群夠快到扯開啦,否則機會止於3344。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2017-1-25 04:14 PM 發表 查看引用來源
由約翰摩亞訓練的五歲賽駒「明月千里」,早前因傷休賽,直至上月才全面復操,雖然馬兒曾在晨課中一度見其動作舉止有點兒稍欠規矩,但對於該駒於下週一(1月30日)復出角逐一級賽董事盃(1600米),約翰摩亞仍顯得胸有 ...
威爾頓老退得快,記得前季暑期都提過會退化得快,今季之前睇過兩課,確認退化甚多,腰都墮墮地,要揾一場畜銳一擊,無疑而家力短咗,可能2000都會比較吃力,今場1600米都應該唔似住,韋達唔系騎得起呢類馬嘅騎師。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2017-1-26 02:23 PM 發表 查看引用來源
2/2 年初六 星期四
三班85分千二:綠勇士(王牌)
三班1650:美麗鉅星(王牌)
四班一千:駿馬翹楚
出嗮三匹表現失望馬。晨課表現計算,美麗鉅星仲有進步空間嘅,可以上番去。翹楚似乎仲未揾到最佳跑法,身形亦唔覺得長成太多,缺乏進步之馬。綠勇士就no comment, 從頭到尾冇睇過匹馬。

引用:
原帖由 ngcheongk 於 2017-1-25 08:02 PM 發表 查看引用來源
有冇咁多名

你去咗邊呀
失蹤夠48未,有冇報警:071:

引用:
原帖由 洪瑋 於 2017-1-26 03:25 PM 發表 查看引用來源

失蹤夠48未,有冇報警:071:
你咪又係失綜人口:095:

引用:
原帖由 洪瑋 於 2017-1-26 03:05 PM 發表 查看引用來源

今屆打比一定有步速,否則大摩果幾匹中長途馬就冇咩優勢,起碼會揾同馬房嘅角色馬較都較到有正常步速。
但大摩一向唔興咁做既,否則就唔會有陽明飛飛那屆惨劇
之前打吡如要有步速好多時靠東尼,但今屆佢又末必有馬做步速

引用:
原帖由 sunmaru 於 2017-1-26 07:08 PM 發表 查看引用來源

但大摩一向唔興咁做既,否則就唔會有陽明飛飛那屆惨劇
之前打吡如要有步速好多時靠東尼,但今屆佢又末必有馬做步速
雖然唔知道有咩對手,又唔使太擔心,大魔對本身批打比參賽馬性能瞭如指掌,要咩步速會好清楚,睇睇到時候邊匹馬做主力,佳龍,美麗要正常慢少少,喜蓮鷹雄就正常,估計點都要正常步速。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆