上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.7k

引用:
原帖由 Hopetosafe 於 2018-9-5 09:46 PM 發表 查看引用來源

Got 師兄,有空回來看看嗎?你的意見真的幫了很多惶恐者,現在這裏沒有你,真的不知如何是好,很失落,很無助!😢
師兄想多了。
這種舔身體的行為到現今也沒有感染個案。
而且假設小姐口中有HIV病毒,經過唾液,再暴露於空氣中,再感染你,病毒已經失去感染力,所以無風險。

現實一點,小姐即使要工作,看到你有痔瘡,她會主動舔或者咬嘛??

不要多想,如果未曾驗身,可以當作普通身體檢查去測試,結果會如你所願,放心。

如有師兄想share,而不方便line小弟,可以引用小弟第一個帖留言,方便小弟留意到訊息,謝謝。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-9-11 11:23 PM 發表 查看引用來源

師兄想多了。
而且假設小姐口中有HIV病毒,經過唾液,再暴露於空氣中,再感染你,病毒已經失去感染力,所以無風險。

現實一點,小姐即使要工作,看到你有痔瘡,她會主動舔或者咬嘛??

不要多想,如果未曾驗身,可以當作普通身體檢查去測試,結果會如你所願,放心。 ...
Got 師兄,多謝你的回覆,我11/9去了neo 做combo test , 10:30前去可以當日有報告,萬幸negative,如果事發是13/8,是否應該夠28日,怕算錯,我現在是否可畢業?還是要遲些要再檢?

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-9-11 11:23 PM 發表 查看引用來源

師兄想多了。

不要多想,如果未曾驗身,可以當作普通身體檢查去測試,結果會如你所願,放心。 ...
其實我擔心是因為內痔外露的是粘膜,加上有損口,變成直接接觸,所以覺得很危險,不管怎樣,也很多謝你!有你說說,真的放鬆很多,🙏🙏

我8月時叫雞有帶套做。冇帶套口交。
9月8去左次手作仔。9月10發現龜頭有2點白點,去左社衛話係椰菜花。而家要驗埋愛滋同梅毒。好驚😭唔知咁中既機會大唔大

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-7-16 07:07 PM 發表 查看引用來源
各位師兄好,小弟係Got。
感謝 Cougarpk 兄開嘅post ”今日做個 HIV RNA test”
比我侵佔佢個post(Sorry), 而有幸同各位師兄師姐分享性病知識,受益良多。

而大部分嘅問題小弟都喺嗰post分享過 如有時間不妨爬文睇睇
http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=25369939#pid463 ...
9月8去左次手作仔。9月10發現龜頭有2點白點,去左社衛話係椰菜花。而家要驗埋愛滋同梅毒。好驚😭唔知咁中既機會大唔大

引用:
原帖由 Hopetosafe 於 2018-9-14 10:59 PM 發表 查看引用來源

其實我擔心是因為內痔外露的是粘膜,加上有損口,變成直接接觸,所以覺得很危險,不管怎樣,也很多謝你!有你說說,真的放鬆很多,🙏🙏
你形容嘅憂慮情況類似外陰摩擦,對於HIV風險嚟講都係 0 risk。所以放心吧,你唔放心到時驗一驗,結果都會係預期negative的。

引用:
原帖由 Hopetosafe 於 2018-9-14 10:14 PM 發表 查看引用來源

Got 師兄,多謝你的回覆,我11/9去了neo 做combo test , 10:30前去可以當日有報告,萬幸negative,如果事發是13/8,是否應該夠28日,怕算錯,我現在是否可畢業?還是要遲些要再檢? ...
yes畢業了

引用:
原帖由 豆褲花 於 2018-9-15 03:05 PM 發表 查看引用來源
9月8去左次手作仔。9月10發現龜頭有2點白點,去左社衛話係椰菜花。而家要驗埋愛滋同梅毒。好驚😭唔知咁中既機會大唔大 ...
似乎你兩粒白點唔關您無套口交事,如果係真嘅話,可能係更早之前嘅冇套行為導致。
HIV都會係預期negative。
反而師兄可以考慮問多嗰專科醫生意見,睇下到底係唔係菜花。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-9-15 03:36 PM 發表 查看引用來源

似乎你兩粒白點唔關您無套口交事,如果係真嘅話,可能係更早之前嘅冇套行為導致。
HIV都會係預期negative。
反而師兄可以考慮問多嗰專科醫生意見,睇下到底係唔係菜花。 ...
唔該got師兄!我真係好擔心中梅毒同HIV

1.請問有冇專科介紹。我唔知睇邊間😩
2.我打算去Nxo到做HIV RNA PCR同 生殖器潰瘍測試。唔知夠唔夠呢?

唔該師兄😭

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆