上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.7k

咁多位師兄你地好
我係5月9號高危, 之後6月8號(30日)去左驗全餐
Result 係 All negative
但我想問我30日去驗, HIV 會唔會唔準
驗HIV個TEST係 HIV(1&2)Ab + p24 Ag
我需唔需要係90日後再去覆驗呢? 定係其實30日已經夠conclusive?
萬分感謝

想請問 頸生瘡(似淋巴位) 
各位c兄會唔會聯想到同性病/hiv 有關?
我好驚 好少人會生頸瘡 
同埋唔知有冇人中左會生頸瘡 
thanks!! 

想喺度請教高手

8月4去左141環吹套插
8月19覺得棍既位置痕痕地,有d腫左同同變厚仲有好細既粒粒,同時因為自己天氣一熱陰毛位都會痕同生癬,以為應該都係癬
之後22號去睇普通科,醫生話陰毛既位似癬,但棍既位置似疱.....因為話見到有卜,但我自己又睇唔到有好似網圖咁明顯既卜,咁醫生就話因為我自己睇既距離遠,所以唔覺,而且我又冇發燒或者肌肉痛果d病徵

咁佢就抽血驗埋,仲開左d疱既醫,同時又開左抗敏止痕既藥同藥膏俾我,開始搽已經冇痕,同埋消失緊,到今日睇自己都發現冇晒咁濟

依家等緊結果.....但我好想知究竟自己係咪真係中左,因為朋友就咁睇都話唔似網上d圖咁咁明顯有,可能醫生驚有可能中疱,而斷症斷大d,同埋都懷疑因為睇網上d人都講要好耐時間先好到

依家都唔知點,好驚

引用:
原帖由 NxxT 於 2018-8-25 06:09 PM 發表 查看引用來源
想喺度請教高手

8月4去左141環吹套插
8月19覺得棍既位置痕痕地,有d腫左同同變厚仲有好細既粒粒,同時因為自己天氣一熱陰毛位都會痕同生癬,以為應該都係癬
之後22號去睇普通科,醫生話陰毛既位似癬,但棍既位置似疱.....因為話見到有卜,但我自己又睇唔到有好似網圖咁明顯既卜,咁醫生就話因為我自己睇既距離遠,所以唔覺,而且我又冇發燒或者肌肉痛果d病徵

咁佢就抽血驗埋,仲開左d疱既醫 ...
其實係想知想:
疱同癬係咪都會易混淆
中疱係咪一定會有燒?
中左疱既初期食藥會唔會有咁快見效?

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-6-8 02:36 PM 發表 查看引用來源

1) 我是在 創健 做的HIV p24 Antigen & Antibodies (Elisa), 這個是4代? 9星期夠排除了吧?
sure,排除。

2) 我應該會在 滿12星期再做一次HSV2求個安心
都可以,結果預期會係negative。

3) 梅毒我在第61日於社會衛生科做了檢查,但未有報告,想問下社街是做那一個檢查? 還是抗體跟VDRL都有做?
可以兩個都做 ...
中左花花,2年冇發,係咪叫好翻?🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

我想請問一下以下情況是否高危,好驚!
13/8在國內按摩,小姐用口/舌恬全身,肛門,但我本身有內庤外露,加上早上大大消㓗時有擦損,現在很擔心因內庤外露就是粘膜,加上有損口,如果小姐口有流血,不就是直觸!因入房前10~20分鍾前見佢擦牙,真的後悔,覺得自巳好白痴,無D警覺性!

引用:
原帖由 Hopetosafe 於 2018-9-4 07:45 PM 發表 查看引用來源
13/8在國內按摩,小姐用口/舌恬全身,肛門,但我本身有內庤外露,加上早上大大消㓗時有擦損,現在很擔心因內庤外露就是粘膜,加上有損口,如果小姐口有流血,不就是直觸!因入房前10~20分鍾前見佢擦牙,真的後悔,覺得自巳好白痴,無D警覺性! ...
Got 師兄,及各位師兄,有什麼意見,我真係好驚,初時以為無咩風險,後來越想越覺得危險,打算10/9去做combo,13/8去按摩,10/9是否夠28日呢?

引用:
原帖由 Hopetosafe 於 2018-9-4 07:45 PM 發表 查看引用來源
13/8在國內按摩,小姐用口/舌恬全身,肛門,但我本身有內庤外露,加上早上大大消㓗時有擦損,現在很擔心因內庤外露就是粘膜,加上有損口,如果小姐口有流血,不就是直觸!因入房前10~20分鍾前見佢擦牙,真的後悔,覺得自巳好白痴,無D警覺性! ...
Got 師兄,有空回來看看嗎?你的意見真的幫了很多惶恐者,現在沒你真的不知如何是好

引用:
Got 師兄,有空回來看看嗎?你的意見真的幫了很多惶恐者,現在這裏沒有你,真的不知如何是好,很失落,很無助!😢

請問下高危後21日去衛生科驗愛滋梅毒,結果係陰性,其實21日驗準吾準,好怕90日去驗係陽性

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆