上一頁下一頁
發新話題

[其他] 獅子會🦁荀盤交易所

收藏  |  訂閱
4.2k  695.8k

引用:
原帖由 paul22 於 2018-10-20 12:40 PM 發表 查看引用來源
全南天龍+0/0.5 2.19 +6
多謝入左

我都入左:071:

咁樣比反cup番兩粒,好唔抵:028:

下一埸加油

引用:
原帖由 lion449 於 2018-10-20 12:45 PM 發表 查看引用來源
多謝入左
想問主客和三維期望值應該點計? 我好似搵到有正EV既盤口
A莊 主4.87 和4.32 客 1.64 返還率 95.55 B莊 主5.2 和4.5 客1.41 返還率88.97
計到有正EV 但係有三項 得33%中一個 咁機率方面應該點解?

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 07:26 PM 發表 查看引用來源

A莊 主4.87 和4.32 客 1.64 返還率 95.55 B莊 主5.2 和4.5 客1.41 返還率88.97
計到有正EV 但係有三項 得33%中一個 咁機率方面應該點解? ...
呢個情況 可以咁計

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 07:26 PM 發表 查看引用來源

計到有正EV 但係有三項 得33%中一個 咁機率方面應該點解? ...
取兩莊主客和最高賠率計算
主5.2 和4.5 客1.64
假設想開任何賽果 都收回$1000
主應投注$192.3
和應投注$222.2
客應投注$$609.75
合共投注$1024.25
莊家仍有優勢 賭客亦未能從套戥獲利:071:

引用:
原帖由 lion449 於 2018-10-21 07:31 PM 發表 查看引用來源
取兩莊主客和最高賠率計算 主5.2 和4.5 客1.64 假設想開任何賽果 都收回$1000 主應投注$192.3 和應投注$222.2 客應投注$$609.75 合共投注$1024.25 莊家仍有優勢 賭客亦未能從套戥獲利:071: ...
但係A莊既機率比較高 而B莊既賠率比A莊高 咁都無edge?

引用:
原帖由 桶頭 於 2018-10-21 07:36 PM 發表 查看引用來源
但係A莊既機率比較高 而B莊既賠率比A莊高 咁都無edge?
唔排除其中一個莊開低左賠率
而導致錯覺有edge
如果要確定有冇edge
第一 整個數學模型 但太複雜根本做唔到
第二 參考比較龍頭大莊 搵出大約合理機率 再搵edge

引用:
原帖由 lion449 於 2018-10-21 07:43 PM 發表 查看引用來源
唔排除其中一個莊開低左賠率 而導致錯覺有edge 如果要確定有冇edge
第一 整個數學模型 但太複雜根本做唔到 第二 參考比較龍頭大莊 搵出大約合理機率 再搵edge ...
A莊係最大 返還率最高 因為呢場係二級聯賽 我想睇下可唔可以用你買馬會既方法去計算
如果計機率 就咁係B莊買主同和 係唔係有正EV?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆