上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 26

收藏  |  訂閱
3.3k  75.4k

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-11-3 14:15 發表 查看引用來源

老煎數口精~小弟佩服:smile_o12:

我並矛仔細去計數~只是一個比喻而已~我想講既係由新興市場去到成熟市場呢個階段~銀行股最受惠經濟增長~等於當年匯控一樣~當然升幅多少就不能這樣比較了:smile_o10:  
你2為 企係老處

其實 條女已經黑到反晒皮 :smile_27:

你叻得過熟得過 高盛 ~ 0.6T only :smile_27::smile_27::smile_27:

939 $20 已經 李+欣 價:smile_43:

$10 唔走貨  隨時 坐 三十年  (除非  rmb 100 碗 酸辣粉:smile_o16

引用:
原帖由 巨頭 於 2010-11-3 14:13 發表 查看引用來源

R2---1
R5---14
R6---1
R7---4,7,9
R2---1    呢場 1,2,3 都鍾意 , 1 似派錢
R5---14  三t次關 亂過龍 :smile_o03:大熱門驚驚地
R6---1
R7---4,7,9 等收錢 :smile_38:

如果100 碗 酸辣粉我地死得,以後唔駛北上

煎煎你睇5仔短期咩位呀
引用:
原帖由 怡和 於 2010-11-3 04:06 PM 發表 查看引用來源

你2為 企係老處

其實 條女已經黑到反晒皮 :smile_27:

你叻得過熟得過 高盛 ~ 0.6T only :smile_27::smile_27::smile_27:

939 $20 已經 李+欣 價:smile_43:

$10 唔走貨  隨時 坐 三十年  (除非  rmb ...

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-11-3 16:14 發表 查看引用來源
如果100 碗 酸辣粉我地死得,以後唔駛北上

煎煎你睇5仔短期咩位呀

藍燈籠

隻野根本內傷

一定矛 內銀 港銀 美銀 好炒

我估見頂了

引用:
原帖由 怡和 於 2010-11-3 04:33 PM 發表 查看引用來源

藍燈籠

隻野根本內傷

一定矛 內銀 港銀 美銀 好炒

我估見頂了
如果個市再升~多數會夾埋佢上去~技術走勢方面~剛升穿250天線~睇下企吾企得穩~如果企穩~目標價直指100元~:smile_o10:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-11-3 16:48 發表 查看引用來源

如果個市再升~多數會夾埋佢上去~技術走勢方面~剛升穿250天線~睇下企吾企得穩~如果企穩~目標價直指100元~:smile_o10:  
阿龍E,只1051点睇呀:smile_38:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-11-3 16:48 發表 查看引用來源

禾用 bac 同你賭

而家 us$11.4@

昇幅 少過 5 一半 你贏

downside 少過 5 一半 禾贏

引用:
原帖由 EF91989 於 2010-11-3 04:58 PM 發表 查看引用來源
阿龍E,只1051点睇呀:smile_38:
呢只股票又係變身股~母公司985買左印尼個金礦開採權~注入1051度~依家仲係掘緊金~等到一兩年先有盈利睇到~數量又吾算好多~惟一利好的消息係掘金成本只有300幾蚊美金~相對依家1300幾蚊美金~有相當可觀的利潤~成日借啲消息炒上落~短期都係0.42-0.56炒波幅~:smile_38:

引用:
原帖由 怡和 於 2010-11-3 05:01 PM 發表 查看引用來源

禾用 bac 同你賭

而家 us$11.4@

昇幅 少過 5 一半 你贏

downside 少過 5 一半 禾贏
當然睇匯控既基本因素就吾會升咁多~但係由於匯控佔恆指比重高達十幾個巴仙~如果大戶開左期指好倉~就要推個市上去~第一輪先由地產股上~現在輪到內銀保險股~如果個市要再上~多數會推埋匯控同中移動上去~到時佢地就會諗一大堆所謂的利好消息黎推波助瀾~目的是在期指市場獲利~所以匯控升幾多~就要睇下班大佬想賺幾多喇:smile_44:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-11-3 17:49 發表 查看引用來源

當然睇匯控既基本因素就吾會升咁多~但係由於匯控佔恆指比重高達十幾個巴仙~如果大戶開左期指好倉~就要推個市上去~第一輪先由地產股上~現在輪到內銀保險股~如果個市要再上~多數會推埋匯控同中移動上去~到 ...
2007 衫幻易 果次都矛推 :smile_13:

禾諗 係刀係 中移 (呢次 + 13) + 內銀保 果d

5仔 問題 係 出年又可能 供股:smile_19::smile_19::smile_19:

股價 $150 樓下 每$10 level 有 一千億 蟹貨:smile_27::smile_27::smile_27:

大國企 非流通 推高一T 都係洗幾百億

大戶應該矛咁好死掛 :smile_35:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆