上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.9k

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-11 11:50 AM 發表 查看引用來源

其實消腫果度生理鹽水真係幫左我好多,亦都好多謝你O既分享我先有晒準備。
D血+D黃色分祕真係好核突,好烏糟咁,所以我都成日換,驚唔換會引致發炎。
係呀,舊焦個位,我覺得好似冇咩改善咁,不過傷口呢D地方都 ...
你好勤力呢,我都冇換得咁頻密~~

對,一齊好好護理個傷口,快D好返~~

引用:
原帖由 Lifeee 於 2010-7-11 12:25 PM 發表 查看引用來源
我本身包莖, 唔做唔得, 想做laser cut j 皮
我想問係咪打麻醉針最痛? 可唔可以形容一下點痛法:smile_27:
打o係jj 根部近睪丸地方?
可否全身麻醉?
做laser會唔會無咁痛?
拆線痛唔痛?
術後注意?
希望板 ...
關於個手術,你可以睇下我個舊POST:
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=10226610&page=89#pid255629877

打麻醉針係手術入面最痛,不過,其實同平時打針一樣,所謂既好痛,根本唔係好痛…縱使打既位置係條JJ(exact位置真係唔記得),都唔會好痛。

可以做全身麻醉,不過要入醫院做,一般趁所唔會做全身麻醉

至於laser係唔係冇咁痛,我估冇人有親身經驗去比較;
我就係做laser,手術過程/傷口一直都唔係好痛啦(so far做左廿日)

拆線方面,因為宜家係用D Bio-degradable的線,係唔需要去拆線;當然,有需要都可以去俾醫生拆(因為D線喺未溶之前係會凸出來,會吉到自己…),聞說係超痛的!

術後注意,可以睇下我個舊post,同埋最latest呢10頁啦,大家都有心得架喇~
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=10226610&page=94#pid257118509

希望幫到你啦~~

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-11 01:33 PM 發表 查看引用來源

關於個手術,你可以睇下我個舊POST:
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=10226610&page=89#pid255629877

打麻醉針係手術入面最痛,不過,其實同平時打針一樣,所謂既好痛,根本唔係好痛…縱使打 ...
多謝解答
咁要打幾多針嫁, 我怕係怕哩個環節
另外聽你講原來最難頂係個龜頭...咁呵尿咪好[爽]?

引用:
原帖由 Lifeee 於 2010-7-11 04:38 PM 發表 查看引用來源

多謝解答
打幾多針呀……因為打左頭幾針之後就冇咩感覺,所以都唔係好知實數,should be below 10 … 最好問一問醫生啦~~ :smile_35:

我既case係lor,因為廿幾年不見天日,所以超敏感……:smile_19:
屙尿冇事架,以前都係咁屙;反而係有野掂到/磨擦到龜頭的表皮先「爽」呀……:smile_35:

引用:
原帖由 Lifeee 於 2010-7-11 04:38 PM 發表 查看引用來源

多謝解答
我做果時唔知打左幾多針...因為隻眼諫住左,我諗大概3~4針度,係最尾果針會痛,痛既原因係個位超級SENSITIVE,邊個位唔記得了。你去做既時候其實都冇咩怕,因為打幾針又唔會死人既,你因為怕而郁稷郁去令到佢支LASER射到第2度咁就真係大檸樂LA。

割完龜頭好敏感,掂一下都好唔舒服。呵尿爽唔爽?我一D都唔覺得爽= =因為仲未好返。唯一爽既事係龜頭終於重見天日~

小弟都諗緊割唔割好....之前試過一次沖涼,翻左成個頭出黎,之後d皮翻唔到上去,要去醫院搵醫生搞,個陣問佢,駛唔駛割,佢話咁樣好正常,因為咁多年都無翻,係會緊,之後keep住翻都無問題
但到而家都一年,因為驚又翻唔到上去,又要去醫院搵醫生幫手,因為真係好痛個過程.....所以到而家都無翻晒...
但一直都有諗好唔好做激光好,同埋係咪有保險可以claim到少少??做激光係咪大約3,4日就可以無事,返得工??

引用:
原帖由 dr.l 於 2010-7-11 11:19 PM 發表 查看引用來源
小弟都諗緊割唔割好....之前試過一次沖涼,翻左成個頭出黎,之後d皮翻唔到上去,要去醫院搵醫生搞,個陣問佢,駛唔駛割,佢話咁樣好正常,因為咁多年都無翻,係會緊,之後keep住翻都無問題
但到而家都一年,因為驚又翻唔到上去 ...
其實你個case唔駛割,沖涼時多D翻下塊包皮啦,慢慢去翻,開頭只係翻少少,唔好翻到最落就應該唔會翻唔返上去

當時,如果你想割,都可以既;
答返你,係有保險claim,depend on 你份保單啦。
另,所謂的三、四日可以返工,都係架,只係你要預左行路時、起身坐低、去廁所時都要就一就啦

引用:

多謝解答
我果陣雖然都係蒙住眼做手術,不過醫生事前好清楚咁話我知係打2針,位置係jj根部o既前面同後面,打針之前姑娘比o左一個雪凍o左o既膠環我套住jj,佢話咁樣打針果時會冇咁痛,而事實上打針果陣真係冇想像中咁痛,feel 到支針有震動,一秒鐘倒就打完一支,絕對可以忍受到,唔駛擔心。

咁多位師兄:

我終於割完包皮番黎啦~
岩岩去小便見到條底褲前面好紅... 但姑娘話有D血滲出係正常, 我見到情況都唔係好過份...
至於底褲後面就成PAT啡黃色= = 好似話係消毒藥水黎?
其實我E+個情況係咪正常? 大概割完幾個鐘....

條底褲都唔知點算, 又紅又黃....比屋企人見到都唔知點數科.

醫生話我一日換一次紗布都得, 但你地好似換得更密喎?

至於我個龜頭就真係幾SENSITIVE, 但我又無唔舒服WOR...我著三角褲

我仲有咩需要注意??

醫生話要KEEP 住張紗布/傷口起個乾爽既環境...但如果佢咁滲血法我點乾爽啊....?

BTW, 我無生理SALT WATER. 得D消毒藥水. 但佢話無濕到GE話唔洗用....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆