上一頁下一頁
發新話題

CP 識飲識食

收藏  |  訂閱
169  8.2k

出街吃飯有味精唔奇, 不過大陸人連自己屋企煮飯都落味精, 就真係奇奇怪怪.

引用:
原帖由 nissi 於 2009-3-19 04:14 PM 發表 查看引用來源
出街吃飯有味精唔奇, 不過大陸人連自己屋企煮飯都落味精, 就真係奇奇怪怪.
我都问过 佢地話習慣喎 唔
落唔好味 吹脹

引用:
原帖由 nissi 於 2009-3-18 03:38 PM 發表 查看引用來源

呢個惡講, 具體位置係個村口, 未入大十字路口前.....希望師兄搵到.

豬骨煲唔錯, 小菜超好吃, 8蚊可以吃到正宗麻婆豆腐, 真係一流.
咁打的應該點講?同司機講話去邊?:smile_41:

引用:
原帖由 千年老二 於 2009-3-19 04:24 PM 發表 查看引用來源

坐黃的, 照講六千館, 應該得. 總之向金滙方向行 (由美怡登向金滙方向, 唔好行錯方向)

由美怡登行去都係15分鐘左右, 大大個黃色招牌.

引用:
原帖由 nissi 於 2009-3-19 04:38 PM 發表 查看引用來源

坐黃的, 照講六千館, 應該得. 總之向金滙方向行 (由美怡登向金滙方向, 唔好行錯方向)

由美怡登行去都係15分鐘左右, 大大個黃色招牌.
射射

回覆 1# 的帖子

聽我布吉啲朋友講,果邊有d酒家仔,有女陪食飯,
佢地張檯下邊好深好大,食到半途啲女會自動,落去幫你吹爆,
都係收一佰...咋唔知有冇師兄去玩過???

引用:
原帖由 水兄 於 2009-3-19 05:25 PM 發表 查看引用來源聽我布吉啲朋友講,果邊有d酒家仔,有女陪食飯,佢地張檯下邊好深好大,食到半途啲女會自動,落去幫你吹爆,都係收一佰...咋唔知有冇師兄去玩過???
傳聞中既吹蕭飯,正呀:smile_47:

引用:
原帖由 type-r929 於 2009-3-19 12:40 PM 發表 查看引用來源呵呵...大陸笑貧不笑娼啦....如果真係食燒烤,都係好運後面阿良正好多, 另外果檔雞翼係燒熟左之後再加熱既...旋轉餐廳d野真係幾把鬼, 不過你話媾女既都唔錯架, 夜晚去個view真係好幾好....
多謝教路,我次次都係幫襯角位果間,唔知係唔係良記呢?不過而家唔係太敢食,驚痔瘡發:')

引用:
原帖由 nissi 於 2009-3-17 17:12 發表 查看引用來源
師兄可以去吃"肥x燒鵝", 我個人來講, 真係覺得佢啲燒鵝超好吃, 由其啱啱燒好嗰啲. 真係皮脆肉嫩.

係南海羊莊, 定海南羊莊? 唔係好記得, 吃過燒羊肶, 同羊肉脥膜. 真係ok架.
係海南羊莊,不過呢間冇橫瀝果間咁好食!

引用:
原帖由 千年老二 於 2009-3-19 04:24 PM 發表

你話紅橋荔苑個便就知, 一係就話南埔村口, 果間野算係屬於南埔村(其實係南埔村牌坊前少少...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆