上一頁下一頁
發新話題

沉船記2

收藏  |  訂閱
213  14.0k

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-22 12:36 發表 查看引用來源

睇完你既回覆, 我都即時問左自己好幾個問題...  婚後既我 講真感情冇之前拍拖咁好, 冇晒溫響既感覺, 可能覺得一切都係必然.  當然好似山林兄話齋, 拍拖時係好就, 但係唔代表長久/或唔係真係愛. 自己唔去再付出,  ...
師妹:
我冇咩關心過佢係真既, 可能咁樣大家就越來越冇咩野講, 其實一直唔覺愛已經無聲無色地走了...
就憑這一句,係仲係愛你老公的 ,仲有一D內疚:smile_39:

引用:
原帖由 yoyo96 於 2008-12-26 13:41 發表 查看引用來源
想睇大家對呢段說話的睇法......

"積極的女人同消極的女人

積極的人,做事,每每是建設性的,而消極的人,做事,是破壞性居多
好似男人有第三者,積極同消極ge人,有好唔同
有一個消極ge女人,當佢俾男人唔要之後 ...
師妹:
個個女人甘“積極”,能夠做到再見亦是朋友,甘D男人就爽囉:smile_30:

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-25 07:35 AM 發表 查看引用來源

首先祝各兄弟姊妹聖誕快樂 !

你有無D乜經歴可以分享吓呀? 又或者睇完沉船記後有乜新體驗和想法?
想法太多..一下子不能盡說出來...只有在心中....

引用:
原帖由 yoyo96 於 2008-12-26 01:41 PM 發表 查看引用來源
想睇大家對呢段說話的睇法......

"積極的女人同消極的女人

積極的人,做事,每每是建設性的,而消極的人,做事,是破壞性居多
好似男人有第三者,積極同消極ge人,有好唔同
有一個消極ge女人,當佢俾男人唔要之後 ...
咁你都岩:smile_13: ....做人本來就應該要積極面對自己既未來 ...咁先對得住自己同愛護你既人

引用:
原帖由 1880 於 2008-12-28 12:33 AM 發表 查看引用來源

師妹:
歡迎到訪,分享感受和經歷:smile_38:
支持呀:smile_38: :smile_40:

引用:
原帖由 bbvicky 於 2008-12-28 09:31 AM 發表 查看引用來源

咁你都岩:smile_13: ....做人本來就應該要積極面對自己既未來 ...咁先對得住自己同愛護你既人
你誤會啦.....
0個段0野唔係我的意見.......
我只係引出0黎比大家評論0下......

引用:
原帖由 yoyo96 於 2008-12-28 02:03 PM 發表 查看引用來源

你誤會啦.....
不如你講你覺得點同有乜想問啦, 因呢度未必有人有興趣回呢一個post 喎!

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-28 07:41 PM 發表 查看引用來源

不如你講你覺得點同有乜想問啦, 因呢度未必有人有興趣回呢一個post 喎!
我覺得寫0個段0野0個個人.......都唔知當我地女仔係咩......完全唔得呀....:smile_39:
我唔發表意見....係想睇大家點睇.....
想睇你地意見...係因為你地0既經歷比我多.....睇法可能唔同......
唔係你又係度同我講....."做多十年人你就明0架啦......"

引用:
原帖由 yoyo96 於 2008-12-28 02:03 PM 發表 查看引用來源

你誤會啦.....
明白呀:smile_40: :smile_40:

引用:
原帖由 yoyo96 於 2008-12-28 08:40 PM 發表 查看引用來源

我覺得寫0個段0野0個個人.......都唔知當我地女仔係咩......完全唔得呀....:smile_39:
我唔發表意見....係想睇大家點睇.....
想睇你地意見...係因為你地0既經歷比我多.....睇法可能唔同......
唔係你又係度同 ...
寫得個段野既人明顯係個好愛自己老公一心只想可以維繫個家既女人...而要自己積極去面對呢個事實...未必任何女人都岩聽....尤其後生個輩

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆