上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.3k

明月千里係最新一期(2016年1月1日至7月10日)浪琴錶競賽馬世界排名第5位(同滿樂時、Postponed及Nyquist同分),係唯一一隻香港馬排前20名。
http://ifhaonline.org/resources/WTRRankings/LWBRR.asp?batch=32

引用:
原帖由 schon319 於 2016-7-15 06:01 PM 發表 查看引用來源
貴為冠軍馬房,有得揀,不少馬主都希望置身其中,只是人各有志,分手未必不是朋友,就如「闖」系馬主Anthony張顯信,與大摩有十多年合作基礎,頭馬獎盃更不計其數。但隨着去季「兵工闖」退役後,當今三駒「揮闖 ...
咁Rodrico 好大機會入唔到摩厩

引用:
原帖由 superdiesel 於 2016-7-15 09:29 PM 發表 查看引用來源咁Rodrico 好大機會入唔到摩厩
rodrico 馬主糸明月千里的程生,與张生無關。

引用:
原帖由 kwanying28 於 2016-7-15 09:34 PM 發表 查看引用來源

rodrico 馬主糸明月千里的程生,與张生無關。

大摩連包生同闖系都唔賣賬
程生佢自己買呢隻睇怕都唔收

引用:
原帖由 superdiesel 於 2016-7-15 11:18 PM 發表 查看引用來源大摩連包生同闖系都唔賣賬程生佢自己買呢隻睇怕都唔收
Chen added, “Rodrico will head to champion trainer John Moore. He’s done such a great job with Werther and we can hope for continued success into the future.”

引用:
原帖由 kwanying28 於 2016-7-15 11:26 PM 發表 查看引用來源Chen added, “Rodrico will head to champion trainer John Moore. He’s done such a great job with Werther and we can hope for continued success into the future.”
其实要睇馬本身质素,無敵飛龍,威力川(轉倉)都唔糸摩氏买的。包生的明月光,大摩講過潛質唔高,所以唔收。

引用:
原帖由 kwanying28 於 2016-7-15 11:31 PM 發表 查看引用來源
其实要睇馬本身质素,無敵飛龍,威力川(轉倉)都唔糸摩氏买的。包生的明月光,大摩講過潛質唔高,所以唔收。
明月光係澳洲既練馬師重要係摩加利。

引用:
原帖由 kwanying28 於 2016-7-15 11:26 PM 發表 查看引用來源

Chen added, “Rodrico will head to champion trainer John Moore. He’s done such a great job with Werther and we can hope for continued success into the future.”

http://i.188channel.com/u/images/r ...
Rodrico未必係大摩/摩仔買入,但經手人好有機會係摩加利,加上馬主已經對外公布入大摩倉,應該無問題。

引用:
原帖由 schon319 於 2016-7-16 12:23 AM 發表 查看引用來源Rodrico未必係大摩╱摩仔買入,但經手人好有機會係摩加利,加上馬主已經對外公布入大摩倉,應該無問題。
雷神躸過,加上头马糸eagle way ,大摩应该知仲有几多。
但当初大摩都唔睇好明月千里。

講到大摩呢位成功男士身後嘅女人,當然係佢新婚妻子FiFi姐,地位無人替代,不過如果話佢身後仲有另一位男士撐住佢,各位知唔知係邊位? 當然大家會諗起佢個寶貝仔小佐治,無疑摩公子近年投入育馬事業,幫佢嗲哋亦都入咗唔少好貨色,但講到最得大摩歡心,就肯定非佢胞弟摩加利莫屬。

其實呢兩年唔難發覺,大摩由過往以英愛馬匹為頂班主力兵源,到呢兩季響比例上,再以澳洲馬匹為重心,無疑歐洲馬價格貴得離譜,但更放心響澳洲方面,有摩加利幫佢睇住呢盤家族生意,兩年前細摩放棄響澳門從練,返回澳洲發展,雖然話係為大仔摩力高日後從練鋪定後路,另一方面就成為大摩靠得住嘅好兄弟,替佢物色良駒之餘,亦有自己馬房設施作為訓練基地,全力支援大摩。

摩氏家族呢個完善一條龍服務,的確令旗下馬主更加放心同佢哋入貨,剛季三料馬王「明月千里」,正係經細摩喺當地入貨,而緊接而來嘅新馬季,「明月千里」馬主程啟信,以至大馬主蘇啟聲、蕭百君等,俱已經摩氏家族喺澳洲入貨,正所謂兄弟同心,其利斷金,兩兄弟天衣無縫嘅合作,相信摩家軍不難再響來季分級賽繼續橫掃。

http://racing.on.cc/news.html?id=20160715143125

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆