上一頁下一頁
發新話題

突破大陸封鎖.........上夜遊區無問題!

收藏  |  訂閱
242  38.7k

支持:smile_38: :smile_38: :smile_38:

thank U sharing it's a great discover!!!!

引用:
原帖由 TommyZZ 於 2007-6-11 08:43 PM 發表
ching, 我用緊無界, 算係順暢, 但係同時間上唔到國內網站, 有啲唔方便.
p.s. ching好似喺廣州蒲多, 我都係香港人在廣州, 以後多多交流, 多多指教
以前係廣州住過兩年,而家深圳多!

引用:
原帖由 kobe2046 於 2007-6-11 05:17 PM 發表
這個上網問題煩擾左我一段時間,見到 COPYBOY 兄呢個post 如獲至寶,多謝你的貢獻。

但有另一個問題,我的notebook是win xp繁體板,在大陸開簡體網頁時間唔鐘會出現亂碼,試過係ie檢視上編 ...
我係深圳用notebook都係win xp繁體板,但係都沒試過有亂碼。

可以去控制台,搵地區語言選項,按進階,下面嘅字碼頁數轉換,睇下簡體個格有沒選,可能呢度嘅問題。:smile_38:

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2007-6-11 09:24 PM 發表

以前係廣州住過兩年,而家深圳多!
....多謝師兄.....用緊無界....十分正........我在江蘇上海一帶.....一直到上到D台.....今個月就突然上唔到.....攪到我要搖控入香港公司部腦.....再上D台.....煩到死......而家用無界好方便.......師兄抵讚.......

引用:
原帖由 COPYBOY 於 11/6/2007 21:31 發表

我係深圳用notebook都係win xp繁體板,但係都沒試過有亂碼。

可以去控制台,搵地區語言選項,按進階,下面嘅字碼頁數轉換,睇下簡體個格有沒選,可能呢度嘅問題。:smile_38:  
我早前都check過呢方面有冇問題,但set左後都偶爾出現亂碼。:smile_39:
anyway, thanks for your help & advise!

Thank you brother.. you are just so... helpful and lovely.. !!!Thank you.. for your info.. coz.. I stay in China all the time:smile_40: :smile_40:

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2007-6-11 09:36 PM 發表

....多謝師兄.....用緊無界....十分正........我在江蘇上海一帶.....一直到上到D台.....今個月就突然上唔到.....攪到我要搖控入香港公司部腦.....再上D台.....煩到死......而家用無界好方便.. ...
我喜歡用火狐多D。:smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 henrywl 於 2007-6-11 11:04 PM 發表
Thank you brother.. you are just so... helpful and lovely.. !!!Thank you.. for your info.. coz.. I stay in China all the time:smile_40: :smile_40:
係好用:smile_38: :smile_38:

回覆 #1 COPYBOY 的帖子

多謝C-HING指導.....THANKS THANKS THANKS

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆