上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.9k

http://www.painfree.hk/foreskin/big5/hernia.php
我想問係咪直接去就ok,,唔使醫生紙果d同埋激光大約幾錢=.=,,係咪唔使排期排好耐=.=
因為我好急...仲有冇其他既醫院排期快同埋有激光嫁=.=可唔可以介紹比我

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-10 01:14 AM 發表 查看引用來源
今日已經係割後第4日,d聯針位有"少少"消左腫,但係d黃色分祕好勁...細路底下舊焦有"少少"血會滲去紗布度...聯針位度見到有d皮lug出黎(黃色的),唔知果d係咪aa膠黎,有d位置塊皮冇左,好似損左咁,亦都有"少少"血會滲 ...
AA膠用黎做貼乜? 唔會對人體有害咩:smile_41:

做完手術3個月番黎感覺好特別:smile_35:
o個排好徬徨感將呢個post由頭到尾刨左幾次:smile_19:

引用:
原帖由 阿仙奴SF 於 2010-7-10 01:27 AM 發表 查看引用來源
http://www.painfree.hk/foreskin/big5/hernia.php
我想問係咪直接去就ok,,唔使醫生紙果d同埋激光大約幾錢=.=,,係咪唔使排期排好耐=.=
因為我好急...仲有冇其他既醫院排期快同埋有激光嫁=.=可唔可以介紹比我
打個電話預約先,唔駛醫生紙架~~
最好講明想檢查+手術一齊做,因為佢地可能會檢查左先幫你book手術日子,講明一齊做唔駛去兩次
基本上唔駛排好耐,我估within一星期啦
激光手術就around 7K 再加D檢查、覆趁費,加加埋埋8K左右可以埋單

醫院我唔清楚,私家趁所我係去surgical.hk的,你可以睇下

引用:
原帖由 mjules 於 2010-7-10 09:50 AM 發表 查看引用來源

AA膠用黎做貼乜? 唔會對人體有害咩:smile_41:
俗名叫「醫學AA膠」,學名就唔知了……
係可以避免佢爆線同埋少量濕水(當然都唔可以沖涼住)~之後會甩架~~
作為醫學用途,唔會有害卦~

引用:
原帖由 動感超人556 於 2010-7-10 10:50 AM 發表 查看引用來源
做完手術3個月番黎感覺好特別:smile_35:
o個排好徬徨感將呢個post由頭到尾刨左幾次:smile_19:
我岩岩做完廿日左右,之前都真係好徬徨…我都係刨晒成個posts......哈哈......:smile_35:

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-10 01:14 AM 發表 查看引用來源
今日已經係割後第4日,d聯針位有"少少"消左腫,但係d黃色分祕好勁...細路底下舊焦有"少少"血會滲去紗布度...聯針位度見到有d皮lug出黎(黃色的),唔知果d係咪aa膠黎,有d位置塊皮冇左,好似損左咁,亦都有"少少"血會滲 ...
係架,D膠水係會開始甩的,我到宜家都仲甩緊……

如果你每次都係得少少血水,而唔係keep住流,應該冇問題;最好梗係用少少力,按住佢一陣,令佢止血啦(小心D,唔好按到自己好痛…),同埋,唔好濕水~~~

頭一星期真係好痛苦……訓又唔係坐又唔係行更加唔係……不過,你一日換4次紗布,又冇大郁動,應該唔會有事

放心放心~~

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-10 10:56 發表 查看引用來源

我岩岩做完廿日左右,之前都真係好徬徨…我都係刨晒成個posts......哈哈......:smile_35:
放心啦慢慢會唔覺得係d咩
宜家仲有d懷念o個陣對小弟弟日夜呵護ge日子

引用:
原帖由 tommykit2010 於 2010-7-9 10:42 PM 發表 查看引用來源
做左割包皮手術已經三年...而家先開始發現有少少生理同心理問題..龜頭果度有一粒細細粒粉紅色ge野...好似已經有左好耐...做完手術先有...但係唔掂佢ge話唔會痛...平時冇阻礙活動(e.g 去廁所 打j)...粒野如果掂or郁佢 ...
1).如果果粒野(得1粒)...禁唔理佢定去睇醫生果陣問下醫生?
我會suggest睇一睇醫生,check下有冇問題;我地呢度始終唔係醫生,真係好難答呢…

2).我成日好容易扯旗..有陣時唔諗果d野都扯...我係著孖煙通ge...應該唔關底褲鬆緊事...同我幾日打一次會唔會有關??各位ching會唔會禁架??
我十幾歲時都好易扯,宜家廿幾歲,對住自己女友有時都好易扯……正常生理反應啦,我又唔覺得有問題喎;唔扯先大獲…:smile_35:

3).我10歲左右關開始打(果陣射果d唔係精)..打左6年...到到而家..但係都係保持幾日一次...禁正唔正常?((認真))
10歲…都幾早熟喎…
幾日一次,我自己覺得OK,因為我都試過一日一次……:smile_35:
至於係唔係要少D,睇下其他ching有無意見啦…

4).割左包皮之後唔係去尿兜...三年黎都係去廁格...我想問各位ching割左之後有冇去尿兜??會唔會被人歧視....尤其是係學校同出街... (我間學校唔係好乖果d)
我只係割左廿日,仲有D焦喺度,答你唔到…不過,有咩好歧視……係男人都有架啦……唔同人有唔同shape/唔同包皮都好正常……
當然,十幾歲既中學生有時真係會好幼稚咁去笑人…介意既,去廁格啦~
喺術咪去返尿兜lor~~

5).我15歲扯左都係得9-10cm左右會唔會太短?
係短又點?又冇得增長…長又點?又冇得cut短…
15歲,應該仲有可能發育既
Anyhow,縱使得10cm,又唔會唔夠用架喎
我唔排除長D係會令女伴「充實D」,但係,JJ長度真係改變唔到,所以冇必要去自卑/唔開心
當你大個仔,有女朋友/老婆,你就會知長短唔係一個最重要的因素去令對方舒服、滿足啦……
大部分女仔,著重既都唔係你果度有幾大啦~~
Don't think too much~~

引用:
原帖由 動感超人556 於 2010-7-10 11:08 AM 發表 查看引用來源
放心啦慢慢會唔覺得係d咩
宜家仲有d懷念o個陣對小弟弟日夜呵護ge日子
係呀,宜家過左廿日,我都冇咩特別感受lu~~係等佢甩焦之後試下用下佢……:smile_35:

不過,我又真係唔懷念……
somehow真係好麻煩,同埋果段時間我個龜頭超sensitive…

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆