上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.5k

引用:
原帖由 schon319 於 2017-1-11 03:20 PM 發表 查看引用來源
High-priced filly flags new Moore approach

Luke Sheehan@LukeDSheehan

John Moore's time training horses in Hong Kong is nearing an end, a fact highlighted by the Sydney-born horseman's business ...
首次講退休,真係有啲唔想咁快嚟到!

杜拜賽事魔頭報名馬
新力風:阿喬斯短途同金莎軒
明月千里:司馬經典同草地大賽
喜蓮歡星:司馬經典
喜蓮獎星:草地大賽
活力歡騰:高多芬一哩

明天除了共創1分外,其他大摩馬3.5分之上

引用:
原帖由 octagonal25 於 2017-1-13 05:56 PM 發表 查看引用來源
謝謝八角兄!
想問喜旺寶幾多分?大摩戰馬中獨看好呢匹

銀城輕輕鬆鬆,睇嚟仲有機會再贏

睇嚟喜旺寶入到經典一哩

引用:
原帖由 octagonal25 於 2017-1-13 05:56 PM 發表 查看引用來源
真喺好鬼鐘意共創XX呢匹馬,神高神大有台型有鬥心,馬就七八分熟晨課就好重身都冇狀態,呢匹馬好高班。

甜筒跑下跑下狀態都已經到位,下場可以食甜筒。

砂漿幫完全跑錯,不過匹馬有100分實力,匹馬未熟。

蘇兆輝騎功好水下,咩騎師嚟?好怕呢種周身毓唔睇以為係郭能。

引用:
原帖由 洪瑋 於 2017-1-14 06:35 PM 發表 查看引用來源

真喺好鬼鐘意共創XX呢匹馬,神高神大有台型有鬥心,馬就七八分熟晨課就好重身都冇狀態,呢匹馬好高班。

甜筒跑下跑下狀態都已經到位,下場可以食甜筒。

砂漿幫完全跑錯,不過匹馬有100分實力,匹馬未熟。

蘇兆輝騎功好水下,咩騎師嚟?好怕呢種周身毓唔睇以為係郭能。
這匹是共創更好,後上得第七,逐有進展,兩三場W得。

砂漿邦重現忽上忽落跑法,當然馬未熟是主因,暫時未能適應不同步速;若下次形勢轉好,跑法便不同。

蘇兆輝大致上是極佳的騎師,連勇冠王也騎得好,唯獨這次美麗寶寶就顯現其弱點,脾氣馬既左閃又右避,大鞭大板反而打窒了馬,否則未必不能取勝。

另尾場無敵飛龍魚生粥小勝,個人認為其跑千二威力大得多。

引用:
原帖由 鴻略 於 2017-1-14 06:58 PM 發表 查看引用來源

這匹是共創更好,後上得第七,逐有進展,兩三場W得。

砂漿邦重現忽上忽落跑法,當然馬未熟是主因,暫時未能適應不同步速;若下次形勢轉好,跑法便不同。

蘇兆輝大致上是極佳的騎師,連勇冠王也騎得好,唯獨 ...
甜統等下幾時先肯報田草1600
喜旺寶跑下星期2班1800比經典一哩好, 嬴到就可以跑預賽
無敵飛龍1400應該比1200更合適, 只不過1/2班1400太多老虎
共創更好2場內應該到位, 有D似凱旋生輝, 當然冇咁長途, 一哩馬

無敵飛龍似乎跑千四時衝程比較短,上季尾那場早出頭最尾比人過,今日看似可以一衝過哂贏兩馬位,點知衝落唔太多,可能真係跑短更合

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆