上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#28 - 單身日誌1 ( P1, 11, 72,120 )

收藏  |  訂閱
3.0k  36.0k

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-27 16:26 發表 查看引用來源
有無人好似我咁係路盲?
我行路揸車都會蕩失路
今日又喺沙田市中心去屯門想
行城門隧道,但最尾係行咗唔知係咪尖山隧道,經昂船洲先去到屯門😝😝

行路就更加會行錯,試過開住google map喺灣仔想去灣仔碼頭,最近行行吓去咗山邊..... ...
Google map...

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-27 04:26 PM 發表 查看引用來源
有無人好似我咁係路盲?
我行路揸車都會蕩失路
行城門隧道,但最尾係行咗唔知係咪尖山隧道,經昂船洲先去到屯門😝😝

行路就更加會行錯,試過開住google map喺灣仔想去灣仔碼頭,最近行行吓去咗山邊..... ...
睇地圖,要睇埋佢講幾多米就咩出口轉會好好多,當然,GOOGLE MAP都有唔清楚既時候,我都賴過野.
去日本,韓國果D,人地既地圖導航,真係好清楚架.
國內仲已經一早會講埋邊度有影相.
師妹係想去灣仔點知去左維記睇海景?即妳問左個路人帶路下嘛?
下次去百佳問下D阿姨,可能會帶到條啱既路,:smile_40::smile_40:

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-27 04:26 PM 發表 查看引用來源
有無人好似我咁係路盲?
我行路揸車都會蕩失路

妻子都是方向盲。google map唔識睇。

不過,響商場裡面搵舖頭又好精準!

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-6-27 05:52 PM 發表 查看引用來源

女人對於舖頭喺邊,天生係會好認得位㗎!哈哈

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-6-27 05:52 PM 發表 查看引用來源

同我一樣!
我睇住google map行路都會錯
但商場去過一次就認到東南西比架喇

引用:
原帖由 dragonbone 於 2018-6-27 05:51 PM 發表 查看引用來源

睇地圖,要睇埋佢講幾多米就咩出口轉會好好多,當然,GOOGLE MAP都有唔清楚既時候,我都賴過野.
去日本,韓國果D,人地既地圖導航,真係好清楚架.
國內仲已經一早會講埋邊度有影相.
師妹係想去灣仔點知去左維記睇海景?即妳問左個路人帶路下嘛?
下次去百佳問下D阿姨,可能會帶到條啱既路,:smile_40::smile_40: ...
講幾多米都無用,因爲我唔知100米有幾遠:smile_13:
下次揾維記呀,超市之類我上嚟問左D識路嘅師兄師姐先架喇

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2018-6-27 06:24 PM 發表 查看引用來源

女人對於舖頭喺邊,天生係會好認得位㗎!哈哈
哈哈,同事形容,天生有雷達…

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-27 06:43 PM 發表 查看引用來源

同我一樣!
我睇住google map行路都會錯
但商場去過一次就認到東南西比架喇
真係好神奇! 希慎邊層樓有乜賣,邊間新開就記得。

希慎點行去Times Square就唔識… 

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-6-27 19:13 發表 查看引用來源

真係好神奇! 希慎邊層樓有乜賣,邊間新開就記得。

希慎點行去Times Square就唔識…  
同我個一樣

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-6-27 19:10 發表 查看引用來源

哈哈,同事形容,天生有雷達…
入到商場有自動定位系統

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆