上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.6k

想問梅毒症狀是怎樣

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-5-20 05:19 PM 發表 查看引用來源
84或者90日可以免費去拮手指hiv 同梅毒,當係身體檢查就OK。

如果想快就要自費驗combo同梅毒。

反正兩樣都會係negative。
謝謝

想問多一樣嘢啊, 間歇性生痱滋喺口腔唇位唔同位置, 算係癥狀嗎???

我都想知梅毒係d乜? 佢既症狀會唔會出傷口

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-5-20 05:19 PM 發表 查看引用來源
84或者90日可以免費去拮手指hiv 同梅毒,當係身體檢查就OK。

如果想快就要自費驗combo同梅毒。

反正兩樣都會係negative。
想問got兄多樣嘢

陰莖間歇性有少許赤痛, 股溝有少少痕咁
會同hsv 2有關嗎???
佢嘅潛伏期係幾耐???

引用:
原帖由 wongming1989 於 2018-5-19 11:04 AM 發表 查看引用來源

吾該Got兄解答~但我同佢kiss完呢幾日~咽喉腫腫地但吾痛覺得有少少un住un住~可吾可以自行好返???
感冒係kiss裡面最常見,持續4、5日唔舒服就要睇醫生。放心吧

引用:
原帖由 nintsu 於 2018-5-22 12:40 PM 發表 查看引用來源

謝謝

想問多一樣嘢啊, 間歇性生痱滋喺口腔唇位唔同位置, 算係癥狀嗎???
痱滋似乎跟壓力、口腔衛生、休息、飲食比較有聯繫,性病好少以痱滋出現,如果出現的話,嗰啲大部分係冇痛潰瘍,並非痱滋.

簡單黎講開頭會在中招地方出現無痛潰瘍,又名硬疳,例如在龜頭、包皮、陰道、外陰等等出現,之後唔理大概幾個星期之後就會出現梅毒紅疹,手掌腳掌心口背脊大幅地方出現。

其實最簡單嘅方法就係去做測試,一個簡單嘅梅毒血清就可以判斷,最快事後28日之後去做。

引用:
原帖由 nintsu 於 2018-5-23 12:53 AM 發表 查看引用來源

想問got兄多樣嘢

陰莖間歇性有少許赤痛, 股溝有少少痕咁
會同hsv 2有關嗎???
佢嘅潛伏期係幾耐???
股溝痕似乎似係汗癬,尤其是係夏天,自己留意下,會有紅色細細粒形成一達咁,有時呈現一圈圈細圈。
疱疹一般感染後7-14日內就會出現症狀。
但似乎師兄係諗多咗

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-5-23 10:33 PM 發表 查看引用來源

股溝痕似乎似係汗癬,尤其是係夏天,自己留意下,會有紅色細細粒形成一達咁,有時呈現一圈圈細圈。
疱疹一般感染後7-14日內就會出現症狀。
但似乎師兄係諗多咗 ...
謝謝回答!!!

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-5-23 10:24 PM 發表 查看引用來源

痱滋似乎跟壓力、口腔衛生、休息、飲食比較有聯繫,性病好少以痱滋出現,如果出現的話,嗰啲大部分係冇痛潰瘍,並非痱滋.
麻煩晒你嘅詳盡回覆

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆