上一頁下一頁
發新話題

真人真事~我的第一次~~~part24 p.135 11/9

收藏  |  訂閱
2.1k  1.1m

引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-7 09:59 PM 發表
家下寫緊~~寫到d唔開心既野,有d唔想寫落去tim.............:smile_42:
好奇一問,樓主今年貴根@.@!?

引用:
原帖由 2684 於 2007-9-7 10:09 PM 發表

好奇一問,樓主今年貴根@.@!?
有時大家留一點白不是更好嗎

引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-7 10:10 PM 發表

不是._.!
我只想算算sara同sandy總有cindy既年齡-0-!

引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-7 10:10 PM 發表

流白X?哈哈!:smile_30: :smile_30: :smile_30:

快d啦~~~~我唔等架啦~:smile_22:

都係覺得頭嗰幾個chapter 好睇d~~

引用:
原帖由 MR.I 於 7/9/2007 01:21 AM 發表
我緊係覺得你會同cindy一齊
你話覺得樓主會同cindy一齊,咁我當你投咗票啦喎!
Any objection ???

Result till 7.9.2007 at 10:30 pm. with 30 peoples voted:
(J19861214, Tomcat, 295295700, everblue, luhopoly, 2684, dxd826, leoccy4a10, siuming929, New_bic, michael213, heimanw, 垃圾虫, 松田敵比, molaytou, 95594318, onlinedd, somky, a___a(瑤>v<"), ~HeMAn~, vlyc, 忘不了的用户, 權子'~, mousedami, 撲蝶, 希達123, kachunowen, cvcvghgh, 3ad156, MR.I)

a)  Cindy         :   14票
b)  Sandy        :     3票
c)  Sara           :   13票
d)  食白果       :     3票

始終都係多D人希望樓主可以同 Cindy 一樣,樓主你點睇?
可有心癢癢呢? :smile_44:
諗諗啦 ............ :smile_44:

最近同sara同好少見面,佢入左大學之後好多活動,而我公司又到旺季。晚晚都ot,有時仲要放左工去cindy屋企到傾下第二日要做既野。其實呢段其間cindy有一段小插曲,就係有一間公司既太子爺追cindy。呢個太子爺唔係二世袓,佢係哈佛大學畢業,返黎已經係公司第二把交椅。自從呢個太子爺見到cindy後,開始追cindy。不過呢太子爺係私還私,工還工。有一次我同sara返屋企果陣見到呢位太子爺同cindy纏繞。我當然二話不說衝上前救美拉,但sara就獨自一個人返屋企。佢話呢d野見得多,家姐唔比人追先奇喎。不過甘又係,但我睇唔過眼嘛。於是cindy有時放左工就叫我陪佢返屋,當然呢個工作狂係唔會放過我拉,順邊叫我煮埋野比佢食。今晚連續第5晚去佢屋企傾野。
「輝,你好似好累甘喎,不如抖抖好無。」cindy見到我死下死下甘,便停低無講工事。
「係呀,可能呢排成日出入冷氣地方,一冷一熱。感親下掛。」
「甘你抖一陣拉,你唔好掛住做野先得架,你自己又唔顧,連sara都唔理。你地呢排攪咩呀。」
「無野呀,只係少見面姐,其實晚晚同你返黎都見到佢架拉。有咩野發生姐。」
「但你每晚都係訓廳喎,你地鬧左交?就算佢返到黎我都見你地好少傾計既。我就係見你地甘先成日叫你同我返黎。」
其實自從果晚我,sara同sandy食完野之後。佢開始對我冷淡左,初初我以為佢嬲我見sandy,但後來佢同sandy食日出街食飯。連我自己都唔知發生咩事。sandy有幾次同我講每次提起我,佢都好快講左第二個話題。(sandy係我卧底)
      cindy見我唔出聲再講落去。
「你知唔知呢排有個男仔搵得sara好密,有好多次仲查車黎接sara。你再唔緊d連個女朋友都無埋呀。」
「我知,我仲知果個男仔追緊sara tim。」
「甘你明知你都唔緊張下?唔通就就甘送左sara比人呀,等我仲指意你以後照顧我個妹。」
「cindy,唔係我唔緊張佢,係佢對我好冷淡,我自問到呢一刻都仲好鐘意佢,無諗過要同佢分開。但約親佢唔係話約左sandy就話約左人傾學生會既野,甘我可以點呀。我有問過果個男仔既野,但佢話學校有好多人追緊佢tim。仲話人地要鐘意佢,佢阻止唔到架喎。佢話我對自己無信心,成日都唔信佢。仲話自都好大方甘見sandy。」我講左果晚發生既野講左比cindy知。
      呢個時候我個身越黎越熱,頭又重,我知道自己發緊燒。之後我就話要返屋企抖。cindy當然有阻止我拉。但我費事一陣見到sara又鬧交。家下成11點幾,sara仲未返,我已經好嬲。我真係唔想見到佢,於是cindy就送我撘車。cindy叫我企埋一邊抖抖,佢話幫我截車。呢時候我見到sara係果個男仔架車到。當佢地出黎果陣我見到個男仔唔知同佢講左d咩,但 係講到好肉緊,但sara就好冷靜。當然cindy都見到拉,佢即刻走埋黎同我講叫我都係唔好返去。今晚係佢到過一晚野。
「cindy,算拉,我咩都睇到晒。不如我地一齊睇埋呢場戲拉。」
就係甘我地睇住sara比個男仔攬住,而sara仲岩岩好面向我地呢個方向,我地大家對望。如果我唔係病到死死下,我真係會第一時間衝埋去中佢幾拳。不過你唔要面,我都要面。通常搶人另一半果個都好想見到人地現任既戀人,擺明挑戰。
sara推開左果個男仔,然後走過黎我地到(個男仔跟住佢後面)。不過佢無停低,繼續向前行。
直到我地三個人返到屋企。
「你唔覺得有野要交待咩。」cindy忍唔住出聲
「我仲有咩好講,你地見到甘樣。我講咩你地都有定案架拉。」
「輝家下病到死下死下,佢都話要等到你返黎呀。你唔係甘講野呀。」
「係咩,無事嗎?不過我知你唔信我,一定覺得我移情別戀。你一直都唔信我架拉,既然有個甘既男朋友,不如唔好要。」
cindy聽到想一巴打落sara到。但我叫停左cindy。果陣我真係好想講"好呀",但我忍住左。之後一個人走出門口。cindy跟左出黎留我,但我堅持要走。

p.s.:本來想一直寫落去,但諗返起當時既情景好無mood寫落去。~~~~~

終於有新的一篇la:smile_38:

其實係咪一個誤會 ?

PS第一次留言
但前日開始睇
直到今日番睇左兩次

其實個結果
應該5會係 sandy
但樓主又好似否定晒 d選擇
者係又5係白果喇 ?

宜家仲同cindy有聯絡
直覺上又5會係佢
莫非又有第4位女主角 ??