上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.3k

引用:
原帖由 天使狩獵者 於 2009-7-14 09:49 PM 發表 查看引用來源
頭先好左覆診
拆左紗布, 一睇

哇~!!

左邊冇乜問題, 但係右邊埋唔到口, 好得人驚:smile_o14:

e生話可以等佢自己埋, 不過就要再等耐d
一般人一個月就可以康復, 我就唔止啦, 唉, 等待既日子真係漫長:smil ...
我20日, 繫帶下面個位都仲係腫左一大舊。唉....等待既日子真係漫長

引用:
原帖由 bongbong456 於 2009-7-13 12:25 PM 發表 查看引用來源
上星期卒之的起心肝去左做激光手術, 去到首先見下陳醫生, 佢會問下你少少問題, 講解下做完係咩樣, 期間會係個mon度show d手術前手術後既相俾你睇. 無問題就上床除褲檢查一下. 之後就可以出去等一等, 然後姑娘會叫名再 ...
ching 我都打算做激光,請問你點預約? 排期幾耐到? 休息兩三日返工有冇問題? 有幾多日假紙寫俾你同會寫乜reason?

引用:
原帖由 kenkhc 於 2009-7-14 05:21 PM 發表 查看引用來源

做激光要聯針嗎? 禁同普通的手術有咩分別?
激光都要聯針, 而家未拆膠布, 但係反起JJ見到龜頭底部都有條線穿過D肉, 睇到都覺得痛....:smile_27:

不過激光既傷口埋得好d, 同埋事後復完得快d.

引用:
原帖由 avenhui 於 2009-7-14 11:39 PM 發表 查看引用來源

ching 我都打算做激光,請問你點預約? 排期幾耐到? 休息兩三日返工有冇問題? 有幾多日假紙寫俾你同會寫乜reason?
打電話去診所預約, 我直接話想當日做埋手術, 咁佢地就要check埋手術室有無位. 我七月頭打去, book到10號中午, 如果淨係見醫生先, 應該可以快d.

至於返唔返到工, 睇下你忍唔忍到龜頭擦到底褲既不適啦, 因為真係幾唔舒服. 同埋要睇你做咩工, 坐寫字樓會好d, 如果份工要成日行街就真係幾勉強. 事實上我之後幾日都有如常出街, 不過係行得慢d, 對腳要分開d行咁囉.:smile_13:

我無要假紙喎, 係做手術當日(星期五)自己攞左日AL, 之後星期六已經有返工.

引用:
原帖由 割包皮的人 於 2009-7-13 07:17 PM 發表 查看引用來源
今日已經係第17日,龜頭繼續甩皮,一忽忽,繫帶附近仍然腫住一大舊,都唔知幾時先散,家計會話係正常,為方便所以仲用紗包住腫出㴝既一舊野,我覺得自己康復進度緩慢
你拆左線末, 我拆左線後好好多啦, 之前都係腫住一大舊

睇過咁多位師兄o既post....
book 左 今個禮拜五做..7/17
而家心情...得個驚字........
今年年頭先入院做完小腸氣....
而家.....

如果我的包皮過長 扯後也反不了龜頭出來
但我自少又會日日都嘗試清洗
又從未試過發炎等問題
那我要不要把包皮割掉?
如果不割的話會否有影響?

引用:
原帖由 kenkhc 於 2009-7-15 10:36 AM 發表 查看引用來源

你拆左線末, 我拆左線後好好多啦, 之前都係腫住一大舊
佢自己溶的,溶左1/3左右啦,傷口都未結焦,所以仲要包紗布,可能因為我冇戒口,真慘,今日覆診,原來拆左紗包時又唔腫架wo,唉,點解好得咁慢架

其實d人話割完後行唔到係咪因為太敏感 唔係痛???

今日去左睇醫生了 book左下星期1做
醫生問我扯左之後係咪有d向下彎
我話係
我相信唔少ching都有咁 好多人都話正常
但原來割左包皮會好番
醫生話因為後面條筋緊
所以扯住個龜頭 所以彎左
真係諗起都....
所以割左真係好好多
而且醫生今日反左我包皮睇到入面真係勁dirty
我都有d唔好意思 因為平時包皮有d緊
拉後黎洗有d痛 所以通常反唔哂黎洗
不過醫生話要剃毛..我先16歲 無乜經驗t t

引用:
原帖由 ac15be 於 2009-7-15 06:33 PM 發表 查看引用來源
如果我的包皮過長 扯後也反不了龜頭出來
但我自少又會日日都嘗試清洗
又從未試過發炎等問題
那我要不要把包皮割掉?
如果不割的話會否有影響?
照計扑野會好痛架wo,而且女人見到你咁都唔會比你入

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆