上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#14 --- <青蔥歲月續>

收藏  |  訂閱
3.0k  37.8k

引用:
原帖由 doubling 於 2017-5-4 11:50 AM 發表 查看引用來源

可能你唔係發青光呢
又係師兄你地話人妻多份吸引
例外永遠存在:smile_14:

引用:
原帖由 degree06 於 2017-5-4 11:53 AM 發表 查看引用來源
例外永遠存在:smile_14:
哈哈
唔試又點知呢?

引用:
原帖由 doubling 於 2017-5-4 11:54 AM 發表 查看引用來源

哈哈
唔試又點知呢?
因為我知,所以妳來問我,HHA:smile_40:

引用:
原帖由 doubling 於 2017-5-4 11:47 AM 發表 查看引用來源

因為學校怕有家長會頂硬上嘛⋯出左咩事就唔好啦
好明顯如果爸爸唔落場小朋友係失望
你就放鬆咁去跑啦⋯諗起女女係旁邊同你打氣⋯你既動力就會大大提升啦
我都認為係.始終香港地,搵食生活樣樣忙,要健康唔容易,要有做開運動既更加難.
HAHA,放鬆去跑,我最近跑完,發現好多處地方都拉得好緊,連技師都叫我要鬆返會好好多.
女兒在旁打氣,我估到時每個爸爸都會搏老命都似,HAHA.......希望到時我右膝唔痛,俾我正常發揮就得了.:smile_42::smile_42:

引用:
原帖由 degree06 於 2017-5-4 12:02 PM 發表 查看引用來源
因為我知,所以妳來問我,HHA:smile_40:
咁你講黎聽下

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-5-4 12:10 PM 發表 查看引用來源

我都認為係.始終香港地,搵食生活樣樣忙,要健康唔容易,要有做開運動既更加難.
HAHA,放鬆去跑,我最近跑完,發現好多處地方都拉得好緊,連技師都叫我要鬆返會好好多.
女兒在旁打氣,我估到時每個爸爸都會搏老命都似, ...
係啦⋯你知依家都市人有好多病啦⋯仲要有d係暗病⋯
好似做完運動要放鬆返d肌肉㗎喎⋯你有無?
咁你個日首先要自我催眠下⋯唔痛唔痛⋯不過跑完你睇睇醫生好喎

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-5-4 12:10 PM 發表 查看引用來源

老生常談:輸唔緊要,最緊要輸得起。

總之,贏左唔好囂,輸左唔好賴。對於小朋友來講係好重要既一課。

上天好公平,你落幾多功夫就有幾多回報。種瓜得瓜,種豆得豆,求仁,就梗係得仁! XD

上天更公平既係,個天唔會俾你個個地方都贏。

所以,講到尾,都係平常心。 XD

比賽都係鬥果一時三刻,大熱都可以倒灶,冷手都隨時執個熱煎堆啦~

引用:

跑完,無論長短都要鬆返筋
我成日都迫大爺做。有鬆筋爭好遠

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-5-4 11:40 AM 發表 查看引用來源
距離跑步既日子越來越近.我平常心既態度都難免有點波動.
最近學校有個溫馨提示問卷俾爸爸,問有無食開藥,有無高血壓,有無呢樣果樣,真係跑過步都要先簽生死狀.如果以上都無,先好參加咁樣.
之後,每次既傾心事時間,阿女 ...
嘩!有埋啦啦隊花球,好認真呵!

引用:

跑完鬆下筋真係幾好。瑜伽動作幾有效。

Dragon師兄,目標是跑出平常水準吧!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆