上一頁下一頁
發新話題

沉船記2

收藏  |  訂閱
213  14.0k

引用:
原帖由 bbvicky 於 2008-12-24 03:07 AM 發表 查看引用來源

好同意山林兄既說法 這些都是人性...經歷過既就是人生
首先祝各兄弟姊妹 !

你有無D乜經歴可以分享吓呀? 又或者睇完沉船記後有乜新體驗和想法?

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-23 11:05 AM 發表 查看引用來源

Hm... 你都講得好啱, 我唸左好耐, 我唸我會同佢重新黎過, 但之前我一定要努力抺走D唔開心既野...

佢之前同佢老公組成果隊Band就叫La Couple, 我最鍾意既都係同一屋簷下果首主題曲 "溫暖的詩句" ...
態度正確, 但由認知至決心改過到行動成功都有一段路的, 努力吧,Good Luck.

想睇大家對呢段說話的睇法......

"積極的女人同消極的女人

積極的人,做事,每每是建設性的,而消極的人,做事,是破壞性居多
好似男人有第三者,積極同消極ge人,有好唔同
有一個消極ge女人,當佢俾男人唔要之後,佢會用盡一切方法消除對過去ge關係,有時,甚至去到,連朋友都唔做ge程度,而且,佢仲去男人公司嘈對方,甚至想去到對方冇面,唱人ge地步..如果成功 ge 話, 其實,女人得到D乜呢?最多個 男人冇左份工,咁又如何?毀了別人,又毀了自己...而且,佢毀左自己ge男人,即係將自己將來ge後路都斷埋..
相反一個積極ge女人就好唔同la ,佢會抱住開心就一齊ge態度,唔單只會keep住自己,保養好,仲會好主動,好大方同個男人做返朋友,男人有需要,亦唔介意再上返床,仲可以keep住性ge關係,因為佢冇恨意,大家開心就可以,而且佢好積極,對段關係,係希望建設,唔係破壞佢..以前可能做大婆咩都管,又cap錢..依家就好知自己位置,做返阿二都唔介意.亦唔會過火..一直過好多年咁付出之後,最後可能二奶老左果陣唔要佢老公時(成日都有,呢個時侯就係髮妻食糊時間 la), 佢就可以等返男人係身邊,唔單止贏左二奶,仲可以白頭到老...
所以,係一個人終老定係白頭到老,取決於女人積極定消極"

源自(http://www.188channel.com/viewth ... page%3D1&page=1)

引用:
原帖由 bbvicky 於 2008-12-19 04:30 發表 查看引用來源
小妹第一次入黎夜遊版大開眼界:smile_40: :smile_40:
師妹:
歡迎到訪,分享感受和經歷:smile_38:

引用:
原帖由 CIRCLELING 於 2008-12-19 13:59 發表 查看引用來源

但我個電話 number,,,係我生日日期,,,好難先搵到架,,,
唔聽一排電話,,,佢地就唔會搵我架喇,,,

不過我老豆個日都同我講,.,,佢話 d 客打電話比佢,,,
問佢點解搵我唔到,,,我係咪有 d 咩事,,,有咩可以幫到手.,,,
...
師妹:
你咪儍聽佢吔講喇,想你返工就真:smile_38: 千奇咪上當:smile_34:

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-19 19:35 發表 查看引用來源

師兄:

係呀, 因佢半夜三點走番黎屋企話好想見我, 我係瞓到傻傻地既時候又唔忍心, 開左門比佢.  跟住同佢講明天要走, 但佢話我唔會再走, 我唔捨得你呀咁.  果刻我真係心軟...   

哎... 但我而家反而唔 ...
師妹:
其實我覺得你心裡仲係愛佢,但係一時間又接受唔到,試下分開一段時間,保持朋友關係,睇下有冇好轉,之後才考慮離婚呀

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-19 19:46 發表 查看引用來源

我老公直情丞認話LICK過隻雞添, 呢樣野都係我其中一個心魔, 好嘔!  

唸番起, 果排佢個口真係好臭!   唔知係咪中性病落口, SHIT!!!
師妹:
甘你老公又真係老實左D,哎....:smile_39: :smile_39: :smile_39:

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-19 21:06 發表 查看引用來源

有無覺得自己喺NC好似好受尊重, 好有地位呢? 梗係, 你重應聽過或就會聽到類似以下說話激:

哎吔, 你上次坐嗰個客呢兩個禮拜晚晚上來開你名呀!
唏,你唔襯呢兩年揾多D錢, 唔通老先來做 ...
師兄:
果然精彩,100%同意:smile_38: :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 米奇老祖 於 2008-12-21 23:14 發表 查看引用來源
樓主師兄
我好明白你當時既感受
都好欣賞你抽身既能力
好多謝你既分享
師兄:
多謝支持和鼓勵:smile_38:

引用:
原帖由 ckl321 於 2008-12-22 00:51 發表 查看引用來源
篇野好似聽過,原文係大陸囡囡,c兄改得幾好:smile_30:
師兄:
你誤會了,絕對真人真事,個人經歷

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆