上一頁下一頁
發新話題

多少往事甜在心頭 - 霧水情緣 續, P11 Update

收藏  |  訂閱
728  37.5k

引用:
原帖由 sia 於 2011-7-3 01:33 PM 發表 查看引用來源
對唔住囉
比你估多日
我出街
你聽日都估唔到我pm你知

我無理由咁蠢嘅.....再估多日先.....HAHAHAHA

8,9年前有NDS咩?

Ching好眼利
時間方面我沒認真去計算過
況且我唔係同佢一齊就有nds的
我同佢一齊左年幾至入手部nds
果時我同佢差唔多係最早買既一批
引用:
原帖由 cching623 於 2011-7-3 02:03 PM 發表 查看引用來源
8,9年前有NDS咩?

引用:
原帖由 sia 於 2011-7-3 01:19 PM 發表 查看引用來源

岩既~ 就好似日記一樣
日記作用就用黎記低過去一點一滴
當有日自己好似高錕咁患上老人痴呆, 記憶力衰退
都有日記/discuss可以幫助自己回味當初點滴
係呀~~~~~~~~~~

2篇都係講我同M
黎緊呢篇我會打我另一個女仔既回憶

呢個女仔叫佢Q~
Q係我讀U一個同學(男仔, 叫佢做K仔啦)既契妹  (其實我都幾唔中意咩契妹契大老呢D咁假既代號-_-)
簡單描述一下佢,
眼大大, 長頭髮, 好識化妝, 成日笑, 身形比較矮小, 不過就幾好身材

當時19歲但睇落似而家D15,6歲既MK

-霧水情緣-

升上大學後, 我同M各自入到唔同既U

我讀果間同我屋企比較遠, 一來一回成個月既車錢都幾甘

同屋企人商量後決定入學校宿舍住, 一個禮拜番黎一次

日子耐左, 可能唔再係日日見既關係, 感情開始凋淡疏離

有一日, M SENDMSG黎話我知不如大家分開

收到呢個MSG... 都幾愕然, 當下對我個打擊都幾大

自問一直都對佢苛護備至, 生日, 假期, 大時大節都會陪佢一齊過

平時兩小無猜好少鬧交, 收到呢個訊息後

我打比M, 佢都唔聽我電話, MSG比佢亦無回音

果個MOMENT, 有種想死既感覺

上堂都無心機, 平時K仔上堂都好中意聊我吹水

佢見我今日冇乜聲氣

問我咩事, 我如實相告

佢就提議我今晚同佢落BAR, 飲醉咩都唔記得晒

坦白講, 直到果個MOMENT, 我都未落過BAR去過CLUBD飲酒

即係初哥一名

果下我又冇諗咁多, 心諗都好, 人一世物一世咩都試下

跟住成堂個心都等住落堂, 等今晚落BAR見識下世面

到夜晚, 落到TST一間BAR, 果時覺得烏煙瘴氣

個個人都著到勁潮咁款, 男既飛輪海頭, 女既化晒行妝, 著到好似出黎企街咁

都算~ 我今晚係黎買醉既

K仔帶我到其中一枱坐

果枱都坐左10零條友, 男女比例差唔多55

3 pair本身係男女朋友, 其餘既相信都係黎搵食

當中自不然包括我提到既Q

K仔同佢班FRD簡單介紹完我之後

就叫我坐低, 咁岩就係坐正晌Q隔離

果個moment我其實真係冇諗過要落bar溝女

淨係知好唔開心好想飲酒買醉

Q佢都幾主動, 我坐低之後問我做D, 幾歲, K仔點識等等

我果時對D女咁熱情咁問問題都感到幾尷尬同怕醜

K仔同我講呢個係佢契妹, 好玩得~
我都好老實同Q講我好少落BAR同咁岩今日同女朋友分手, 心情唔好先同K仔落黎

跟住Q同我倒左杯酒就話:唔好唔開心~    黎啦~ 飲左佢~ 唔好記住D唔開心野

咁大個仔其實飲酒次數唔多, 果時仲覺得D酒好苦

不過都係冇諗咁多照同佢隊

後尾Q係咁聊我猜杖, 玩骰盅咁

初哥既我又唔識玩, 當然就係咁輸啦係咁比Q隊完又隊

中途有KD男性FRD聊我同Q一齊玩

咁分左2, 我同Q一組, 另外2個男仔一組

我同阿Q無論係同佢玩猜杖, 大話骰都係咁輸

佢地係咁隊Q
明眼人都知佢地想夾埋隊冧Q~
唔知係咪酒精上腦, 明知酒量唔好都想英雄救美

輸果時我都主動幫Q頂飲埋佢果份

卒之頂唔順, 我衝左入廁所嘔

Q跟埋黎仲叫左K仔黎睇我情況

其實果時我已經冧左, 後尾聽K仔講係Q主動叫埋KCALL的送我番去佢屋企

到第二朝, 我訓醒發現自己訓晌張生寶床度

隔離訓左Q晌度

好似拍戲咁, 我即刻睇自己有冇著褲啦

得條底褲!?!? 琴晚發生過咩事呀?
我見我條褲掛左晌個衣架度, 我急急腳起身拿拿聲諗住著番佢即閃啦~
可能動作大得滯, 整醒左Q
跟住我懞盛盛咁話

: 對唔住呀琴晚既野, 我冇心架

Q睡眼腥鬆咁話 : …. 你起身喇?
: 琴晚我飲大左如果對你做過D, … SAY SORRY
Q笑左咁話 : 你覺得你琴晚做過D咩呢?

其實酒醉都有三分醒係真既, 我印象中應該我係冇做過任何事,    我最後既記憶係我好似比2條友拖左上的士, 跟住發酒溫9UP一大輪野

: 我唔知呀我淨記得我比人拖左上的士, 跟住唔記得喇

Q : 你仲晌車度係咁話 “M 我好愛你架” “你聽我電話啦一大堆白痴野

呢下我先醒起琴日係我同M分手既一個

諗到呢刻, 我又沉默左落黎

Q : 你好愛你女朋友?
: 算喇唔好提喇~ 我要番學

正當我想走, Q突然...

--

其他既仲打緊, 請耐心等待...^^||

點解16XXX字要分開3篇出- -...
DISCUSS版面編排好煩

加油呀樓主!,support support

快D啦!!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆