上一頁下一頁
發新話題

當 年 情 !!

收藏  |  訂閱
166  19.3k

引用:
原帖由 kathywonder 於 2010-12-17 11:03 AM 發表 查看引用來源
啱啱食完藥, 而家睇緊 Mini Movie, HBO The Pacific, the battle of Iwo Jima.......
good movies .............................................

引用:
原帖由 栗田 於 2010-12-17 11:09 AM 發表 查看引用來源

我睇哂囉, 最深刻係沖繩島戰役個媽媽同BB仔喊跟住自爆個一幕...好殘酷....:smile_39:
你會睇到當時日本已經退冇可退, 如果當時小磯國昭再唔投降, 日本本島可能會變成戰場, 美國亦唔想再投入兵員傷亡.  所以...唔投原子彈唔得...

引用:
原帖由 kathywonder 於 2010-12-17 11:21 AM 發表 查看引用來源

你會睇到當時日本已經退冇可退, 如果當時小磯國昭再唔投降, 日本本島可能會變成戰場, 美國亦唔想再投入兵員傷亡.  所以...唔投原子彈唔得...   
我剩係知沖繩本土原住民係好痛恨日本本土人.  剩係沖繩島戰役, 平民死左超過10萬喇, 陰公!:smile_39:

引用:
原帖由 kathywonder 於 2010-12-17 11:21 AM 發表 查看引用來源

乜唔係東條英機個扑街咩?:smile_41:

引用:
原帖由 栗田 於 2010-12-17 11:26 AM 發表 查看引用來源

乜唔係東條英機個扑街咩?:smile_41:
被迫落左台喇當時, 由鈴木貫太郎繼任. 路線較為溫和.....

kat姐又走左, 不帶走一片乳雲, 唔係, 係雲彩至啱.  雀仔又去 Q 左邊鼠? 巡吓樓先...

引用:
原帖由 栗田 於 2010-12-17 11:53 AM 發表 查看引用來源
kat姐又走左, 不帶走一片乳雲, 唔係, 係雲彩至啱.  雀仔又去 Q 左邊鼠? 巡吓樓先...
冇,頭先帶左 kat 姐去食私房菜之痳。介紹左個 "紅燒粟子荵爆禾花雀" 佢吔。佢食得不知好開心,猛話好食,仲食到 lim lim 脷添!食完仲同佢漫步公園。你知啦天氣咁凍,我咪做番 gentlement 要做既野,比件西裝褸蓋住佢,同埋輕輕抱住 kat 姐比啲温暖佢囉… Kat  姐都不知幾冧吖:smile_o03:

田仔,你唔恨得咁多啦…鬼叫你成日無尾飛陀,神龍見粟不見 J 咩… 你都係巡你個天庭把喇…:smile_15: :smile_15: :smile_15: :smile_15:

引用:
原帖由 damabird123 於 2010-12-17 01:57 PM 發表 查看引用來源

冇,頭先帶左 kat 姐去食私房菜之痳。介紹左個 "紅燒粟子荵爆禾花雀" 佢吔。佢食得不知好開心,猛話好食,仲食到 lim lim 脷添!食完仲同佢漫步公園。你知啦天氣咁凍,我咪做番 gentlement 要做既 ...
吓! 我仲病緊堝, 點出去食私房菜呀??  

引用:
原帖由 kathywonder 於 2010-12-17 02:58 PM 發表 查看引用來源

吓! 我仲病緊堝, 點出去食私房菜呀??     
我車你去吖痳,咁快你唔記得嗱…  Kath 姐,睇離都未好番,要打多針先得波…

(殊!殊!Kat 姐,唔好咁大聲啦:smile_44: :smile_44: … 等啊田恨到口水 the the 帝吖痳…)

引用:
原帖由 栗田 於 2010-12-17 11:53 AM 發表 查看引用來源
田仔,你又 c 左去邊樹呀!你仲要去醫生度接番 kat 姐反屋企休息架…成日掛住去溝女…:smile_o02:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆