上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.4k

引用:
原帖由 taiyatwai 於 2009-7-9 09:23 PM 發表 查看引用來源

請問一下,去過家計會的師兄..
他們幫你剃毛的時候...
是剪短 還是 剃光 呢?
你旨意佢地幫你剃!?

引用:
原帖由 天使狩獵者 於 2009-7-9 11:11 PM 發表 查看引用來源
你旨意佢地幫你剃!?
我想問下 家計會 剃成點唧...
我唔係去家計會做的

我諗我都係剪到最短算了

引用:
原帖由 taiyatwai 於 2009-7-9 11:26 PM 發表 查看引用來源

我想問下 家計會 剃成點唧...
我唔係去家計會做的

我諗我都係剪到最短算了
家計會係建議用剃刀...
你唔剃光都冇問題, 只要你龜頭唔好掂到D 毛就OK, 否則比佢吉一吉你敏感的龜頭包你痛到彈起

:smile_42: 我想知我咁既情況需唔需要割包皮
一向都反到,不過最近打J拉到見到成個龜頭出黎
有D黃黃地類似老泥既野,晚晚沖涼都會反出黎洗,開頭痕痕地,洗洗下就無咩野
但有小小驚第日插野果陣又再反多d出黎,唔知洗唔洗割?
同埋d毛其實洗唔洗剪架?

入黎問下問題.....
我諗自己都算個口太窄, 平時就會包哂成個頭.....係之前(我諗都有差不多一年)試過反起....但係d 皮就好似"谷"住左咁, 見到一環(個時唔咁掂, 驚痛)...之後大半年都冇再試反了, 其實我想問, 係"拉" d 包皮去後面(即係前拉向後), 即係真係"反"(由內去到外)?
我平時未扯既時候, 就覺得易反d, 不過都露唔哂出黎, 見到1/3 左右, 但係扯起左, 就覺得難反/拉向後咁, 只係見到小小口(即係屎屎個個位多小小) 可能條jj 大碌左....
多謝各位解答!

引用:
原帖由 13611361 於 2009-7-11 12:38 AM 發表 查看引用來源入黎問下問題.....我諗自己都算個口太窄, 平時就會包哂成個頭.....係之前(我諗都有差不多一年)試過反起....但係d 皮就好似"谷"住左咁, 見到一環(個時唔咁掂, 驚痛)...之後大半年都冇再試反了, 其實我想問, 係"拉"  ...
可唔可以講清楚你想問乜?
:smile_41:

行動回來了.....今天去了剛搬診所的 Dr. Wong 度做手術..
係呢度同大家分享下..作一些 鼓勵..
另外再多謝各位師兄之前的分享...
今天終於完成了很久之前的心願了 ..

第一天,
前一晚我剃光晒d 毛, 仲要剃得好乾淨, (事實係會方便醫生做野的)
am 10:30 到左診所, 坐左五至十分鐘 , 信心十足咁..入去見醫生,
都係問下有d咩問題, 檢查下你係咪真係要割, 再解釋俾你聽要點割 ..等等
又吹左十分鐘左右...護士都差不多準備好了...將手術床就係隔離(幾步路)

首先要除褲到膝蓋, 坐上手術床上 ,準備打麻醉計(共兩支)
第一支打在陽具支點上方, 打落去時唔痛, 但嫌注射耐左d,
第二支打在陽具支點底, 打落去時又係唔痛, 注射中途, 我感覺有dd痛
打之前會搽消毒火酒的, 消毒火洒搽在陰囊上, 會感覺好興的..

打完之後, 著番條褲行番出去坐, 因為醫生話要等十分鐘, 藥力生效才可做手術..
當踏出房門之後, 問題來了, 我發覺雙腿大腿後面有d痺痺地, 硬硬地咁,
個身體仲有D抖震, 咁我就搵d雜誌睇, 企下又坐下咁,
護士就叫入去做手術了, 這次要除褲同除埋鞋,
訓上張床到準備, 我就問護士, 打完針有d咁既感覺正唔正常, 佢話正常,
醫生埋黎準備了, 又吹兩句水, 佢都問我係咪覺得凍,
醫生同護士最後就話勒, 你係緊張得濟, 驚痛, 驚到腳軟, 所以咁..
護士仲幫我搵本野蓋住我塊面, 免得我左望右望, 我索性盡量去睡覺, 無乜特別音樂聽的..

手術開始了, 基本上你一定唔會覺得痛,
但係我全程都係到腳震,身又震...唉!!真羞家..(堂堂男子漢..丫嘛)
你只會覺得醫生掂到你大腿和肚等等的感覺...
醫生係度又噴下野, 又剪下野咁, 最耐係埋尾聯計既時候,
要聯好耐的(我覺得), 中途個護士仲去聽過幾次電話,
感覺醫生好輕鬆, 好快手咁
最搞笑係, 醫生成日都將d架生, 剛用完就放係你的肚上面, 應該係 剪刀 黎的,
手術完成, 包紗布之前, 醫生會叫你睇下佢既作品, 都幾靚仔 的,
包完就叫你抹番陰囊上面D碘, 免得你敏感,
著番褲同鞋, 就出番去等, 等一陣醫生再幫你檢查傷口, 時間大概是  am 11:45

都等左成半個鐘, 因為有其他病人見緊醫生,
再入去, 醫生就話, ok good, 包得唔會太緊, 無問題了..
開左三日 ,消腫同止痛藥, 聽日黎覆診..
走果陣, 其實麻醉藥未過, 你做乜都得, 我係覺得型住尿急咁....

待續..............................

引用:
原帖由 Gunner612 於 2009-7-10 03:33 PM 發表 查看引用來源
:smile_42: 我想知我咁既情況需唔需要割包皮
一向都反到,不過最近打J拉到見到成個龜頭出黎
有D黃黃地類似老泥既野,晚晚沖涼都會反出黎洗,開頭痕痕地,洗洗下就無咩野
但有小小驚第日插野果陣又再反多d出黎,唔知洗唔 ...
自己反到幾多就反幾多
同埋沖涼的話痛都要反盡d
有時有d污糟野就係o係果d你成日唔敢掂的位置出現的
另外就係最好去廁所果陣都要反出黎(最低要求就係唔好俾d尿掂到包皮)
咁樣衛生情況就會改善

唔好意思咁多位
我有d問題想問 希望有割左包皮既ching解答我
今年16歲 因為包皮過緊決定割
尋日睇左醫生 轉介左我係第2個醫生了
但未預約
其實最驚都係割完後 我呢個post都爬過好多頁
割完後果幾晚訓教點先會好d
流血咁點算 咪搞到張床都係? 點止血?
其實我最想知係幾耐之後先可以出街?
only出街睇下戲咁 姐係行路正常咁
而家暑假 我呢2日無出街都悶到死了
我睇番之前d post 有d ching 割完後第2日都出得街了
而且多數因為龜頭敏感
我之前龜頭都係 掂下都會好敏感
但bath果陣反下佢咁 而家慣左 龜頭掂到底褲都唔會敏感
咁樣會唔會好d??
我預左一個星期休息 但希望行路正常希望都可以出下街

我想知做手術要幾錢到!

未夠18
要唔要家人陪同嫁?
做完後 會唔會比未做之前大左嫁!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆