上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.4k

引用:
原帖由 天使狩獵者 於 2009-7-7 04:11 PM 發表 查看引用來源
比d包紮布"cool"得好痛, 有冇ching都咁覺得?:')
係架,應該唔關紗布事,係啲線扯住,我已經第11日換左幾次紗布,都冇乜cool既感覺

引用:
原帖由 KKSSKKSS9876 於 2009-7-7 04:14 PM 發表 查看引用來源

有試過用力 ..  硬哂果時...都係得好細個(出口) .. 之後都唔敢再用力

看來去看看比較好

另外問一下  去家計會 是去全身檢驗? 還是找什麼科的? 一定要預約的嗎?

回樓上..

哪..妳有去割包皮嗎???
睇左你既形容,你都真係幾似我wo, 我都係個包皮口好窄,就算未勃都拉唔到落㴝,同埋某啲好似係連住肉咁,理性話比我聽係冇可能反.
今日係第11日了,聯針位其實唔痛,反而曾經皮肉相連既地方掂到會痛同紅紅地,不過範圍愈來愈細了.
我係元朗做完婚前檢查之後去灣仔預約手術時間既,正常㴝講應該要預約上去比男護睇下係咪需要做既.
請假方面我係用3日大假,之後去醫院急症時佢比多3日,前後total 10日, 我初初都以為6日點都夠,但第7日都仲行到好似個機械人咁點返工,真到今日我都仲要用啲棉布包住龜頭先行得自然.
我覺得你情況應該同我差唔多,因為你發過炎又從來未反過,好大機會皮肉相連,我第9日先學識用綿布包龜頭,即刻行動自如,保守你都要7日

我終於下定決心去割了...
想請教師兄們幾樣野..

診所話要自己剃毛先...
想請問 要剃光晒 定係 剪到最短就可以了?
我覺得剃光晒會有d難度...
如果要剃光...想請教買咩工具較好呢?

聽聞割之後頭幾晚會出血的...
想問下....咁條內褲咪沾左血...係咪咁架?
要唔要買定d紙內褲...唔駛浪費自己d內褲呢?

我割左成個星期重好腫, 線位好似扯住痛, 咁點算呀?

經過手術後34天, 線頭全清除, 終於完全康復 !!!

噚晚已經 happy happy 喇, 好似耐力好左好多, 不過唔敢去到咁盡 !!!

祝大家都手術順利順利, 快o的康復 !!!

引用:
原帖由 taiyatwai 於 2009-7-9 02:40 AM 發表 查看引用來源
想請教師兄們幾樣野..

聽聞割之後頭幾晚會出血的 ...
(1) 工具: 剪刀, 剃刀.
(2) 剃光, 易打理傷口, 又不易有污物.
(3) 著鬆身底褲

引用:
原帖由 kenkhc 於 2009-7-9 06:59 AM 發表 查看引用來源
我割左成個星期重好腫, 線位好似扯住痛, 咁點算呀?
無野可做, 一於 !!!

引用:
原帖由 taiyatwai 於 2009-7-9 02:40 AM 發表 查看引用來源
想請教師兄們幾樣野..

聽聞割之後頭幾晚會出血的 ...
先俾個「勇」字ching先
我就冇辦法剃清, 剪到最短都得架啦
傷口摻血方面, 我就冇乜血有滲出黎
比較好彩, 不過條j就都重幾痛
特別係扯果陣:smile_o03:

一陣就去覆診, 希望之後jj會獲得真正自由啦:smile_o13:

我想問未夠18歲做係咪要家長簽名??

引用:
原帖由 leumasch 於 2009-7-9 10:11 AM 發表 查看引用來源

(1) 工具: 剪刀, 剃刀.
(2) 剃光, 易打理傷口, 又不易有污物.
(3) 著鬆身底褲
請問一下,去過家計會的師兄..
他們幫你剃毛的時候...
是剪短 還是 剃光 呢?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆