上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#50 - 未婚夫日誌 p.1,9

收藏  |  訂閱
2.8k  42.8k

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2019-9-16 05:31 PM 發表 查看引用來源

真係唔明。你咁愛其他男人。但又唔滿意老公呢樣果樣,又唔㚒,點解要同佢結婚?

唔好誤會,我絕對冇支持你老公論點。我一直都尊重每個人睇法及選擇

只係唔明....

我可以告訴你。有小朋友後,因為育兒方針不同,夫妻背影不同,你將會遇到更多更複雜挑戰及問題 ...
為嫁而嫁,二十中尾散左,果陣驚無人要

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2019-9-16 05:31 PM 發表 查看引用來源

真係唔明。你咁愛其他男人。但又唔滿意老公呢樣果樣,又唔㚒,點解要同佢結婚?

唔好誤會,我絕對冇支持你老公論點。我一直都尊重每個人睇法及選擇

只係唔明....

我可以告訴你。有小朋友後,因為育兒方針不同,夫妻背影不同,你將會遇到更多更複雜挑戰及問題 ...
兩公婆溝通真係好緊要架

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2019-9-16 05:35 PM 發表 查看引用來源

就係唔知,我見到係綠茶味已經pass
所以龍哥今年有紫薯餡咪好開心囉

引用:
原帖由 joseph1203 於 2019-9-16 05:37 PM 發表 查看引用來源

我每個月都無家用架,同老公5050供樓,儲錢。雖然我有返工有錢,但我想同個女去邊,都要爸爸一齊去架嘛,咁佢唔同意點得呢?😂
外賣仔同我兩個細路去迪士尼嘅次數一隻手數得晒

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2019-9-16 05:37 PM 發表 查看引用來源

去深水埗讀小學可能就無呢個壓力
南昌而家個樓盤上面都過千萬
附近又有英華學校
都而壓力架!(我將南昌當落深水埗架)

引用:
原帖由 joseph1203 於 2019-9-16 05:39 PM 發表 查看引用來源

為嫁而嫁,二十中尾散左,果陣驚無人要
好可怕
你老公好可憐

引用:
原帖由 joseph1203 於 2019-9-16 05:35 PM 發表 查看引用來源

我識既個個小朋友都係咁(我返工見好多小朋友),個個有,點解我女唔可以有,做媽媽邊個唔想自己小朋友幸福,開心。已經唔會生得多,養得矜貴d都好正常,我敢講呢個po個個人夫人妻都係貴養緊自己仔女。落街跑跑跳跳,都未必有時間,有時間都去學琴學英文 ...
我比較唔喜歡呢種養育方法
不過每人有佢嘅方式同選擇,你想嘅又唔係錯嘅,嘗試去爭取
我都有同老公s意見不合嘅時候,我會做好多research搵資料一齊做參考,再去傾

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2019-9-16 05:42 PM 發表 查看引用來源

南昌而家個樓盤上面都過千萬
附近又有英華學校
都而壓力架!(我將南昌當落深水埗架)
英華? 入到先講啦... 男校嚟架😆

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2019-9-16 05:43 PM 發表 查看引用來源

英華? 入到先講啦... 男校嚟架😆
🤣🤣🤣🤣
你心水清

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2019-9-16 05:39 PM 發表 查看引用來源

好簡單
負擔得起(金錢同時間)咁咪會有囉
我識唔少家庭月入六位數字既父母,無買過呢d全年入場証,好似其中一家個女,十歲都係去過一次迪士尼,佢唔幸福咩?唔係呀
幸福定義唔係有冇張pass,係對父母有冇心機同時間俾小朋友 ...
你都岩,如果佢每年去兩次家族旅行,年年去歐洲遊學團,我諗個小朋友都唔會恨去迪士尼。咁我能力,就只能帶佢去香港迪士尼,去唔到日本迪士尼,美國迪士尼...咁我唔想連香港迪士尼都無得去呀,做人既野,都係退而求其次既姐

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆