上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  108.6k

回覆 1339# 的帖子

會吾會係個別例子呢師兄?:smile_27:

引用:
原帖由 jacaranda 於 2009-12-28 12:51 PM 發表 查看引用來源

我講嘅沉船指歡場女子
你話佢哋天真睇嚟怕天真係c hing你喎
你試下去大陸d forum開個thread問下
做雞係咪正當工作
睇下大陸d一般女人點答你
上至80歲、下至幾歲,都唔會覺得做雞係正 ...
師你講既我一定程度上係讚同既,但係我想提出兩點:1,你講既究竟係普遍大陸女人既想法同特性,定還是普遍女人既想法同特性?因為你講到D女人禁貪錢,其實每度地方都有,如果我係香港找一個港女擁有你以上所述既貪錢特質既人,唔難。會唔會係基於人既心態問題?做雞既一定本質唔好?做正當職業既又一定先係唔貪錢同良家婦女? 2,你講既究竟係冰山一角定還是以個別例子來概括之(即一"足"杆打成船人),值得深究,但係我既角度黎睇,佢地十一億人相對我地六百萬人,潛在你所說既邪惡心態固然有很多人,但相對既比例來說只可能佔很小比例,只不過這很小的比例在十一億人也佔很多人數,是否因為這樣才令我們出現她們都不是好,貪錢,貪物質的錯覺?

引用:
原帖由 jacaranda 於 2009-12-28 12:08 PM 發表 查看引用來源

珊珊嗰個係廣告
政府呢個係多個專家經過嚴格計算得出黎
賣身份證賣唔到200萬?
你意思係將張身份證就咁賣:smile_41:
然後得出唔值200萬
買人哋張證黎做乜?
如果香港身份證唔值錢點解移民香港要 ...
另外想舉我條船做一例,佢仲做緊夜場坐台仲未同我一齊果時有好多人都話想包佢,但佢都無,原因:佢唔想做人情人,二奶;唔想對住D老男人;唔想因為俾人包而睇住人面色做人;要拍拖既寧願真真正正搵個人結婚而唔係俾人包,所以同我一齊之前佢都有好長既一段時間係單身既。(ps,大陸D人係有錢到你估唔到,佢地試過出三十萬想包起我條女一晚;而我條女亦都見過有條大陸佬想包佢既成個好似書包禁大既袋全部都係一百人仔)∕∕∕同佢一齊返家響,佢D屋企人剩係知道香港好賺到錢,至於點樣賺到錢可以賺到幾多錢,無概念,佢屋企人仲要傻傻地禁問佢點解唔去香港搵錢;而我條船亦曾經傻到同我講話同我一齊之後要在香港繼續進修等佢可以係香港做返佢老本行教幼稚園,禁我當然解釋俾佢聽那是不可行的因為佢英文都唔識多個…講禁多其實都只係想引證有好多大陸人對香港真係無咩概念的…

引用:
原帖由 jacaranda 於 2009-12-28 12:08 PM 發表 查看引用來源

珊珊嗰個係廣告
然後得出唔值200萬
買人哋張證黎做乜?
另外想舉我條船做一例,佢仲做緊夜場坐台仲未同我一齊果時有好多人都話想包佢,但佢都無,原因:佢唔想做人情人,二奶;唔想對住D老男人;唔想因為俾人包而睇住人面色做人;要拍拖既寧願真真正正搵個人結婚而唔係俾人包,所以同我一齊之前佢都有好長既一段時間係單身既。(ps,大陸D人係有錢到你估唔到,佢地試過出三十萬想包起我條女一晚;而我條女亦都見過有條大陸佬想包佢既成個好似書包禁大既袋全部都係一百人仔)∕∕∕同佢一齊返家響,佢D屋企人剩係知道香港好賺到錢,至於點樣賺到錢可以賺到幾多錢,無概念,佢屋企人仲要傻傻地禁問佢點解唔去香港搵錢;而我條船亦曾經傻到同我講話同我一齊之後要在香港繼續進修等佢可以係香港做返佢老本行教幼稚園,禁我當然解釋俾佢聽那是不可行的因為佢英文都唔識多個…講禁多其實都只係想引證有好多大陸人對香港真係無咩概念的…

引用:

珊珊嗰個係廣告
然後得出唔值200萬
買人哋張證黎做乜?

引用:
原帖由 jacaranda 於 2009-12-28 03:28 PM 發表 查看引用來源

你會唔會搞錯概念
無人願嫁香港你嗰兩個朋友唔係人
攞香港身份證同返大陸住兩回事
香港賺錢大陸駛當然舒服喇
唔代表香港比唔上大陸吸引
大陸有錢人係有
但比例好少
比例少過靚女比例好多
有錢 ...
又試下簡單D講,榮華富貴乃人之所求,難道師兄你唔想過一D好D既生活?或者掉返轉禁林下,你做生意撞到條Ok既女,你做生意之餘你唔想溝佢?又或者,你都會想自己條女,老婆係富貴人家既女兒,等自己將來可以衣食無憂無慮,又或者可以禁分擔自己既經濟需要…至小佢既經濟條件會係你擇偶條件既其中一項,對吧?同理心禁從佢地既角色出發,其實大家林緊既會唔會一樣?

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-28 04:21 PM 發表 查看引用來源

HA HA !!!
WHEN ??? WHERE ???
你話事,就你地

引用:
原帖由 jacaranda 於 2009-12-28 05:03 PM 發表 查看引用來源

都睇到好多人親身經歷
前人經驗值得借鑑

對前妻的大報復

以下全是真人真事,我00年在深圳認識前妻,她當時第一天上班,做啤酒推銷,人很纯品,我追求下不久就同居,,01年有咗,當年她對我很專一,我很 ...
睇完,我信你件事係真既,不過而家好困,聽日再同你討論…

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-12-29 01:36 AM 發表 查看引用來源
另外想舉我條船做一例,佢仲做緊夜場坐台仲未同我一齊果時有好多人都話想包佢,但佢都無,原因:佢唔想做人情人,二奶;唔想對住D老男人;唔想因為俾人包而睇住人面色做人;要拍拖既寧願真真正正搵個人結婚而唔係俾人 ...
jacar 兄既意思系網絡能知天下事, 包括知道埋香港政府會好照顧香港人, 福利仲好好.
有張 HKID card 就四處到行, 呢d野全大陸女人都知啦 (除非佢地唔知有得上網啦. :smile_34: )

佢所堅持既 point 系甘, 你邊會夠佢講.

你條船, 冰山一角, 見識少姐.....  jacar 識既囡囡會上網, 能知天下事伽. :smile_44:

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-12-28 07:02 PM 發表 查看引用來源
會吾會係個別例子呢師兄?:smile_27:
邊系個別例子, 就連有錢既大陸女人都好粗暴-> 地鐵救火英雄桃花劫 富家女斬季詩傑
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20091228&sec_id=4104&art_id=13568385

所以呢... 大陸女人都系掂唔過.

不過去番情愛版, 女人版都見香港女人都唔系好貨色.

倒是自己左右手最靠得住. :smile_30:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆