上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.3k

引用:
原帖由 schon319 於 2016-7-12 05:01 PM 發表 查看引用來源
君悅灣轉去鄭俊偉馬房。
當日賽前便說會轉倉,但場中眾人已下注:002:

這兩次策騎指示都不合馬性,此馬必須望空

第一批A布新馬已經抵港。18隻澳洲同紐西蘭馬當中,Who Dat Singa(A003)入高伯新馬房,八心之煌同主馬A007入蔡廐。另外,信可成真(So You Think)第一次有子嗣運港(A014)。

高伯新有隻渾然天成加盟,應該係潘生買。

引用:
原帖由 meinhard 於 2016-7-13 01:11 PM 發表 查看引用來源高伯新有隻渾然天成加盟,應該係潘生買。http://n2.hk/u/images/r10/mobile.jpg
估唔到暑假剛開始已經咁熱鬧

引用:
原帖由 meinhard 於 2016-7-13 01:11 PM 發表 查看引用來源

隻馬上季初出兩場1400不入4甲,第3場跑1600則跑入第3名。之後再跑2場,一場2045跑第二,到最後一場縮程1700補中。今季3出3勝,由2000贏到2400。不過,Excellent Art呢個種係香港既子嗣比較遲熟同表現一般,最好既軍火要去到6歲先大熟。渾然天成個評分應該唔低,但最怕已經跑開中長途同來港後適應會較慢。

引用:
原帖由 sunmaru 於 2016-7-13 01:21 PM 發表 查看引用來源

估唔到暑假剛開始已經咁熱鬧

英鎊對港元比起3個月前已經跌左成10%,香港買家購買力大左,成交會爽快好多。相信呢個係其中一個原因。

引用:
原帖由 meinhard 於 2016-7-13 01:11 PM 發表 查看引用來源

估唔到咁快出手買左,上月仲提及會否有香港馬主出價
不過呢隻係閹馬,沒有配種價值

蕭家買左意大利打吡冠軍投告仔,不過佢地今年大換血,可能仍有新血找摩仔買。
另外亨亨,鄭生,多名利團體亦全部有補簽,夾埋都大把人等住入貨

多名利團體没有了

del

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆