上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 阿綺的考驗..B版結局篇...性治療(此貼已被關閉,另開新貼)索引p1

收藏  |  訂閱
3.0k  1.6m

自己犯錯,想別人原諒,先不計她想推卸責任,但自己不先做好本份,更去做一些繼續傷害別人的事,這樣的人有資格存在嗎。  根本是自己走到懸崖邊,問題是自尋的,死角是自找的,死了亦無人可憐,與人無尤。

再見了,阿綺。

引用:
原帖由 hklsr 於 2014-5-10 01:31 AM 發表 查看引用來源
銀兄,我覺得這集有些偏離現實,女主角既已寄住情郎家並同睡在他的床,會否這樣天真可以守身如玉?就算是因經濟問題,都不應該在有決定之前就寄住情郎的家,更兼她仍然希望與夫復合,就更不應該這樣做,就算你沒再跟 ...
阿綺唔係妓女,佢之前肯同Marco做就已經顯示佢被Marco所迷惑,亦顯示阿綺唔抗拒Marco,正係追求佢所幻想的東西。

這個性況,很多男性都經歷過,身邊有家人,還追求太太以外的伴侶。當然一些是只求發洩,但亦有部份係兩情相悅。

現今社會男女平權,加上女性愈趨經濟獨立,女性有外遇的情況也屢見不鮮。問題係爆煲未。

阿綺面對就係婚外情為丈夫得悉後發生的竟況,絕對不可以說為偏離現實。

當然,很多讀者同情Raymond,亦係筆者希望能形做到的效果。但同情Raymond與否,交各位決定。

引用:
原帖由 casperchan 於 2014-5-10 03:35 AM 發表 查看引用來源
自己犯錯,想別人原諒,先不計她想推卸責任,但自己不先做好本份,更去做一些繼續傷害別人的事,這樣的人有資格存在嗎。  根本是自己走到懸崖邊,問題是自尋的,死角是自找的,死了亦無人可憐,與人無尤。

再見了 ...
正是她欲哭無淚,能怪誰人的原因。

引用:
原帖由 himhui1990 於 2014-5-10 02:39 AM 發表 查看引用來源
同意樓上,比我會咁,marco得嘗所望,當然女主只係marco條女之一
之後,俊哥叛變要搶番翠兒,當住marco面和南哥玩呀女主報復,若干年後,Raymond 拖住新老婆行街,見到花殘粉退的女主,女主哭,完
另外其實反而我覺 ...
大家唔信Marco對阿綺既真誠?

銀兄,即係條線係女主同marco?

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-5-10 10:56 AM 發表 查看引用來源

阿綺唔係妓女,佢之前肯同Marco做就已經顯示佢被Marco所迷惑,亦顯示阿綺唔抗拒Marco,正係追求佢所幻想的東西。

這個性況,很多男性都經歷過,身邊有家人,還追求太太以外的伴侶。當然一些是只求發洩,但亦有部 ...
廿一世紀男女偷歡好普遍之事,但好似啊綺咁樣,抅漢抅到像春宮片般活生活地即場播給老公睇我相信世上没幾個吧!

事敗之後,啊綺一方面想和 raymand 重拾舊歡,但另一方面郤還在 marco 家中住,依舊保持親密關係。她没有即時和奸夫劃清界線,其思想行為比妓女還差,妓女為生活而和男人上床,但啊綺只為性而放棄一個好丈夫,破壞美好家庭,其行為已為千夫所指不為大家認同。

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-5-10 11:18 AM 發表 查看引用來源

大家唔信Marco對阿綺既真誠?

marco 手法好卑鄙無耻下流賤格

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-5-10 10:56 AM 發表 查看引用來源

當然,很多讀者同情Raymond,亦係筆者希望能形做到的效果。但同情Raymond與否,交各位決定.
即係銀葉大哥仲未決定結局?

引用:
原帖由 杰.. 於 2014-5-10 11:55 AM 發表 查看引用來源

marco 手法好卑鄙無耻下流賤格
Macro 如果真係愛阿綺就應該尊重佢, 呢次好過份, 如果下一集阿綺唔摑佢一巴我會摑阿綺一巴

點睇阿綺都唔會有好結局
Raymond識過另一個啦
何苦要個咁既女人
有錢好男人唔愁搵唔到

主題個考驗
阿綺過唔到啦因為佢太蠢

銀兄
你慢慢作
延期都冇問題

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆