上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.5k

引用:
原帖由 capsule... 於 2017-12-5 11:43 AM 發表 查看引用來源
Got兄。想問有次去夜總會,女替我冇套口交分多鐘。。而並冇在他口內射。那麼,會有感染嗎?
擔心。求指教
冇套口交HIV機會率低,預期結果係negative,冇感染。
比較多見嘅係由於口腔細菌導致尿道非淋症狀,如有不適症狀,請盡快睇醫生。
師兄有時間可以去驗HIV、梅毒,之後就畢業了。
平常心,不要過於擔憂。

引用:
原帖由 mooscar531 於 2017-12-7 03:57 PM 發表 查看引用來源
在沒有口交和性交,只有女性陰道磨擦男性性器官(沒有插入)想問一下有機會感染性病嗎?
冇套生殖器摩擦,HIV風險極低,預期冇感染。
比較多見係 Skin to skin contact 的性病,呢度嘅skin係指生殖器皮膚和黏膜。
HSV2, 梅毒、HPV都係屬於呢類嘅性病。
可以驗下HIV,梅毒,結果會如你所願。
HSV2, 2星期冇特別症狀的話,就放下吧。
HPV,打疫苗仲實際。

引用:
原帖由 samsam121314 於 2017-12-7 11:46 PM 發表 查看引用來源
got兄 你好
小弟接受女方的無套口交亦有接吻,但無陰交
1星期後感覺有輕微尿頻和下體痕癢 做過淋病和衣原體的DNA test都-ve
後來有喉嚨發炎的徵狀2星期多也没有改善,沒有任何上感徵狀。有可能是淋和非淋的 ...
如上,極有可能係”由於口腔細菌導致尿道非淋症狀”
不適就睇醫生,接收治療,可以斷尾的。
另外,冇幫人口交的話,您當然不會有口腔淋病、非淋性病細菌。
夠時間去驗HIV,梅毒,結果如你所願。

引用:
原帖由 Laca 於 2017-12-2 10:36 PM 發表 查看引用來源

但我的舌頭仍然有紅點和潰爛,已經有二個用了,仍然沒好轉,而且手腳不時出紅點,我究竟什麼事?感染了支原體會這樣的嗎?
不是,而且如果你無幫人口交,淋病、非淋性病細菌是不會感染你口腔。
手腳症狀亦不是呢啲性病症狀嘅特徵。
Sorry for late reply 

引用:
原帖由 血針 於 2017-12-5 06:49 AM 發表 查看引用來源
數值系103 RU/mL 因新手不能回覆 可以pm line 傾
不好意思,遲回覆。
小弟建議師兄再去做多次測試。
呢20個月,除左嗰次冇套口交有套陰道交,中間您曾否發生性行為?
HSV2不只在於性工作者身上感染,普通男女,有性經驗有性行為,就可以構成感染。
如果真是20個月前感染,理應兩者都會positive。
所以建議驗多次

引用:
原帖由 YYIuiu 於 2017-12-5 01:52 AM 發表 查看引用來源
Got兄你好,小弟請教一下:
小弟係8月頭找女女無套口交有套性交,係射精前抽出女女陰道時甩套,女女話我陰莖接觸到佢陰道一下,之後係女女體外射精。
係依2-3個月期間手臂及上半身出現了紅貼,其他性病病癥並沒有出 ...
本身之前輕微甩套嘅行為,對於HIV来講,接觸次數只係一下,不足以構成風險。
另外手交亦沒有HIV,梅毒風險,其他性病風險都係實際冇風險。
比較多見就係按摩油、手部摩擦力造成的非淋症狀,記住唔係話你中左非淋性病細菌,而係症狀類似。
所以不會影響你89日嘅測試,放心。
之後你驗full test或者什麼,隨得師兄,反正HIV就係無感染。
但記得驗埋梅毒。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-12-8 04:15 PM 發表 查看引用來源

冇套口交HIV機會率低,預期結果係negative,冇感染。
比較多見嘅係由於口腔細菌導致尿道非淋症狀,如有不適症狀,請盡快睇醫生。
平常心,不要過於擔憂。
Thx。Got兄

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-12-8 04:28 PM 發表 查看引用來源

不是,而且如果你無幫人口交,淋病、非淋性病細菌是不會感染你口腔。
手腳症狀亦不是呢啲性病症狀�特徵。
Sorry for late reply 
我應該幫過條女口交3分鐘左右,但我的舌頭已二個月了,仍然潰爛舌有紅點,仲有間中手腳會出一兩粒的紅點,但我在45日已做左combo test,而且結果是negative,但就感染了支原體,請問我的口腔是什麼事,就目前情況來說,我還有hiv的風險嗎?

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-12-8 04:15 PM 發表 查看引用來源

平常心,不要過於擔憂。
多謝got 兄

GOT 兄.
如果只係外陰磨擦係5係有機會中架?
個次飲醉酒.同左個大陸女同事.....後
念珠菌返發..睇左3個月先好返.只係5茶藥就紅返少少
好驚中..如果過左成3個月先驗有無問題?
仲有呢梅毒呢係5係一般都無病徵?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆