上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.5k

感謝八兄分享,昨天的戰果相信好多摩迷失望,不過睇完你分析,心情回復很多,安慰自已,美麗系都係大摩嘅馬主,下半季啲級際賽信大摩會掂!

睇美麗傳承拍明月青天, 跑姿身型都引死人

韋賊嗰壇嘢唔上訴 跑埋星期六就放一個月假 啱啱好經典一哩賽嗰日出番嚟

中唔到鹰雄唔好话我知

引用:
原帖由 sunmaru 於 2016-12-12 04:03 PM 發表

鷹雄眼見毛色未得,狀態比盡七成幾,昨日監生呑,切合蕭家遇冷特別醒神性格,希望唔好操之過急影響之後部署
匹馬晨課神態好軒昂,大將軍性格,睇咗一課就被佢吸引住,如果唔系出賽左前腳有點直,敢講系馬王級份子。要再睇睇。

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 04:26 PM 發表

6成多但馬可以2400最尾2段45
看下美麗傳承款吧,高鹰雄20分如只看形
有冇咁誇張,高20分?:ub_question:
睇咗兩條出賽片段冇咩特別,死步頭翻步慢,輪吸引力不如上季睇WERTHER在澳洲出賽,幸好得三歲仔,高鷹雄20分就。。。應該可能性不大吧!

八角,麻煩介紹一下匹打仔馬《確威風》,睇課trial,重身到個馬肚就黎癡住地下都自動彈離,應該系唔錯嘅馬,馬樣都好彪悍。

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 07:29 PM 發表
如果喜蓮彩星打祡係預左,5歳馬给雷操極差,情願给他跑而唔好操還好
同雷神有仇:ub_question:

引用:
原帖由 鴻略 於 2016-12-12 05:20 PM 發表

如果另有目的例如教馬,就可能要放長雙眼睇,否則一剔過賽事,選擇走位策略,大膽講句,大摩不及我好,前季賽前預計韋達怎樣騎輸花月流星及新力風不是撞彩,跑短途未展步便留住跑守內疊,層層疊近乎必然出現。
鴻略兄好,別來無恙,小弟而家坐緊監等服刑期滿出番黎,再同你“頂撞頂撞”下哈哈。

引用:
原帖由 schon319 於 2016-12-12 08:11 PM 發表
今年批4歲馬,評分係80分或以上,暫時只有佳龍駒同鷹雄贏過草地1600m,人民武士就泥地贏1650m。一大堆85分以上既今季PP就未出賽。
佳龍駒亂跑都近,試閘卻大敗,難明。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆