上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.5k

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 10:44 AM 發表
鷹雄莫試完閘後推了唔騎,同明月千里一樣
之前睇個課《鷹雄》慢試,好鐘意匹馬個派頭,有王者風,不過尋日睇匹馬直路左前腳出腳太直了,贏《勝風》就姿態太幸苦了,長線要再睇睇,尋日《鷹雄》狀態如何,有幾成?

另外匹《共創咩咩》都好靚樣,好有鬥心,系後庒似乎稍稍削了少少。

17/12星期六
二班一千:宇宙車神
二班105分泥地1650:活力歡騰
三班千二:砂漿邦(王牌)
三班千四:猛闖
三班千六:新力威
四班一千:蓋世之寶R5
四班千二:凱旋之星(優先)
四班千四:靚加加(王牌)
四班千六:美麗寶寶

引用:
原帖由 洪瑋 於 2016-12-12 02:44 PM 發表 查看引用來源

之前睇個課《鷹雄》慢試,好鐘意匹馬個派頭,有王者風,不過尋日睇匹馬直路左前腳出腳太直了,贏《勝風》就姿態太幸苦了,長線要再睇睇,尋日《鷹雄》狀態如何,有幾成?

另外匹《共創咩咩》都好靚樣,好有鬥 ...
鷹雄眼見毛色未得,狀態比盡七成幾,昨日監生呑,切合蕭家遇冷特別醒神性格,希望唔好操之過急影響之後部署

引用:
原帖由 洪瑋 於 2016-12-12 02:44 PM 發表 查看引用來源

另外匹《共創咩咩》都好靚樣,好有鬥 ...
6成多但馬可以2400最尾2段45
看下美麗傳承款吧,高鹰雄20分如只看形

引用:
原帖由 洪瑋 於 2016-12-12 02:37 PM 發表 查看引用來源

《新力風》都講咗百九幾次,匹馬唔可以咁樣吊短韁留住跑,匹馬大步步大力雄,要順住走唔要有馬阻到匹馬展開步幅,順走末段會有強烈貫注,匹馬性能狹窄要撞到好好形勢(如上場般有馬快放而佢又有空間大步走 ...
如果另有目的例如教馬,就可能要放長雙眼睇,否則一剔過賽事,選擇走位策略,大膽講句,大摩不及我好,前季賽前預計韋達怎樣騎輸花月流星及新力風不是撞彩,跑短途未展步便留住跑守內疊,層層疊近乎必然出現。

喜蓮彩星話咁快明天已試閘(雷神),另美麗傳承和明月青天亦同組一齊試

星期六既報名馬中,最期待係新力威既表現。初出1,400m以一隻久休超過一年既馬黎講,絕對唔差。今次循序漸進增程跑1,600m,希望會有進一步表現,爭到分跑4歲三冠賽事。

如果喜蓮彩星打祡係預左,5歳馬给雷操極差,情願给他跑而唔好操還好

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 11:11 AM 發表 查看引用來源
鷹雄,明月淸天,佳龍,喜蓮,喜旺寶就預計依5件未定配搭,傳承用潘頓。基本上布文貝湯美一定有坐騎
如果人民同共創入到就有八件跑?

今年批4歲馬,評分係80分或以上,暫時只有佳龍駒同鷹雄贏過草地1600m,人民武士就泥地贏1650m。一大堆85分以上既今季PP就未出賽。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆