上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.5k

或者前次冇用潘頓他就不知馬能力,潘頓係好自我騎師,會覺得自己騎得比人好,所以他冇騎過他唔知馬能力,一騎過之後一掉轉槍頭就麻煩。好久前用白德民和馬偉昌,其他人完全唔可掂,所以可以魔法幻影

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 10:45 AM 發表 查看引用來源
潘頓commit左如果出一定騎美麗傳承
基本上佢已經係美麗系主帥

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 10:44 AM 發表 查看引用來源
鷹雄莫試完閘後推了唔騎,同明月千里一樣
鷹雄之後4歲系列賽會用貝湯美定係續用布文?

鷹雄,明月淸天,佳龍,喜蓮,喜旺寶就預計依5件未定配搭,傳承用潘頓。基本上布文貝湯美一定有坐騎

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 11:00 AM 發表 查看引用來源
或者前次冇用潘頓他就不知馬能力,潘頓係好自我騎師,會覺得自己騎得比人好,所以他冇騎過他唔知馬能力,一騎過之後一掉轉槍頭就麻煩。好久前用白德民和馬偉昌,其他人完全唔可掂,所以可以魔法幻影
所以當年主帥制就有佢嘅好處 呢啲咁機密盡量唔會俾外人知

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 11:11 AM 發表 查看引用來源
鷹雄,明月淸天,佳龍,喜蓮,喜旺寶就預計依5件未定配搭,傳承用潘頓。基本上布文貝湯美一定有坐騎
其實我認為佢應該用番俊仔 起碼聽話先 尋日雖然大師贏馬但俊仔做嘅步速非常好 有一定功勞

今星期六雷神之前應承騎好加加和美麗寶寶

布文同貝湯美都係大摩得力助手,但騎法就截然不同,布文傾向內欄攝位,而貝湯美就喜歡外叠取位,其實冇話邊個好,內欄有時塞死,但可慳脚程,外叠就唔怕塞,但就好易鞭長莫及,主要都係睇當日場地狀况

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 11:11 AM 發表 查看引用來源
鷹雄用番湯美,明月布文,希望雷神在佳龍和喜蓮之間選擇

引用:
原帖由 octagonal25 於 2016-12-12 10:32 AM 發表

馬主坐我隔离,之前大摩預計友瑩格和幸福會拍住放,一早叫布文讓新力跟友瑩而不貼欄。
《新力風》都講咗百九幾次,匹馬唔可以咁樣吊短韁留住跑,匹馬大步步大力雄,要順住走唔要有馬阻到匹馬展開步幅,順走末段會有強烈貫注,匹馬性能狹窄要撞到好好形勢(如上場般有馬快放而佢又有空間大步走),今場系咪排咗內檔,又唔搶前,咁嘅騎法輸系好正常。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆