上一頁下一頁
發新話題

~@@ 安全成人派對 - Swing and Bang Club - Safe Sex Party @@~(New)

收藏  |  訂閱
4.9k  189.2k

講開學琴...我其實係O個種總之有關Art既野我都好有興趣既人..不論樂器、音樂、舞蹈、戲劇、畫畫、語言之類...畫畫係我最弱o個科...簡直係唔見得人=_=所以想學但真係要好得閒o個時先會去學~其他o個D..係一有機會就會去掂下玩下...樂器我都學左好多種..中樂比較多..笛子、古箏、琵琶、結他、電子琴、二胡、綱琴之類都學過... 結他識得最小..因為隻手唔夠力咁玄..鋼琴自學識幾首歌...哈哈..樣樣都係學囉...冇掂之後就唔記得lu...跳舞又係..學過好多種..好在呢樣唔會學過唔記得~ 細個其實都算學好多野..但就唔係學好耐~大左..可能因為正常科目唔吸引自己..所以都係鐘意搵D自己覺得好玩既野學

引用:
原帖由 愛不愛美 於 2009-5-4 02:51 PM 發表 查看引用來源

有$收又唔同~嘿嘿嘿~ 搵到份自己鐘意既工真係好好~我最想做既工係同PR有關既~基本上正職就完全唔關事...但其中一份parttime就係食呢行飯~另一份同呢行都有關係~ 做義工o個D我既角色都係做PR對外角色~所以都冇咩遺 ...
考埋個牌就完成左我兒時夢想啦,最好搵多幾年錢,夠錢就開cafe,而加係最想開cafe!!!總之就唔想一世做哩行~~~~~另外就係去旅行~

引用:
原帖由 愛不愛美 於 2009-5-4 03:01 PM 發表 查看引用來源
講開學琴...我其實係O個種總之有關Art既野我都好有興趣既人..不論樂器、音樂、舞蹈、戲劇、畫畫、語言之類...畫畫係我最弱o個科...簡直係唔見得人=_=所以想學但真係要好得閒o個時先會去學~其他o個D..係一有機會就會去 ...
哈~~我都學過好多野,同你差唔多,琴棋書畫咩都學過,細個因為畫畫俾人讚同勁貼堂,所以好鐘意,至令到我揀而加哩份職業,可識我喜歡畫既野同做野係好唔同,而加想學油畫,不過唔知邊度學好

引用:
原帖由 顏色貓咪 於 2009-5-4 03:12 PM 發表 查看引用來源

考埋個牌就完成左我兒時夢想啦,最好搵多幾年錢,夠錢就開cafe,而加係最想開cafe!!!總之就唔想一世做哩行~~~~~另外就係去旅行~
cafe...好細好細O個時我都核開~但之後就想開私房菜多D~都似cafe但就會有野食(主菜都有O個D)...同埋甜品...但我係諗住呢個係等我可以退休既時候先做~有$$~然後就開一間~招待D真係鐘意享受食既人~鐘意就做生意唔鐘意就唔做生意~ 所以對飲食業既事..我都好留意~公關、marketing同烹調既野我唔擔心..採購係暫時黎講知得最小既..因為大部份商業用的採購供應商都唔o岩我要求~酒、咖啡都要識D~而家搵緊讀咖啡既野..嘻~
去旅行都係我的夢想黎架~目標係去勻全世界~而家都一步步實現緊架喇~做得最成功就係呢個目標..哈哈哈~(<=講到尾都係鐘意玩)~但另一個比較無可能的係...想join O個D一邊去不同地方工作一邊旅行的tour...好正~不過.......要固家..咩都唔使諗..~

引用:
原帖由 顏色貓咪 於 2009-5-4 03:15 PM 發表 查看引用來源

哈~~我都學過好多野,同你差唔多,琴棋書畫咩都學過,細個因為畫畫俾人讚同勁貼堂,所以好鐘意,至令到我揀而加哩份職業,可識我喜歡畫既野同做野係好唔同,而加想學油畫,不過唔知邊度學好
棋我冇學過~記得以前有個咩咩棋學會..入親去o個D都係好高年班既...有兩種棋我好想學..1.西洋棋...覺得好得意...2.圍棋(總之係黑白石子O個D)...覺得好形

畫..........................我真係覺得自己冇天份.......基本上我對art既野都有一定天份...好易上手..語言都係..有好多都係自學就掂...但係畫畫我真係覺得自己一D天份都冇...... 之前有去學過素描..覺得好好玩架都(<=性格好極端..鐘意超熱鬧OR超靜既人)..不過之後因為要排舞台劇..所以冇繼續~遲D唔知會唔會學返呢...
油畫..學啦學啦~我都好鐘意~所以先會去學素描~打好個底先學難野~ 你本親畫畫叻~去學一定冇問題

其實最初去學...係因為...我想學畫國畫、水彩畫同埋油畫~ 不過要學O個D..........我諗...十年啦~

引用:
原帖由 愛不愛美 於 2009-5-4 03:39 PM 發表 查看引用來源

cafe...好細好細O個時我都核開~但之後就想開私房菜多D~都似cafe但就會有野食(主菜都有O個D)...同埋甜品...但我係諗住呢個係等我可以退休既時候先做~有$$~然後就開一間~招待D真係鐘意享受食既人~鐘意就做生意唔鐘 ...
哈~~我都係要學整咖啡呀,阿邊個邊個有資料,可惜我要故定學一樣野好難,實在工作太忙,唔定時
我諗過,不如去starbucks做下,哈哈哈
開cafe既路實在好長,點都要考左牌先有時間搞

果D遊工visa要在30歲前申請,你仲有時間~~~

係咪有SEX PARTY玩呀? 我都想JOIN呀...

引用:
原帖由 顏色貓咪 於 2009-5-4 03:51 PM 發表 查看引用來源

哈~~我都係要學整咖啡呀,阿邊個邊個有資料,可惜我要故定學一樣野好難,實在工作太忙,唔定時
我諗過,不如去starbucks做下,哈哈哈
開cafe既路實在好長,點都要考左牌先有時間搞

果D遊工visa要在30歲前申請 ...
去做o個間冇用架...o個間學咖啡既人唔多架..如果你諗住做一般cafe就得~但如果你想做有質素既係唔夠架...其實去cafe做黎學係好過你去上堂~但要去D專業D既...最好去專賣咖啡豆既地方做~ 不過你而家忙就真係難D~ 有機會早D去學定所有有關開cafe既野..做飲食除左門面既野要識...仲要識D市場學、市場心理學(這門好重要)、水吧、食物烹調都要識如果唔係會比D廚蝦死~酒都要識..尤其你想做咖啡~咖啡同酒都有一定關係~水都要識...水係咖啡既靈魂之一~好重要~有機會搵D呢D書睇~好好玩的~
我係o個D越忙越有沖勁既人...試過一個星期6日上堂再+做領袖...有時星期日都仲要出活動...但超充實~但會好攰~但你份工忙仲要讀書就真係難D...因為我份工唔係好忙..

引用:
原帖由 k17imp 於 2009-5-4 16:06 發表 查看引用來源
係咪有SEX PARTY玩呀? 我都想JOIN呀...
請問這位朋友,問問題之前有沒有看清楚這裡是不是已經有了你想要的答案? 多給一點細心和常識好嗎? 請到貼#1#2看清楚然後PM會長。多謝合作!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆