上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  108.6k

當係俾多次機會佢......我同佢傾左好耐.....知道佢要求D乜......佢亦明白我既底線.....哈哈......:smile_30:

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-12-18 09:47 PM 發表 查看引用來源
師兄我反而覺得你既例子未免偏激…至小如果係我對住D禁既女知道大家無將來發展既可能性,我就唔會情不自禁…深化一點你講既,其實兩個人相處要有將來點都要大家互相配合…你所講既“我想”其實都係基於我地係香港出生 ...
當然如果船長能做到「調節」的話係ok的,
但某程度上一般要「倒退」一點才能做得到,
知易行難,而很多人心理上吾會想甘樣,因這違背了人求進步的意願。
師兄可能覺得我例子「過激」,但其實還有「更激」的,
相比之下小弟果D只是小毛見大毛...

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2009-12-20 02:33 AM 發表 查看引用來源

....重點中的重點.....唔頂點得呀...............
S兄你咪笑小弟啦,我D歪理算係咩

引用:
原帖由 temp4321 於 2009-12-20 04:57 PM 發表 查看引用來源

我又咁睇, 唔係話邊個要聽邊個講, 當兩個人起一齊有一些事上兩個人既價值觀各走極端, 咁就視乎雙方結何去融合, 包容. 有些事唔係自己開心就可以, 雙方既然起埋一齊就一定要顧及對方既感受.
人總有自己一套價值 ...
師兄對呀,所以首要課題係揀/搵到個岩既先沉落去,
而最難係理性甘話比自己聽果個人真係「岩」,
而往往又吾知「岩」系邊

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-12-21 02:45 PM 發表 查看引用來源

S兄你咪笑小弟啦,我D歪理算係咩
神獸兄...你身經百戰...老江湖黎架...邊個敢笑你呀...:smile_35:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2009-12-21 03:04 PM 發表 查看引用來源

神獸兄...你身經百戰...老江湖黎架...邊個敢笑你呀...:smile_35:
龍兄你都未出聲,我點敢認叻。
我性格吾適合歡場打滾,能似你現在放得開玩多D先至係最快樂;
我以前去Cp,成條中原街港人吾會超過十個,而家可能大陸人仲少過港人,
過多十年八年香港大陸經濟進一步拉近距離,就無而家甘開心咯。:smile_30:

引用:
原帖由 Boated 於 2009-12-19 12:18 PM 發表

龍兄: 佢又打電話SMS給我話佢落翻K場搵食又話好想見我又MUD又七.  我知佢又想引我見佢!!!  點做好呀?  好似魔鬼引誘咁.
各位C HING: 如何?
唔好玩啦!佢等你見佢出翻黎做甘慘,博你會心軟再落嗒咋!

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-12-21 03:08 PM 發表 查看引用來源

我以前去Cp,成條中原街港人吾會超過十個,而家可能大陸人仲少過港人,
過多十年八年香港大陸經濟進一步拉近距離 ...
各取所需啫...

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-12-21 03:08 PM 發表 查看引用來源

過多十年八年香港大陸經濟進一步拉近距離 ...
你講得好啱...所以我老虎蟹都唔沈住...玩埋呢十年先...

其實玩到唔好要借就得啦.........最緊要開心......

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆