上一頁下一頁
發新話題

劍氣山飄、 狼形虎嘯! 《6》新加入老劍馬經!

收藏  |  訂閱
1.9k  108.0k

獅子吾夠胆食鐵!

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-15 11:53 AM 發表 查看引用來源

係唔洗等報紙已經有題目, 可以入插埋騎練名都得架! 因為有科學.
咁犀利!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-15 12:00 PM 發表 查看引用來源
獅子吾夠胆食鐵!
老劍, 我出題, 你去估, 你出題, 我去估. 一人一次, 無從複, 無蟲捉.

老舉馬經之三
[color=rgb(255,0,0)]
曹丕稱帝. 志氣功業在朝朝,今將酒色不勝饒
卓越決策的一帶一路, 長驅直進絲繡之路
喬遷之喜安居樂業, 拜得神多自有神庇佑

1英明神駒 2海利多 3康樂神駒 4劍聶風5 勝利仔 6勁有波幅 7愛美麗 8精算博奕 9傲行者

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-15 12:00 PM 發表 查看引用來源
獅子吾夠胆食鐵!
因為獅子係食銀唔食鐵架!

老舉馬經 4

日操夜練身體壯、望子成龍譽天告。

一年又勝復一年、年年進步年年好。

大智若愚貌平凡、語出驚人天份高。

絲綢之路又出路、生意滔滔等運到。

1奇妙星光 2連利進寶 3再創商機 4風采 5勁勇威龍 
6好叻仔 7得其康 8栗馳駒 9領航大師 10寶正寶 11雄獅動力 12強中堅

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-15 02:49 PM 發表 查看引用來源
老舉馬經 4

日操夜練身體壯、望子成龍譽天告。

一年又勝復一年、年年進步年年好。

大智若愚貌平凡、語出驚人天份高。

絲綢之路又出路、生意滔滔等運到。

1奇妙星光 2連利進寶 3再創商機 4風采 5勁勇威龍& ...
日操夜練身體壯, 望子成龍譽天告.
日借夜又借, 連埋利息還要去祈禱. (連利進寶)
一年又勝復一年, 年年進步年年好.
一年勝一年, 勝過舊時年, 保證唔洗仆街(寶正寶)
大智若愚貌平凡, 語出驚人天份高.
才智出眾, 不露鋒芒之係叻仔. (好叻仔)
絲綢之路又出路, 生意滔滔等運到.
一帶一路商機創, 生意滿門勁到龍(再創商機, 勁勇威龍)

老舉馬經之六
唔係結他, 係Hilter, 我唔係果汁, 唔好係拉唔係又拉.
求學升班極唔易, 跳班難上更加難, 豆皮佢一定會知
凍飲Punch係尚品, 除褲大讌見身痕
鍾情縮短無問題, 三難新郎真異事, 一間秀氣世間無

1快馬奔馳 2金多多 3華美之寶 4你知我意 5蓋世之寶 6金筷子
7多多勁驥 8笑眼光 9陽明
秋秋 10紅星 11獵狐者 12中華壹號

老舉馬經 5

生娘不及養娘大、養馬不及將馬賣。

北方高麗出強人、好食好住不怕貧。

甜橙哪兒最好吃、出兵西征系咁劈。

害人之心不可有、惡有惡報難自救。

1包裝奇兵 2大聚會 3肥仔4人和家富 5好有米
6育馬妙星 7中華寶貝 8好益善 9堅離地 10威力名城 11勝利歡星 12加州勇將

老舉馬經之五
海市蜃樓,若隱若現. 只有肥仔前列腺發炎才會要忍而無尿(若隱若現)症狀.
蓬萊美景,虛無飄渺. 從來花魁任君上, 能獨佔係好益善富人.
為人應各守本份,良駒馳騁牛要耕田, 牛耕田馬食穀, 唔嫖唔賭係大碌, 變左凍尼姑食無米粥
採得百花好成蜜,瓊樓玉宇任逍遙, 逍遙自在好得過老淫魔

1包裝奇兵 2大聚會 3肥仔 4人和家富 5好有米 6育馬妙星
7中華寶貝 8好益善 9堅離地 10威力名城 11勝利歡星 12加州勇將

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆