上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.4k

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-21 11:16 PM 發表 查看引用來源
老劍馬經成績:

6W
2Q
2PQ

老劍精要:

R1

古人崔夢熊得第

月老冰人說合成,紅絲繫就不勞心,百年伉儷成偕老,瓜瓞綿綿啟後昌。「月老達人有心思、抱抱大人兩心知」

4泡泡達人

R2

古人孔明求壽

孔明求壽, ...
多謝老劍馬經。中3w

引用:
原帖由 wah哥 於 2017-6-21 11:26 PM 發表 查看引用來源

多謝老劍馬經。中3w
边3隻?

吾使添香油:096:

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-21 11:26 PM 發表 查看引用來源

边3隻?

吾使添香油:096:
2場4号,7場7号,8場12号,但无過關,:122::122::122::122::122:

引用:
原帖由 wah哥 於 2017-6-21 11:30 PM 發表 查看引用來源

2場4号,7場7号,8場12号,但无過關,:122::122::122::122::122:
識揀!:085:

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-21 11:16 PM 發表 查看引用來源
老劍馬經成績:

6W
2Q
2PQ

老劍精要:

R1

古人崔夢熊得第

月老冰人說合成,紅絲繫就不勞心,百年伉儷成偕老,瓜瓞綿綿啟後昌。「月老達人有心思、抱抱大人兩心知」

4泡泡達人

R2

古人孔明求壽

孔明求壽, ...
老劍馬經之八 屎窟化嚨痰

范丹灰裡卜行藏,
相對牛衣泣未央;
秋圖黃花看冕節,
太公八十遇文王。

話說美槍雙蘇爭住搶, 一旦躍過龍門三尺浪,范丹問卜相對而泣還未盡, 即係瞓都未瞓醒時, 醜態百出, 燭光見影. 太公八十要吊文王, 因話佢黎得咁遲再重逢, 認要吊, 又係麟怪.

1. 連利之星
2. 鋒芒畢露,  醜態百出, 燭光見影係枝筆
3. 真好漢
4. 奇真
要得鋒芒必定要埋奇真.
南非大叔與南非霍係好合理.

1牛精叻仔(東韋) 2連利之星(蘇莫) 3鋒芒畢露(苗麥) 4辣得很(文潘) 5話得事(蔡祈) 6好加加(何黃)
7真好漢(賢柏) 8睡德福(葉巫) 9超強快駒(沈明) 10平步青雲(姚李) 11勁嘉輝(徐何) 12奇真(霍田)

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-21 11:41 PM 發表 查看引用來源

老劍馬經之八 屎窟化嚨痰

范丹灰裡卜行藏,
相對牛衣泣未央;
秋圖黃花看冕節,
太公八十遇文王。

話說美槍雙蘇爭住搶, 一旦躍過龍門三尺浪,范丹問卜相對而泣還未盡, 即係瞓都未瞓醒時, 醜 ...
吹簫呢隻抖抖埋執返劑:096::096:

老劍馬經之六  孫總坐鎮藍球場

挺生名世事非常,
種種奇逢莫可量;
直道行來皆遂意,
子孫可望繼書香

話說三角褲時代孫總同肥仔金同樣鍾意睇NBA, 所以強國就有高人出產, 因孫總要巴結NBA總理, 有蠶蟲師爺獻計叫孫總因稍畏總理,進妹固好, 希望好運, 越進貢得多越有保障.

1盈豐駿駒
2勇冠王, 長好運團體
3越主寶
4獻惑
就係咁簡單, 唔洗等有賠率已經可以老作一番. 所以唔一定要識得社長, 自己都可以做社長. 如果你崇拜一個偶像, 不如你要做到同你偶像同等地位, 重要超越過佢, 凌駕在佢頭上, 你要做到你係其他人的偶像才過癮架! 不過唔係講我, 因為我根本唔需要這樣, 因我出生已經好喜歡做鄉下仔, 好唔喜歡城市生活.

1行善積福(文李) 2盈豐駿駒(姚明) 3勇冠王(蘇莫) 4放眼量(何吳) 5精算追擊(蔡杜) 6越駿寶(李郭)
7獻惑(東潘) 8君子承諾(葉史) 9善財到(呂麥) 10滿載而來(沈巫) 11津津樂道(賀田) 12隨時候命(方何)

附件

老何: 小巫, 你一定要打醒十二分精神去跑, 陸續有黎接收二手啲馬架!

又會擺到明咁明顯, 勝利威馬主們揾亞拉上馬, 而又走會拉自由飛翔頭馬, 呢條屎橋俾我一早睇得穿.

引用:
老劍馬經成績:

6W
2Q
2PQ

老劍精要:

R1

古人崔夢熊得第

4泡泡達人

R2

古人孔明求壽

孔明求壽, ...
老劍, 你同馬評家都有得比喎, 佢都係中3W, 你重多佢3W, 呢條後生仔好野, 有4W. 重係未有賠率之前提供. 你唔俾人封你為偶像都唔得啦! 所以老祖好睇得起你, 鍚晒你, 俾足靈感俾你, 等你可以得道.

附件

cheung 621.JPG (54.41 KB)

cheung 621.JPG

choi 621.JPG (61.51 KB)

choi 621.JPG

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆