上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 19

收藏  |  訂閱
2.1k  47.2k

引用:
原帖由 golftin 於 2010-6-25 08:50 PM 發表 查看引用來源

知啦,淫賤長青樹

你冇出去玩咩:smile_41:

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-6-25 08:52 PM 發表 查看引用來源
上水站了,好在有個friend 住常仔,朋友真系好重要

朋友係重要,但寧缺勿濫:smile_38:

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-6-25 08:53 PM 發表 查看引用來源
我就北上搵friend 睇波

搵埋骨骨一起睇波牙:smile_41:

引用:
原帖由 vanvanv 於 2010-6-25 09:00 PM 發表 查看引用來源

大陸人永遠信唔過, 信得過我就唔駛日日鎖門啦
唉...........................

引用:
原帖由 keithlck 於 2010-6-25 09:06 PM 發表 查看引用來源
大家好.......
高總,冇出去玩咩:smile_14:

引用:
原帖由 keithlck 於 2010-6-25 09:06 PM 發表 查看引用來源
大家好.......
我看完佛書後,真的有所得著,有很多事情都可以看得開,胸襟較以前廣闊,計較也少了,多了點耐性,包容和體諒別人,寬恕別人,經常笑面迎人,我做到了,我真的做到了,最重要的是開心的時間比以前多了很多呢...

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-6-25 09:18 PM 發表 查看引用來源

高總,冇出去玩咩:smile_14:
要睇文件啊.......

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-6-25 09:26 PM 發表 查看引用來源

我看完佛書後,真的有所得著,有很多事情都可以看得開,胸襟較以前廣闊,計較也少了,多了點耐性,包容和體諒別人,寬恕別人,經常笑面迎人,我做到了,我真的做到了,最重要的是開心的時間比以前多了很多呢.. ...
我都會.......但近來情緒有點改變........

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-6-25 09:26 PM 發表 查看引用來源

我看完佛書後,真的有所得著,有很多事情都可以看得開,胸襟較以前廣闊,計較也少了,多了點耐性,包容和體諒別人,寬恕別人,經常笑面迎人,我做到了,我真的做到了,最重要的是開心的時間比以前多了很多呢.. ...
幾時剃埋個做大師呀?

引用:

佛門已為你打開,禾推薦你一本書「生生基督世世佛」,無論你信甚麼,對你做人一定有幫助,作者系越南一個禪師

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆