上一頁下一頁
發新話題

調教培慾-----(全)

收藏  |  訂閱
2.2k  189.2k

引用:
原帖由 Imperfect_Angel 於 2010-5-16 01:06 AM 發表 查看引用來源
我是信有主的,但自己在好多事上都不稱職作為基督徒………

只靠自己,是很難敵過試煉的

所以要恆常禱告,靠著上帝來改進自己的過失

風哥仔!早啲休息,我聽日要返part time都返唔到教會!

引用:
原帖由 Andy124 於 2010-5-16 01:09 AM 發表 查看引用來源
感覺很多女生都會去信主的

男生會比較少的說...

我個人不相信有主

但我相信命運

更相信命運是掌握在自己的手

因為命運注定我去掌握命運

哈哈,都唔知自己講左d咩:smile_o01:
可能是大男人主義作怪吧?!

要個男性把所有事情都交在你看不見,聽不到的神手中

覺得很無謂吧@@

那你就是無神論者了:smile_o13:

命運,你真的能掌握嗎?

你能掌握你人生的經歷嗎?

你所能做的,只是很微小

引用:
原帖由 midmidmid 於 2010-5-16 01:15 AM 發表 查看引用來源
全部宗教都係導人向善,每個宗教故事都有唔同嘅啟發!只要吸收到故事嘅真正意思,就已經ok!有時有啲嘢諗唔通,不妨多睇一兩個其他宗教嘅故仔,打開另一套思維,對妳或身邊人都有好處 ...
其實基督教已經能做到很多很多

打開聖經,其實都有很多很多的道理

引用:
原帖由 Imperfect_Angel 於 2010-5-16 01:17 AM 發表 查看引用來源

嗯嗯…但我信I do the best, God to the rest的說

對上帝要有信心:smile_o13:

引用:
原帖由 midmidmid 於 2010-5-16 01:31 AM 發表 查看引用來源
風哥仔!早啲休息,我聽日要返part time都返唔到教會!

我回完你們的post我就去睡了:smile_o11:

真可惜,那唯有就等下個星期吧

ps.mid師兄,andy師兄,我都只是個經常遇到挫敗跌倒,靈命還沒有茁壯成長的基督徒

所以有些話可能說得不太好,請見諒見諒

我睡了,明天見:smile_o07:

風哥仔!人係微少,但微少亦可以發出光芒!命運由天定,由人去掌握,由雙手改變!信自己比信神好,宗教係心靈雞湯!將一切交俾神,但衪俾你嘅指引,你自己亦要懂得思考!

聖經有好多道理,喺唔同階段嘅你去再細味亦有唔同得着,其他宗教故事亦係一樣!

呵呵,大家早點休息了

晚安,祝大家好夢:smile_o13:

另祝大家每天都過得幸福和快樂,晚安:smile_o13:

引用:
原帖由 midmidmid 於 2010-5-16 01:38 AM 發表 查看引用來源
風哥仔!人係微少,但微少亦可以發出光芒!命運由天定,由人去掌握,由雙手改變!信自己比信神好,宗教係心靈雞湯!將一切交俾神,但衪俾你嘅指引,你自己亦要懂得思考!

http://i1.hk/d/images/r10/mo ...
人的確很頑強,縱使微小都可發出耀眼光芒,這就是上帝造人的寶貴之處,亦是我們比所有動物較高層次的原因

其實人生變幻無常,你所能做的,真的很小,而且沒有保障,朝不保夕

所以聖經說要相信神,將一切都交給神

神就會賜我們出乎意料的平安

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆