上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#27 - 當年今日

收藏  |  訂閱
3.2k  30.9k

引用:
原帖由 森杉谷 於 2018-6-6 06:10 PM 發表 查看引用來源

落雪同伴侶係車入面都幾浪漫
唔...架車要夠油囉…落雪加車無油堅驚架

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-6 05:46 PM 發表 查看引用來源
以前好唔鍾意落雪,我係有winter blues嘅人,但而家諗返起又好懷念

有次唱完K出嚟,車頂舖咗成尺厚雪
我同老公,嗰陣仲係男朋友,拎起雪就整雪球同班friend snowball fighting起上嚟....成班廿幾歲人夜媽媽玩雪..... ...
師姐今日做乜咁多愁善感?

引用:
原帖由 cmc001 於 2018-6-6 06:50 PM 發表 查看引用來源

師姐今日做乜咁多愁善感?
唔知呢? 天氣影響掛...
咁樣唔好?定係你地鍾意我講咸嘢多D?

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-6 05:11 PM 發表 查看引用來源
今日落大雨揸車出去,感覺雨將我同個世界分隔開
諗起以前落雪揸車,落雪好靜,覺得自己喺一個聖誕裝飾球入面咁,嗰隻搖吓就會落雪嗰種波波呢…
落大雨,響車裡面,或者落地玻璃旁睇雨,我覺得好浪漫。

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-6 02:12 PM 發表 查看引用來源

我地都好鍾意打邊爐
我都鐘意嘅,可惜我食得少,舊年都只係打咗一次

今日妻子彈左條link過來,內容大約是:
喝酒的女人能頂半邊天
喝酒的女人有氣質
喝酒的女人有智慧

哈哈。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2018-6-6 05:57 PM 發表 查看引用來源

我好鐘意落雪,可以滑雪,如果食完飯,見架車已蓋了雪,仲會寫字添.
大家講到咁浪漫,可惜我從未去過落雪的地方。

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-6-6 05:46 PM 發表 查看引用來源
以前好唔鍾意落雪,我係有winter blues嘅人,但而家諗返起又好懷念

有次唱完K出嚟,車頂舖咗成尺厚雪
我同老公,嗰陣仲係男朋友,拎起雪就整雪球同班friend snowball fighting起上嚟....成班廿幾歲人夜媽媽玩雪..... ...
我諗起第二朝要剷車頂雪好煩咋😂😂
上次(人地)一邊剷我企係側邊唱「你是千堆雪我是塵埃⋯」

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2018-6-6 07:18 PM 發表 查看引用來源

大家講到咁浪漫,可惜我從未去過落雪的地方。
有次去旅行,去完景點回程,落早左一個站,要行一條街回酒店。我覺得雪地行都浪漫。

不過妻子話我想凍死佢…哈哈。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-6-6 07:27 PM 發表 查看引用來源

有次去旅行,去完景點回程,落早左一個站,要行一條街回酒店。我覺得雪地行都浪漫。

不過妻子話我想凍死佢…哈哈。
一條街?我最勁果次俾人老點左我係雪地/附近行45分鐘😂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆