上一頁下一頁
發新話題

沉船記2

收藏  |  訂閱
213  14.0k

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-19 07:46 PM 發表 查看引用來源

我老公直情丞認話LICK過隻雞添, 呢樣野都係我其中一個心魔, 好嘔!  

唸番起, 果排佢個口真係好臭!   唔知係咪中性病落口, SHIT!!!
係都唔好講啦, 佢真係short 咗架啦.

總之堅決分開一年半載, 到時你重想重修舊好一件事, 起碼曾经俾自己一個機會, 唔好心輭呀, PLEASE !

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-19 09:06 PM 發表 查看引用來源

有無覺得自己喺NC好似好受尊重, 好有地位呢? 梗係, 你重應聽過或就會聽到類似以下說活:

哎吔, 你上次坐嗰個客呢兩個禮拜晚晚上來開你名呀!
唏,你唔襯呢兩年揾多D錢, 唔通老先來做 ...
你問我有冇覺得係 nc 好似好受尊重,,,,,好有地位,,
其實,,係冇,,,因為我知道,,,佢地係好假,,,

回覆 101# 的帖子

聽到真係好 hurt 架,,,

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-19 09:09 PM 發表 查看引用來源

太廣泛, 不知從何說起, 有具體實例子嗎 ?
沒有........
只是每當遇有男孩子追求......都會對你很好....
完全看不出他是真心還是假意.....所以有點疑惑......
不明白.....
為什麼人會選擇結婚.....為什麼他們選擇了結婚.....又不遵守結婚的承諾???難道他們在結婚前沒有想清楚自己是否能遵守這承諾嗎????
為什麼身邊會有女孩子會以嫁個有錢人為目標?????這個有錢人是怎樣....人品如何....對她好不好.....好像全不重要.......她們當自己是什麼?????
為什麼結婚是要看條件....彼此計算???而不是希望跟眼前這個人共渡下半生.......互相扶持.....互為依賴......
不明白....也不知道......半懂不懂.....
好像問的問題太多了...........希望你們唔好睇到暈0下暈0下.....

thx.............

引用:
原帖由 CIRCLELING 於 2008-12-20 12:11 AM 發表 查看引用來源

你問我有冇覺得係 nc 好似好受尊重,,,,,好有地位,,
其實,,係冇,,,因為我知道,,,佢地係好假,,,
咁我就放心啦!

我寫的對話都是有囡囡同我講過, 不是虛構.

引用:
原帖由 yoyo96 於 2008-12-20 12:35 AM 發表 查看引用來源

沒有........
只是每當遇有男孩子追求......都會對你很好....
完全看不出他是真心還是假意.....所以有點疑惑......
不明白.....
為什麼人會選擇結婚.....為什麼他們選擇了結婚.....又不遵守結婚的承諾???難 ...
非常好, we are talking 啦.

不過要遲D覆你, have a nice weekend !

引用:
原帖由 CIRCLELING 於 2008-12-19 08:36 PM 發表 查看引用來源

如果我係你,,我一定會心軟..
係啦, 真衰, 某d時候會硬唔起心祥...

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-19 09:22 PM 發表 查看引用來源

大部份男人都係, 但通常43, 44 後先會較明顯. 又唔可以話身不由己, 不過係會做D特別野.

有中年危機無乜特別, 但你老公咁樣approach 個問題, 就好似extreme D, 佢平時是否不太外向 ?
以我婚後認知既佢野講 (may be it's the problem of over 40') - 佢平時都好收埋自己, 日常我都會同佢嘻嘻哈哈, 但佢唔會講心底說話, 知心朋友唔多. 就算之前我地有問題, 佢都永遠唔會去唸辨法解決, 只係唔出聲, 冷戰一排 (婚後無耐第一次試過大家冷戰個多月冇講野) 但永遠都係我撩番佢講野果隻, 發生呢單野之後, 大家有講過呢個問題, 佢話承認自己之前太古肅, 唔識去keep住段關係or something.

以外人同以我在拍拖時期認知既佢黎講 - 佢工作係行街, 好多九唔搭八既野講 bilibala, 但同我都唔多講內心野, 我仲唸男人可能冇女人咁多野煩/心事啦. 拍拖時既佢係超就我, 好多野都對我好好.

其實發生左呢樣野, 我都覺得佢好有問題.  唔知係特登做d白痴野定咩, 玩自殘, 情緒不穩 (對住我d朋友都係咁). 我唔係18,22, 佢更加唔係, 但d行為真係好底b, 令人好反感.  所以 近期我都好似平時咁, 唔會太過刺激佢, 但間唔中都會腰下佢.  

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-19 09:38 PM 發表 查看引用來源

係都唔好講啦, 佢真係short 咗架啦.

總之堅決分開一年半載, 到時你重想重修舊好一件事, 起碼曾经俾自己一個機會, 唔好心輭呀, PLEASE !
個個都係咁講, 話佢痴x左線, 同當左我係男人 (人地話打死咩都唔認, 連叫雞都唔會講囉), 聽到果下真係好hurt 同down, 但好彩我冇痴左線去自尋短見.

hm... 係啦, 其實我唸過新年後自己入紙申請離婚, 因我又唔想係大節前搞咁多野.  同佢剛從奶奶處搬番黎, 我又唔想奶奶佢地以為我發神經, 鍾意就叫佢個仔搬走...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆