上一頁下一頁
發新話題

COPY手記.......上去偷跳就要買張中移動一卡兩號!

收藏  |  訂閱
221  12.3k

比人開埋無問題, 但係記得轉秘碼, 唔係有好number 都無用

引用:
原帖由 dmy06 於 2008-10-23 06:07 PM 發表 查看引用來源
比人開埋無問題, 但係記得轉秘碼, 唔係有好number 都無用
当然啦..............

每月扣費25蚊對我來說不化算

我用最簡單 Peoples 一咭兩號,keep 翻原本香港號碼。依家只係 $20 一個月重送本地鈴聲。

不過只係解決問題一半,屋企打黎係 okay 香港鈴聲,但係我唔可以回電或 SMS !!! 因為會出個大陸號碼。 特別係我個仔好鐘意 SMS 我,但係我就要扮唔得閒回。

其實點先解決到問題?反正 Peoples 一咭兩號冇合約,隨時可以 cut. 如果用大陸一咭兩號,點玩法?

(我係討論問題,唔係問問題呀!)

引用:
原帖由 vinataxi 於 2008-10-23 06:57 PM 發表 查看引用來源
我用最簡單 Peoples 一咭兩號,keep 翻原本香港號碼。依家只係 $20 一個月重送本地鈴聲。

不過只係解決問題一半,屋企打黎係 okay 香港鈴聲,但係我唔可以回電或 SMS !!! 因為會出個大陸號碼。 特別係我個仔好鐘意 ...
我就用3G啦,SZ大部份地方都收到,到時咪SMS出去,都無人知你偷跳,再出多張中移一卡兩號輔助下,記定不在服務區時就飛中移HK號,咁就系偷跳利器啦!

想問問大大們

我用緊中國聯通一卡雙號
我想問呢可唔可以用佢個號碼轉過去中國移動
同埋佢有小秘書呢個功能架
仲想問問呢,係咪係香港大六聽電話都係唔駛錢
我用聯通下下聽電話都半蚊,好練貴

聯通真系好差,我都諗住唔用佢:smile_42: :smile_42: :smile_42:

引用:
原帖由 mingcnir 於 2008-10-23 07:07 PM 發表 查看引用來源
想問問大大們

我用緊中國聯通一卡雙號
我想問呢可唔可以用佢個號碼轉過去中國移動
同埋佢有小秘書呢個功能架
仲想問問呢,係咪係香港大六聽電話都係唔駛錢
我用聯通下下聽電話都半蚊,好練貴
轉號碼過台系唔得,用中移接聽免費,不過如果你系大陸,人地打你HK號就0.69啦!

引用:
原帖由 vinataxi 於 2008-10-23 06:57 PM 發表 查看引用來源

不過只係解決問題一半,屋企打黎係 okay 香港鈴聲,但係我唔可以回電或 SMS !!! 因為會出個大陸號碼。 特別係我個仔好鐘意 ...
我用SMARTONE
因我有二部電話,一部照用香港號碼,一部係一卡雙號..
照回短訊都係出香港號碼
如果要回電用香港號碼*131*XXXXXXXX#
對方都係顯示香港號碼,但係好七貴,五蚊一分鐘漫遊

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2008-10-23 19:01 發表 查看引用來源
我就用3G啦,SZ大部份地方都收到,到時咪SMS出去,都無人知你偷跳,再出多張中移一卡兩號輔助下,記定不在服務區時就飛中移HK號,咁就系偷跳利器啦!
團長果然精明...吾等不及....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆