上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.2k

小弟出身
陰與陽,
可陰亦可陽,
開壇檀香掌上揚
十路元帥由我當
手拿尺二係咁舞
牛鬼蛇神都要倒

百年樹人要尊重即是會死人
西環中聯唔係座落可你活75A
只有飢民苦況係要尊重, 其他一切可以不理

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-3 12:42 AM 發表 查看引用來源

可能佢真系吾識睇馬、狗噏當祕笈:071::096:
全對, 九粒當屁吸, 結果唔識馬就永不談馬, 所以永不談馬, 根本就唔識馬事.

你永遠得不到賓哥的恩賜及啟蒙, 係你自行獻身, 因為賓哥唔識你是誰, 皆因賓哥好喜歡賽馬.

估唔到呢度一向平和氣氛,都出現主觀爭拗,其實名號稱呼都不用介懷,大家心中有數就是!

引用:
原帖由 28912834 於 2017-6-3 11:47 AM 發表 查看引用來源
估唔到呢度一向平和氣氛,都出現主觀爭拗,其實名號稱呼都不用介懷,大家心中有數就是!
289, 有時係要有一點激情才能起作用, 其實賽馬係好單調, 來來去去都唔係他就是她, 我現時覺得認真枯燥無味道, 就快悶到唔想提馬. 唔係有一點責任感, 為馬友提供己有資料, 我都會收口.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-3 12:00 發表 查看引用來源

289, 有時係要有一點激情才能起作用, 其實賽馬係好單調, 來來去去都唔係他就是她, 我現時覺得認真枯燥無味道, 就快悶到唔想提馬. 唔係有一點責任感, 為馬友提供己有資料, 我都會收口.
矮兄對人事科小弟真是五体投地拜服,只不過揾兩餐冇太多時間求教,:085:

你尊重那些人, 唔代表我都要尊重.
同樣道理,
你孝順你雙親, 唔代表我都要孝順你雙親, 因為我都唔誰知道你傷心為誰.

你永遠得不到的你想要尊重, 皆因你永不識尊重別人.
其身不正, 何以正人.

子曰:「其身正,不令而行;其身不正,雖令不從。」
子路: 「領導自己身正,即使不下達命令,群衆也會自覺去做;領導自身不正,即使下達了命令,群衆也不會服從。」

連這一點道理都不懂, 就去評論別人. 即話你無提供貼士, 別人因以前的分享, 也會自動自覺去投注可勝之馬. 如你永不論馬, 又點會令馬友學識賭馬贏錢之道. 都係齋托不自知, 只有口氣自大又不知.

山仔同香島比較, 制道上不分上下, 好係咁好, 只有一點就係山仔好似無得設權限, 係美中不足.

老劍呀, 你認真本事, 還未有賠率出已經可以睇恤飢民的狀況, 苦況, 正可謂立竿見影,呼穀傳響. 不同其他掛名沽名釣譽的徒孫, 無搓拿就無晒扶. 任你點講都話不及題.

你永遠得不到你們想要的錢財, 因為欠缺應有的籌碼去投注, 所以都係雞仔注, 事先無聲明, 事後就孔明.
你永遠得不到你們想要的功成, 任你點罵後, 我們永不受影响, 同樣贏錢贏不停. 我們永遠得到我們想要的財錢及尊重, 因為我們大方去分享賽馬心得, 又係無收費, 係免費, 一啲都無收埋自己食.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-6-3 12:57 PM 發表 查看引用來源
老劍呀, 你認真本事, 還未有賠率出已經可以睇恤飢民的狀況, 苦況, 正可謂立竿見影,呼穀傳響. 不同其他掛名沽名釣譽的徒孫, 無搓拿就無晒扶. 任你點講都話不及題.

你永遠得不到你們想要的錢財, 因為欠缺應有的籌碼 ...
其實最主要用自己範圍先活躍下腦筋、係乩文配合去互動一番、賠率前同後作出比較、咁就吾會死板板被牽動著、無馬可評、無馬可論!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-6-3 01:05 PM 發表 查看引用來源

其實最主要用自己範圍先活躍下腦筋、係乩文配合去互動一番、賠率前同後作出比較、咁就吾會死板板被牽動著、無馬可評、無馬可論!
全對.

做人做事不必面面俱圓,
因為總有人會不滿意你.
生命不在於活得長與短,
而在於頓悟到係早與晚.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆