上一頁下一頁
發新話題

大陸女沉船開支最平計數

收藏  |  訂閱
105  12.3k

大陆消费贵了很多了, 你以为十年前呀

关口一层楼过百万,租两房都成 3K 几
吃碟饭三十皮

一万几仟收入包女就是沉船,

你有三几万收入,洗一两万又没所胃
--------------------------------------------

比幾多因人而異....有d可以比小d都得

有咁高人工既c ching,係香港供番層樓都好過鮑女喇:smile_45:

引用:
原帖由 飛機王 於 2009-9-11 03:54 PM 發表 查看引用來源

幾千銀點解唔得啊
我以前....
2500租屋連水電媒
再俾家用1500

連玩都係7千人仔左右......
1500家用咁平??:smile_o14:

引用:
原帖由 特區蟲蟲 於 2009-9-11 02:34 AM 發表 查看引用來源
5000都唔使,
講就沒人信,
我的確試過.
好乖又聽話.
........
最初我都認為唔駛... 但係當你再真正理解呢度既人「沉船」既意思.
就知道月花至少要成皮野, 唔係條女邊會跟你.

p.s.: 呢度既「沉船」唔係溝女有真感情. 而係包隻無感情既私家雞. :smile_42:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-9-12 02:14 AM 發表

最初我都認為唔駛... 但係當你再真正理解呢度既人「沉船」既意思.
就知道月花至少要成皮野, 唔係條女邊會跟你.

p.s.: 呢度既「沉船」唔係溝女有真感情. 而係包隻無感情既私家雞. :smile_42:
所言極是, 好多人都分唔清「拍拖」同「沉船」既分別, 「沉船」只係一種交易, 唔理你一個月比緊千5定5萬都好, 只要你將來某一日負擔唔到佢既生活費, 佢就會飛起你跟過第二個老細 :smile_o10:

各位沉緊船既 Ching, 你地其實是買緊同一類型既商品, 商品市場價格係由佢本身既價值同素質來定價, 當然有d 叻既Ching 可以用低價買到筍野, 有d條件無咁好既只能出高價買貴野... 所以你地都無謂爭論邊個值邊個唔值了, 豐儉由人, 各取所需姐 :smile_o10:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆