上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.5k

引用:
原帖由 kwanying28 於 2016-11-22 02:43 PM 發表 查看引用來源

系馬未得, 還是大摩唔急進?
會唔會係大摩認為佳龍駒4歲三冠第一關機會高過晒呢堆廐侶,所以鷹雄、明月青天同埋喜蓮彩星等都以尾兩關為目標。如果以3星期出賽頻率,一月中至下旬作第一次出賽。進度良好的話,跟住就2月19日經典盃,然後3月19日打吡正本戲。反正呢幾隻馬評分夠高,玩階段唔使急住出賽搶分。

第一組一對馬以明月青天試得較好,出閘快但祈普敦好快拖後,按住未試之下過終點後餘勢算不俗,鷹雄中段已騎反應平平未及水準
今日大摩幾匹首次試閘馬最吸引我係喜旺寶,一直扣實跟馬林,末段輕鬆湧上來,走勢真係幾好!

田黃退役

國際賽名單
國際賽正式名單
香港瓶
香港:喜蓮歡星 火紅人 東方快車 期惑
日本:里見皇冠 新紀錄 醒目層次
愛爾蘭:高地之舞
法國:銀色海浪 更凌駕 暴發 以身犯難
英國:巨橙
紐西蘭:奔勝力

香港短途錦標
香港:友瑩格 幸運如意 幸福指數 新力風 華恩庭 龍城勇將 積多福
日本:彎刀赤駿 大仁大勇
英國:有利可圖 轟鳴
美國:純知覺
澳洲:反叛丹駒
法國:福兆

香港一哩錦標
香港:步步友 詠綵繽紛 大印銀紙 美麗大師 美麗之星 包裝奔馳 喜蓮獎星 醒目名駒 首飾太陽 壯思飛
日本:神燈光照 新寫實派 標誌名駒
愛爾蘭:巨獅嶺

香港杯
香港:威爾頓 將男 軍事出擊 準備就緒 天才 喜蓮巨星 馬上發財
日本:榮進之光 朗日清天 滿樂時 善得福 皇后寶戒
德國:俄軍御帥
法國:深不可測

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2016-11-23 05:30 PM 發表 查看引用來源
國際賽名單
國際賽正式名單
香港瓶
香港:喜蓮歡星 火紅人 東方快車 期惑
日本:里見皇冠 新紀錄 醒目層次
愛爾蘭:高地之舞
法國:銀色海浪 更凌駕 暴發 以身犯難
英國:巨橙
紐西蘭:奔勝力

香港短途錦 ...
軍事出擊仲去跑,呢個馬主仲衰個袁生

引用:
原帖由 meinhard 於 2016-11-23 05:36 PM 發表

軍事出擊仲去跑,呢個馬主仲衰個袁生
雖然當年馬主亂拉倉,但一件還一件,軍事出擊上仗尚且跑第三,繼續跑不算不合理。

引用:
原帖由 鴻略 於 2016-11-23 06:58 PM 發表 查看引用來源

雖然當年馬主亂拉倉,但一件還一件,軍事出擊上仗尚且跑第三,繼續跑不算不合理。
但賽後左前腳有事 就算跑到正賽都會係炮灰

好心比出擊仔休息下,就算唔退都唔係想佢受苦

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2016-11-23 07:04 PM 發表

但賽後左前腳有事 就算跑到正賽都會係炮灰
之前報名,入選唔係罪;跑唔跑得可以遲尐至算

今晚大摩三匹搏殺格,全部落晒飛,可惜跑來有心無力,只得一亞,勝利歡星敗因不明,中段就係威係勢

來自Twitter消息:-
摩仔據報已買入兩隻澳洲PP,分別為Rocketeer及Hair Trigger。

Rocketeer:-
https://www.racenet.com.au/horse/rocketeer

Hair Trigger:-
https://www.racenet.com.au/horse/hair-trigger

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆